Reply To: 19.08.2005 Jiul Petrosani – Sportul Studentesc 1-3(1-1)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 19.08.2005 Jiul Petrosani – Sportul Studentesc 1-3(1-1) Reply To: 19.08.2005 Jiul Petrosani – Sportul Studentesc 1-3(1-1)

#72815
Radu Dobrin
Member

prosport

Jiul – Sportul Studenţesc 1-3
Ionuţ Chirilă, antrenor Jiul Petroşani: ”Poate să-mi ceară demisia şi 40.000 de oameni… Eu tot rămîn la echipă” Dan Petrescu, antrenorul echipei Sportul Studenţesc: “Echipa a jucat extraordinar şi cred că Jiul a scăpat ieftin cu 3-1. Cred că s-a văzut diferenţa de clasă. Vrem să câştigăm cât mai multe meciuri, nu să mai fim gaşca nebună care joacă frumos şi pierde”

gsp

Instrucţie cu mineri
Dan Udrea (Petroşani)

Jiul a mizat doar pe noroc şi o repriză şi-a făcut iluzii, însă Sportul a jucat fotbal adevărat şi a cîştigat clar un meci pe care l-a dominat 90 de minute

Ionuţ Chirilă s-a temut de contraatacurile Sportului, dar n-a avut parte de ele nici un moment în meciul de ieri. De ce? Pentru că “studenţii” bucureşteni au stat în terenul minerilor 90 de minute. Cu toate astea, partida a început de 1-0, însă doar pentru că norocul a ţinut în debut cu cei slabi. Pîcleşan a înscris beneficiind de devierea unui adversar, care l-a păcălit pe Stăncioiu.

De aici încolo însă, pe teren s-a jucat doar la o singură poartă, cea a Jiului. Mazilu (15), Varga (20) şi Nae (37) au ratat egalarea, nu şi Tibi Bălan, în ultimul minut al primei reprize. Căpitanul oaspeţilor a marcat însă un eurogol şi a demonstrat de ce a fost convocat de Piţurcă la echipa naţională.

După pauză n-a mai fost un meci de fotbal, ci unul de box. Sportul şi-a lovit adversara cînd şi cum a vrut, Jiul terminînd în genunchi o partidă pe care a început-o avînd mîna lui Dumnezeu pe creştet şi pe care trebuia în mod normal să o sfîrşească prin aruncarea prosopului pe gazon. Mazilu a făcut legea în careul advers şi a marcat de două ori, dar lui Tibi Bălan i s-a făcut milă şi a ratat două imense ocazii (70 şi 81), ultima dată irosind un penalty apărat de Mulţescu.

Lui Chirilă i s-a cerut demisia
După ce gazdele au primit cel de-al treilea gol, aproape toţi cei 5.000 de spectatori prezenţi ieri după-amiază la meci au început să-l conteste pe Ionuţ Chirilă. “Demisia, demisia!”, s-a scandat cu insistenţă, iar fanii gazdelor au aplaudat minute în şir trupa lui Dan Petrescu! Patronul Jiului, Alin Şimota, a urmărit doar primele 45 de minute din tribuna oficială, el coborînd în gura tunelului la pauză, pentru a vedea de acolo restul meciului.

Alianţă Jiul-Pandurii
În tribuna oficială a stadionului din Petroşani au fost ieri prezenţi antrenorul şi preşedintele Pandurilor Tg. Jiu, Emil Săndoi şi Marin Condescu. Aceştia au stat alături de patronul Jiului, Alin Simota, şi s-au bucurat ca şi ceilalţi 5.000 de spectatori la golul marcat de Pîcleşan. Surse din ambele echipe susţin că între cele două grupări minereşti s-ar fi stabilit o relaţie strînsă de prietenie, care ar urma să se concretizeze şi prin schimburi de jucători.

Varga şi-a tăiat jambierele
Dacă în campionatul trecut Tibi Bălan a purtat la cîteva jocuri nişte ciucuri la jambieri, în stilul celor pe care îi avea Alessandro Del Piero, la partida de ieri un alt fotbalist al Sportului a şocat prin ţinuta sa. Adrian Varga şi-a tăiat jambierele în zona gambelor în formă de cerc (foto), lucru permis de regulament.