Home › Forums › Archive › Sezon 2005-2006 Season – Divizia A › 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1) › Reply To: 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1)
Complexul studenţesc
Ionuţ Coman (Constanţa)
“Rechinii” nu au învins niciodată Sportul pe teren propriu cu Petre Grigoraş pe banca tehnică.
Teama lui Grigoraş înaintea vizitei “studenţilor” la malul mării s-a justificat sîmbătă seara cu vîrf şi îndesat. Trecută printre pratogonistele campionatului, formaţia de pe Litoral şi-a arătat limitele chiar pe teren propriu, unde în sezonul trecut făcea legea în faţa granzilor din capitală. Speriaţi şi lipsiţi de vlagă, constănţenii s-au impiedicat încă o dată în disputa cu cea mai tînără echipă a Diviziei A. Fără golgeterul Gigel Bucur, vîndut pe bani grei la Timişoara, Mazilu şi compania şi-au adus aminte de apelativul “gaşca nebună” şi au chinuit timp de 90 de minute o echipă care visa deja la fotoliul de lider. Nu s-au speriat de golul lui Paşcovici din debutul partidei ( 8 ), replicînd rapid prin Raţiu (11) la capătul unei acţiuni prelungite de atac. Au fost la un pas să dea lovitura graţie nesiguranţei lui Curcă, dar s-au văzut conduşi încă o dată pe tabela de marcaj la reuşita veteranului Guriţă (34). Certaţi la vestiare, studenţii au întors raportul de forţe şi timp de o repriză au dominat copios, profitînd şi de pasul înapoi făcut de adversari. Bara lui Varga şi “centralul” Corpodean, care a trecut cu vederea faultul evident comis de Curcă asupra căpitanului Tibi Bălan, i-au privat de gol pe bucureşteni pînă în ultimele secunde ale partidei. Atunci cînd Mazilu a împins mingea în plasă (2-2), făcîndu-l pe “Bursuc” să arate cu degetul spre cer şi să exclame: “Există un Dumnezeu!”.
“A fost penalty clar”
În minutul 59 al partidei, Tibi Bălan a pătruns în careul Farului, l-a depăşit pe Curcă, dar acesta l-a agăţat de picior. “Centralul” Sorin Corpodean (foto) nu a acordat însă lovitura de pedeapsă, arătînd că portarul gazdelor a atins mingea, ceea ce a făcut ca banca Sportului să ia foc. “A fost penalty clar. Curcă nu a atins mingea, ci doar mi-a luat piciorul. De altfel, nici nu înţeleleg de ce a dat corner. Probabil că altfel ar fi trebuit să-mi dea galben pentru simulare. Cînd mi-am rupt piciorul, în urmă cu doi ani, la un meci cu Ceahlăul, Corpodean nici măcar nu a dat fault. De atunci, pe unde ne arbitrează, ne-a tocat”, a spus la sfîrşitul meciului căpitanul bucureştenilor. În schimb, Dan Petrescu s-a ferit să comenteze arbitrajul. “Nu vreau să ajung din nou în tribună.Dacă arbitrul a greşit, să fie suspendat. Eu şi echipa mea, cînd facem erori, suportăm consecinţele”, a spus “Bursucul”.
“Am fost echipa mai bună şi meritam să cîştigăm. Cine nu a văzut meciul poate spune că am fost norocoşi pentru că am egalat în ultimul minut, dar ar fi trebuit să luăm trei puncte. Şi dacă am fi pierdut, mi-aş fi felicitat jucătorii pentru felul în care au jucat”
Dan Petrescu
“Am pierdut două puncte pe care le-am avut în mînă. În repriza a doua a fost o retragere deliberată, pentru că nu mai puteam ţine de minge. Avem un complex Sportul, pentru că iar nu i-am învins pe teren propriu”
Petre Grigoraş
Despărţiţi de jandarmi
La finalul partidei, între cei aflaţi pe băncile de rezerve ale celor două formaţii s-a iscat un scandal stopat cu greu de forţele de ordine (foto). Imediat după golul reuşit de Mazilu, Dan Petrescu le-a bătut obrazul constănţenilor, în timp ce doctorul echipei i-a adresat cîteva cuvinte lui Petre Grigoraş. Foarte nervos, tehnicianul Farului a gesticulat în cele cîteva secunde cît a mai durat partida şi după fluierul de final a încercat să se răfuiasca cu doctorul Sportului. Doar intervenţia promptă a jandarmilor a făcut ca oficialul bucureştean să scape nevătămat. Cearta a continuat pe tunelul spre vestiare. În tot acest timp, Dan Petrescu a rămas însă pe teren, purtînd un dialog încins cu observatorul Florin Gîtejan. “Aşteptam să dau interviuri şi de aceea nu am mai intrat pe tunel”, a parat diplomat Petrescu. “Cineva din anturajul Sportului a uitat de bunele maniere”, a acuzat Grigoraş. Cei doi şi-au dat mîna la conferinţa de presă, semn că au încheiat conflictul.
“Studenţii”, fără prime
Bucureştenii au jucat fără primă la Constanţa, patronul Vasile Şiman anunţîndu-i că se va reveni la normal abia după ce vor recupera punctele pierdute în prima etapă cu CFR Cluj. Patronul Sportului a declarat că nu ia în calcul varianta despărţirii de Dan Petrescu, după ce acesta a declarat că este nemulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie. “Marea mea problemă este banca de rezerve. Dacă mi se accidentează un jucător din echipa de bază, nu am cu cine să-l înlocuiesc”, a spus antrenorul Sportului după meciul de sîmbătă.
15 august 2005