Reply To: 17.09.2005 Sportul Studentesc – FC National 0-1(0-1)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 17.09.2005 Sportul Studentesc – FC National 0-1(0-1) Reply To: 17.09.2005 Sportul Studentesc – FC National 0-1(0-1)

#72970
cameliu
Member

Gaşca de Cenuşărese
Maria Andrieş

Pentru că se amăgesc cu vise, “studenţii” dezamăgesc pe teren

“Bancarii” au dat o probă de profesionism în Regie. Au strîns rîndurile ca să acopere plecarea lui Landi. Şi au reuşit un meci bărbătesc, dur pe final şi pragmatic în ansamblu. Faţă de Abiodun şi salturile lui de prădător, tacklingurile lui Rusu păreau tachinerii de domnişoară. În loc să aibă iniţiativa atacurilor, pe teren propriu, “studenţii” băteau pasul pe loc la centru. Cînd încropeau un atac, Mazilu privea, cu uluială de frumoasă adormită, la mingile care-i treceau razant pe sub nas. Dacă avea norocul ca mingea să-l lovească în creştet, se trezea de-a binelea, dar era prea tîrziu.

Legiunea străină din Cotroceni a transformat în avantaj plecarea antrenorului. Mai bine fără cap, decît cu un cap care se gîndeşte în altă parte. Dan Petrescu nici nu se îndură să-şi abandoneze băieţii, nici nu se încumetă să-i crească. Ştie că merită mai mult decît sictirul lui Şiman. De cînd a venit ar tot pleca, dar tot amînă marea decizie. Fapt e că a imprimat echipei propria lehamite.

După modelul antrenorului, jucătorii Sportului ar pleca şi ei. Visează oferte fabuloase şi convocări la “naţională”. Suferă parcă de un complex al Cenuşăresei. Aşteaptă să fie descoperiţi, mai bine zis ghiciţi sub prestaţiile modeste de la echipa de club. Din ce-au arătat sîmbătă pe teren, Bălan şi Mazilu nu mai au chef de joc decît la balurile “tricolore”. Şi asta n-ar fi nimic. Dar, o dată întorşi de la marele bal, rămîn tot în ţinută de gală. Şi refuză muncile obişnuite, să aleagă mazărea din cenuşă, să dea o pasă corectă, să fugă după minge.

SCANDAL ÎN REGIE
Şiman sare la Dan Petrescu
“Conducerea nu ne-a dat voie să ne antrenăm pe terenul central în săptămîna de dinaintea meciului, plus că iarba a fost mare”, s-a plîns Dan Petrescu după eşecul cu FC Naţional. Ieri, patronul clubului, Vasile Şiman, a replicat dur: “M-am săturat de scuze neprofesioniste! Petrescu ar trebui să caute adevăratele probleme ale echipei, că nu conducerea a jucat! Eu din tribună n-am văzut gazon netuns, ci doar o echipă a Sportului neaşezată bine în teren şi fotbalişti care nu puteau sta în ghete! Eu nu sînt Iisus Hristos să-i fac lui gazon nou!”. / Remus Răureanu, Antonia Garonfil

“Dan Petrescu are dreptate. De două săptămîni de antrenăm doar pe terenuri tari, iar gazonul n-a fost tuns în ziua meciului, aşa cum am cerut noi”
Ionuţ Mazilu, atacant Sportul

“Grasule, umflatule!”
La final, dezamăgiţi de înfrîngerea Sportului, mai mulţi suporteri ai echipei din Regie au intrat în conflict cu directorul sportiv al lui FC Naţional, Vicenţiu Iorgulescu. “Băi, grasule! Să nu uiţi că şi tu, şi frate-tu, Gino, de-aici aţi plecat. Umflatule, nu mai fi aşa arogant!”, i-au strigat fanii oficialului “bancar”. Aflat în tunelul de acces la vestiare, Vicenţiu, fost jucător al Sportului, i-a ameninţat: “Să ştiţi că v-am văzut şi v-am auzit!”. / Antonia Garonfil