Reply To: 09.09.2005 FC Arges Pitesti – Sportul Studentesc 2-2(1-0)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 09.09.2005 FC Arges Pitesti – Sportul Studentesc 2-2(1-0) Reply To: 09.09.2005 FC Arges Pitesti – Sportul Studentesc 2-2(1-0)

#72882
ultrasro
Member

Copii şi copilării
Andrei Vochin (Mioveni)

Sportul a dormit în prima repriză, s-a trezit la pauză, dar în ciuda unei suite de ocazii n-a reuşit decît să-şi păstreze invincibilitatea în acest campionat, nu să şi triumfe

Gaşca nebună n-a avut milă pentru Sorin Cîrţu. Sportul Studenţesc a intrat în noua casă a Argeşului, la Mioveni, puţin temătoare. După ce Varga a ratat singur cu portarul, triunghiul central al gazdelor Murgan – Prepeliţă – Danciu a dominat disputa în zonă cu trioul Cruceru – Nae – Lazăr, iar în minutul 13, Prepeliţă a găsit teren liber la 25 de metri şi a şutat în vinclul porţii lui Stăncioiu.

Dan Petrescu a simţit de unde vine pericolul şi înainte de pauză l-a scos pe Curelea pentru a-i face loc lui Ferfelea. Cu mijlocul securizat, Sportul a început joaca la cîteva secunde după reluare, mai ales că pe Cîrţu l-a trădat Danciu. Acesta l-a scăpat pe Nae, care l-a lansat excelent pe Mazilu pentru 1-1. EKG -ul lui Sorinaccio a reînceput să arate bine în curînd, cînd Marius Radu a încris cu capul, nemarcat, după o lovitură liberă. Diagnosticul era însă preliminar, pentru că tot ce a urmat de atunci a fost un recital ofensiv al unor copii fugiţi parcă de acasă. În afara golului egalizator, marcat de omul săptămînii, Mazilu, trupa lui Petrescu a ţinut parcă să-l reabiliteze pe Vintilă. 58, 63, 66, 75, 76 şi 82, 90 nu sînt numere la loto, ci şansele bucureştenilor de cîştiga un meci pe care l-au dominat copios în partea a doua. Dar dacă Nae, Mazilu, Secăreanu sau Bălan ar fi marcat pentru victorie, Sportul n-ar mai fi fost o gaşcă nebună, ci o mare echipă de fotbal.

“A jucat o singură echipă: Sportul. Trebuia să cîştigăm cu 7-2”
Dan Petrescu

“Bursucul” voia să cumpere toate ziarele!
Antrenorul oaspeţilor, Dan Petrescu, a oferit la final o explicaţie pentru multitudinea de ocazii pe care şi le-a creat echipa sa, “împotriva Argeşului se joacă mult mai uşor în deplasare, decît acasă”, şi a dezvăluit şi motivul pentru care regretă enorm faptul că n-a învins. “Dacă am fi cîştigat, am fi fost lideri, măcar pentru o zi. Acest lucru nu s-a mai întîmplat la Sportul de pe vremea lui Iorgulescu, Mircea Sandu sau Hagi! A doua zi aş fi cumpărat toate ziarele de pe piaţă, ca să le dau jucătorilor să le înrămeze”. / Cristian Marinescu (Mioveni)

“N-ar trebui să fie prea tensionat Cîrţu, pentru că pînă la urmă a fost un meci bun”
Andrei Prepeliţă

Cîrţu a părăsit banca în repriza a doua
Deşi doctorii i-au interzis antrenorului argeşean să stea pe bancă la meciul cu Sportul, Cîrţu nu i-a ascultat şi s-a agitat mult pe marginea terenului în prima parte (foto). Tehnicianul s-a enervat tare la gafa lui Danciu, care a dus la primirea golului de 1-1, şi în repriza secundă nu a mai rezistat tensiunii şi a părăsit terenul în minutul 57, la scorul 2-1. “S-a enervat pe fotbalişti că jucau invers decît le spusese”, a explicat medicul Ovidiu Puiu starea de nervozitate a antrenorului. La finalul partidei, Cîrţu a declarat: “Trebuia să ţinem de rezultat pentru că am condus în două rînduri.” / Remus Răureanu

PS. Un comentariu: numai simularile ordinare ale pitestenilor sunt faulturi, chiar de rosu… Intrarile lor cu talpa pe genunchi, atacuri din spate sunt mangaieri nevinovate.

Ce nebuni! Ce frumosi!

Sportul studentesc. Suna a anonimat si chiar un pic frivol, intr-un fotbal in care cam nimic nu mai este poetic. Acolo, citiva tineri s-au gindit insa ca pot ride de tot ce e calculat si rece. Desfac aparari de parca sparg seminte. Se intimpla pentru ca pur si simplu adora sa joace.
Studentii lui Dan Petrescu au plecat neinvinsi si de la Mioveni. Unde se opresc?
Secretul a ceea ce am invatat sa numim gasca nebuna este scris, de fapt, in orice carte care are ca subiect fotbalul. Fiecare dintre elevii lui Dan Petrescu isi stie locul si rolul sau. Personalitatea in teren este dozata atit cit sa nu afecteze interesul general. Astfel a fost posibil ca, pe un petec verde de Bucuresti, dosit in spatele unor cenusii camine studentesti, sa se nasca o poveste alba. O mina de pusti s-a adunat si s-a pus in slujba orgoliului unui fost mare fotbalist. A iesit o echipa fermecatoare.

