Reply To: 27.08.2005 Sportul Studentesc – FC Vaslui 3-0(2-0)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 27.08.2005 Sportul Studentesc – FC Vaslui 3-0(2-0) Reply To: 27.08.2005 Sportul Studentesc – FC Vaslui 3-0(2-0)

#72843
Radu Dobrin
Member

din prosport

Fotbalul care nu există
Cranţ-cranţ. Hitul seminţelor strivite cu spor, ritmic şi decis, între incisivii spectatorilor din Regie poate ţine loc de cronică a meciului. Zgomotul respectiv, accentuat de acustica unei arene goluţe, a fost adesea mai puternic decât prestaţia celor două galerii şi a însoţit pe drumul ei spre absolut senzaţia că aşa ceva nu mai există. Regia fotbalistică are puţine legături cu fotbalul nostru şi, în general, cu fotbalul momentului. De aici, fotbaliştii pleacă pe bani buni, iar anonimii veniţi ca plombe de compozit capătă tăria porţelanului în timp record. Tot aici, antrenorul spune zilnic că nu ştie când pleacă de la echipă, dar efectul nu e instabilitatea, ci performanţa. În spatele căminelor studenţeşti, Mazilu este trecut din atacant pe postul de fundaş central, în cea mai savuroasă repriză de negocieri văzută vreodată pe gazon. Atacantul era atras irezistibil în faţă de instinctul oricărui vârf, dar ţinut pe loc de verbul şi pumnul agitat prin aer de Dan Petrescu, ca argumente ultime pentru respectarea sarcinilor de joc. Curelea trage peste poarta goală din câţiva metri, dar inimile fanilor adevăraţi stau de data asta la locul lor: e în firea lucrurilor ca oamenii lui Şiman să rateze în ultimul hal. După cum e de dorit ca naturaleţea, seninătatea şi talentul în stare pură să fie atributele necesare şi suficiente pentru o victorie limpede în faţa unei echipe ca cea a Vasluiului, incapabilă să găsească drumul spre poartă şi sistemul filozofic.

Răducanu şi Jovanovic nu vor să revină
După înfrângerea din Regie, Claudiu Răducanu şi Peter Jovanovic au declarat într-un cerc restrâns că nu mai doresc să apere culorile clubului moldav, urmând să plece în această pauză competiţională. “Blocnotes” a fost titular în toate cele patru meciuri ale Vasluiului din acest sezon, în timp ce Jovanovic a evoluat doar în ultimele trei întâlniri. (Felix BUTNARU, Vaslui)

Încăierare la vestiarul moldovenilor
Imediat după încheierea meciului cu Sportul Studenţesc, cei doi stoperi ai echipei FC Vaslui, Bogdan Panait şi Ionuţ Badea, s-au încăierat la vestiare, fiind despărţiţi de Nivaldo. Se pare că Panait a avut ceva să-i reproşeze fostului dinamovist în ceea ce priveşte prestaţia sa din partida de sâmbătă, iar Badea a sărit primul la bătaie. (Felix BUTNARU, Vaslui)

Dan Petrescu, necăjit pentru Mazilu
Tehnicianul “studenţilor”, Dan Petrescu, a fost mulţumit de evoluţia lui Ionuţ Mazilu, dar totodată supărat pentru că a trebuit să-l folosească în partea secundă a meciului pe atacantul lor ca fundaş central. “Îmi pare foarte rău că am fost nevoit să-l trec pe Mazilu fundaş central, mai ales că din tribune acesta a fost monitorizat de Victor Piţurcă. Bineînţeles, Piţi a venit să-l vadă vârf, nu stoper”, a completat Bursucul. (Daniel VLAD)