Reply To: 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1) Reply To: 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1)

#72791
07Ex
Keymaster

Complexul studenţesc
Ionuţ Coman (Constanţa)

“Rechinii” nu au învins niciodată Sportul pe teren propriu cu Petre Grigoraş pe banca tehnică.

Teama lui Grigoraş înaintea vizitei “studenţilor” la malul mării s-a justificat sîmbătă seara cu vîrf şi îndesat. Trecută printre pratogonistele campionatului, formaţia de pe Litoral şi-a arătat limitele chiar pe teren propriu, unde în sezonul trecut făcea legea în faţa granzilor din capitală. Speriaţi şi lipsiţi de vlagă, constănţenii s-au impiedicat încă o dată în disputa cu cea mai tînără echipă a Diviziei A. Fără golgeterul Gigel Bucur, vîndut pe bani grei la Timişoara, Mazilu şi compania şi-au adus aminte de apelativul “gaşca nebună” şi au chinuit timp de 90 de minute o echipă care visa deja la fotoliul de lider. Nu s-au speriat de golul lui Paşcovici din debutul partidei ( 8 ), replicînd rapid prin Raţiu (11) la capătul unei acţiuni prelungite de atac. Au fost la un pas să dea lovitura graţie nesiguranţei lui Curcă, dar s-au văzut conduşi încă o dată pe tabela de marcaj la reuşita veteranului Guriţă (34). Certaţi la vestiare, studenţii au întors raportul de forţe şi timp de o repriză au dominat copios, profitînd şi de pasul înapoi făcut de adversari. Bara lui Varga şi “centralul” Corpodean, care a trecut cu vederea faultul evident comis de Curcă asupra căpitanului Tibi Bălan, i-au privat de gol pe bucureşteni pînă în ultimele secunde ale partidei. Atunci cînd Mazilu a împins mingea în plasă (2-2), făcîndu-l pe “Bursuc” să arate cu degetul spre cer şi să exclame: “Există un Dumnezeu!”.

“A fost penalty clar”
În minutul 59 al partidei, Tibi Bălan a pătruns în careul Farului, l-a depăşit pe Curcă, dar acesta l-a agăţat de picior. “Centralul” Sorin Corpodean (foto) nu a acordat însă lovitura de pedeapsă, arătînd că portarul gazdelor a atins mingea, ceea ce a făcut ca banca Sportului să ia foc. “A fost penalty clar. Curcă nu a atins mingea, ci doar mi-a luat piciorul. De altfel, nici nu înţeleleg de ce a dat corner. Probabil că altfel ar fi trebuit să-mi dea galben pentru simulare. Cînd mi-am rupt piciorul, în urmă cu doi ani, la un meci cu Ceahlăul, Corpodean nici măcar nu a dat fault. De atunci, pe unde ne arbitrează, ne-a tocat”, a spus la sfîrşitul meciului căpitanul bucureştenilor. În schimb, Dan Petrescu s-a ferit să comenteze arbitrajul. “Nu vreau să ajung din nou în tribună.Dacă arbitrul a greşit, să fie suspendat. Eu şi echipa mea, cînd facem erori, suportăm consecinţele”, a spus “Bursucul”.

“Am fost echipa mai bună şi meritam să cîştigăm. Cine nu a văzut meciul poate spune că am fost norocoşi pentru că am egalat în ultimul minut, dar ar fi trebuit să luăm trei puncte. Şi dacă am fi pierdut, mi-aş fi felicitat jucătorii pentru felul în care au jucat”
Dan Petrescu

“Am pierdut două puncte pe care le-am avut în mînă. În repriza a doua a fost o retragere deliberată, pentru că nu mai puteam ţine de minge. Avem un complex Sportul, pentru că iar nu i-am învins pe teren propriu”
Petre Grigoraş

Despărţiţi de jandarmi
La finalul partidei, între cei aflaţi pe băncile de rezerve ale celor două formaţii s-a iscat un scandal stopat cu greu de forţele de ordine (foto). Imediat după golul reuşit de Mazilu, Dan Petrescu le-a bătut obrazul constănţenilor, în timp ce doctorul echipei i-a adresat cîteva cuvinte lui Petre Grigoraş. Foarte nervos, tehnicianul Farului a gesticulat în cele cîteva secunde cît a mai durat partida şi după fluierul de final a încercat să se răfuiasca cu doctorul Sportului. Doar intervenţia promptă a jandarmilor a făcut ca oficialul bucureştean să scape nevătămat. Cearta a continuat pe tunelul spre vestiare. În tot acest timp, Dan Petrescu a rămas însă pe teren, purtînd un dialog încins cu observatorul Florin Gîtejan. “Aşteptam să dau interviuri şi de aceea nu am mai intrat pe tunel”, a parat diplomat Petrescu. “Cineva din anturajul Sportului a uitat de bunele maniere”, a acuzat Grigoraş. Cei doi şi-au dat mîna la conferinţa de presă, semn că au încheiat conflictul.

“Studenţii”, fără prime
Bucureştenii au jucat fără primă la Constanţa, patronul Vasile Şiman anunţîndu-i că se va reveni la normal abia după ce vor recupera punctele pierdute în prima etapă cu CFR Cluj. Patronul Sportului a declarat că nu ia în calcul varianta despărţirii de Dan Petrescu, după ce acesta a declarat că este nemulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie. “Marea mea problemă este banca de rezerve. Dacă mi se accidentează un jucător din echipa de bază, nu am cu cine să-l înlocuiesc”, a spus antrenorul Sportului după meciul de sîmbătă.

15 august 2005