Asa a aratat Sportul si ieri, la Mioveni. Dan Petrescu a jucat ce a stiut. Cu Mazilu fixind linia de fundasi adversa, sustinut din linia a doua de Balan, Varga si Nae, trei fotbalisti extrem de tehnici si mobili. In spatele acestora, ca un piston al echilibrului, Costin Lazar a acoperit aproape fara greseala zona din fata apararii si a pasat ca un neamt.
De partea cealalta, Cirtu a dorit probabil sa incheie repede conturile, trimitindu-si echipa intr-o ofensiva care nu-i sta in fire. Aceasta a fost insa una stirba. Tanasa nu-i Mazilu, iar Bilasco e departe de Tibi Balan.
Realitatile acestea au fost totusi mascate de Prepelita, singurul pitestean despre care se poate vorbi in termeni laudativi. Decarul a prins un sut de zile mari din afara careului, transformat intr-un 1-0. Firav, avantajul oaspetilor a trait insa doar pina la pauza. Fotbalul, cu frecventele lui nedreptati, are totusi logicile sale. Imediat dupa reluare, Danciu a pasat la adversar, Nae l-a lasat apoi singur cu poarta pe Mazilu, care a aratat de ce il putem regasi prin insemnarile lui Piti. Si totusi, tirgul Miovenilor avea sa zimbeasca din nou la zborul lui Marius Radu, urmat de o lovitura de cap necrutatoare.
Sportul traieste insa un prezent nebun si, cind esti un nebun frumos, reusesti lucruri nebunesti, dar fermecatoare. Pustii lui Petrescu au ridicat parca dintr-o data privirea spre poarta si a inceput sa le iasa tot, desi aveau tot Mioveniul impotriva. Ocaziile au fost tot mai dese si mai mari, egalarea, reusita de acelasi Mazilu, una normala, iar finalul unul frustrant, pentru ca studentilor le-a trecut pe sub nas victoria. Si locul liderului.

A revenit Lazar
Costin Lazar a evoluat prima data titular pentru formatia din Regie dupa accidentarea suferita in returul campionatului trecut in meciul cu Farul Constanta. El nu si-a luat inapoi banderola de capitan care a fost purtata de Tibi Balan. In alta ordine de idei, fundasul Sportului, Marian Dedu, care este accidentat, a venit la Mioveni impreuna cu galeria studentilor formata din aproximativ 30 de oameni.

Preda cazut in dizgratie
Neinclus de Cirtu in lotul pentru meciul cu studentii, Stefan Preda a dorit sa urmareasca jocul de la marginea terenului. El a fost observat de oficialii partidei, care l-au trimis in tribuna unde a privit nepasator desfasurare partidei alaturi de purtatorul de cuvint al clubului pitestean, Marian Jinga.

Pacientul vulcanic
Proaspat intors din spital, Sorin Cirtu a vrut sa stea linistit pe banca, insa nemultumit de decizia arbitrului care nu a vazut un hent al lui Lazar, in minutul 20, s-a dus glont catre asistenul Eugen Pirvulescu. “Sa nu te prind ca te bagi la una dintre fazele echipei mele”, i-a spus Cirtu, reprosindu-i faptul ca nu i-a semnalizat centralului infractiunea comisa de mijlocasul Sportului. Totodata, cu 5 minute de a-l introduce in teren pe Dobre, antrenorul argesenilor a tipat la el nefiind de acord cu modul in care fundasul isi efectua incalzirea.

Dan Petrescu:
“Este clar ca jucatorii mei m-au facut sa albesc pentru ca am ratat enorm de mult. S-a vazut ca in repriza a doua am jucat singuri, nu-mi amintesc ca ei sa fi avut o ocazie de gol”

Ionut Mazilu:
“Nu mi-am propus un anumit numar de goluri, dar vreau sa inscriu in fiecare etapa. Trebuie sa continui tot asa pentru a mai spera la echipa nationala”

Andrei Prepelita:
“Am dat un euro gol. Mai bine nu inscriam sI cistiga echipa. Noi meritam victoria.

PLAMINII. Senzatia lasat de ultimele minute de joc a fost aceea ca elevii lui Cirtu nu stau chiar bine cu pregatirea fizica. S-au miscat greoi intr-un final in care studentii alergau de parca de abia incepuse partida

EROUL. Se poate spune ca este punctul lui Vintila. Faptul ca meciul s-a terminat doar egal se datoreaza in mare masura portarului gazdelor, care a avut citeva parade de efect in fata lui Mazilu si Tibi Balan

VULPOIUL. Te incinta sa-l vezi pe Mazilu cum se desprinde din marcaj. De asemenea, are sI o deosebita acuratetein finalizari. Ieri a marcat de doua ori, implinind efortul colectiv sI anuntindu-se drept un reper de baza pentru echipa nationala

ABSENTUL. Recunoscut pentru cum se manifesta mai ales in momentele defavorabile echipei sale, Cirtu n-a stat pe banca in partea a doua. Fara biciurile sale verbale, pitestenii au fost mai moi decit de obicei intr-o repriza in care s-au aflat aproape permanent in defensiva