Reply To: 18.03.2006 Sportul Studentesc – Farul Constanta 3-1 (1-0)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 18.03.2006 Sportul Studentesc – Farul Constanta 3-1 (1-0) Reply To: 18.03.2006 Sportul Studentesc – Farul Constanta 3-1 (1-0)

#73893
cameliu
Member

Gazeta:

Original
Remus Răureanu

Preşedintele Sportului, Vasile Şiman, obţine performanţă oferindu-le jucătorilor un singur lucru: dreptul de a-şi cîştiga biletul de plecare din Regie

S-a putut la Cluj fără Mazilu şi Costin Lazăr. Dacă în urmă cu o săptămînă, împotriva CFR-ului, “studenţii” au reuşit doar să plece neînvinşi, sîmbătă, cu Farul, au avut momente de fotbal-spectacol. Şi au lipsit patru titulari, printre care internaţionalul Tiberiu Bălan şi unul dintre cei doi fundaşi centrali din lot, Secăreanu. În Regie, nimeni nu e de neînlocuit. Nici antrenorul. A plecat Dan Petrescu, dar cu Mulţescu pe bancă echipa joacă cel puţin la fel de bine.

Singurul om fără care echipa nu ar mai arăta la fel e patronul Vasile Şiman. Nu i-ar fi oricui la îndemînă să le explice fotbaliştilor că nu au primă de victorie, dar să-i şi determine să lupte pînă ies de pe teren plini de sînge, cum a făcut-o sîmbătă Marius Nae. “Toţi vrem să ajungem la mai bine”, a recunoscut Ionuţ Mazilu, atacantul naţionalei, autorul a trei goluri contra Farului şi jucătorul care cîştigă un sfert din salariul pe care Claudiu Răducanu îl primeşte la Vaslui.

Vukotici contestat
O dată cu eşecul cu Sportul, au apărut şi primele nemulţumiri ale jucătorilor constănţeni cu privire la metodele de antrenament ale sîrbului Vukotici. “Rechinii” sînt nemulţumiţi că noul lor tehnician a schimbat sistemul de joc, din 4-4-2 în 4-3-2-1, dar şi de faptul că Vukotici are o atitudine dictatorială faţă de ei. (Ionuţ Iordache)

“Naţionala îmi dă motivaţia”
Golgeterul Diviziei A, Ionuţ Mazilu, crede că secretul prestaţiei sale de excepţie din meciul cu Farul îl constituie dorinţa de a-şi păstra locul printre “tricolori”. “Eu joc cu mare ambiţie, pentru că sînt fotbalist de echipa naţională şi trebuie să trag de mine pentru a-i confirma selecţionerului încrederea pe care mi-a arătat-o”, a declarat Mazilu.

20 martie 2006

http://www.spt.ro :

Mazilu, despre Momcilo
Farul a pierdut pe mina unui antrenor care nu si-a adus din Serbia si realismul. Cu Vukotici pe banca, Farul nu stie sa atace, asa cum a fost obligata dupa 0-1, sirbul negasind nici solutia fericita de a se apara impotriva unui atacant de echipa nationala. Sportul si-a facut treaba de formatie nebuna, iar Constanta traieste traume post-Grigoras.
Imediat in spatele aristocratiei fotbalului nostru stau citeva nume care si-au cistigat statutul de echipe capabile sa bata pe oricine daca se pun pe treaba, care ar putea fi ceva mai mult decit sint, dar care nu erup aproape niciodata, din diverse motive, peste locul patru. Doua dintre acestea, Sportul si Farul, s-au intilnit in Regie pentru a stabili care este mai frumoasa din restul tarii, acel rest care mai ramine dupa ce excludem Steaua, Dinamo, Rapid si, eventual, Poli Timisoara.

A iesit ceva cu adevarat romanesc, cu frig, cu spectatori putini si obsceni in exprimari, cu lupta surda si cu goluri multe, facilitate de fundasi sublimi. Au cistigat romanii, in sensul ca, mai obisnuit cu ceea ce se joaca la noi intr-o partida intre locuri fara griji, Multescu a gasit reteta mai potrivita, invingindu-l pe mult mai poetul sirb Momcilo Vukotici. Fara substanta si fara idei coerente, argumente cu care antrenorul ar fi trebuit sa-i inarmeze pe ai sai, Farul a fost doar un plocon de weekend, cazut usor in plasa tinerilor Regiei.

Cu atit mai mult cu cit Schiopu, Barbu si, in special, Farmache au format o aparare mult prea moale pentru a-l opri pe extraordinarul Mazilu. Avind mai tot timpul controlul asupra a ceea ce s-a intimplat pe teren, Multescu s-a temut doar citeva minute, spre final, dupa golul reusit de Tiberiu Moldovan, unul care s-a dorit a fi primul demers catre egalare, dar care nu a ramas decit punctul onoarei trecut in dreptul Constantei.

Mazilu este in grafic in cursa golgeterilor, pe care o transforma intr-un galop solitar. Tripla lui a avut insa si rolul de a face sa se auda in Regie numele lui Grigoras, un antrenor la care patronul Bosinceanu a renuntat mult prea usor.

“Am sa repet acest hat-trick”
Capitanul studentilor, Ionut Mazilu, nu crede ca, prin cele trei goluri marcate in poarta Farului, a facut cel mai bun joc al sau. Acesta si-a adus aminte ca si la debutul sau in Divizia A a avut tot atitea reus ite, victima numindu-se atunci Petrolul. “In meciul cu Farul, pot spune ca am fost intr-o forma buna. Am inscris trei goluri, dar sa nu uitam ca asta este datoria mea. Nu este prima oara cind am dat intrun meci trei goluri, am mai facut-o si o voi mai face”, a declarat Mazilu. (Marian Stancu)

Nae a fost transportat la spital
Dupa un fault dur al mijlocasului Dinu Todoran asupra lui Marius Nae, acesta a fost nevoit sa paraseasca suprafata de joc in minutul 53. In urma loviturii aplicate, atacantul Sportului s-a ales cu nasul spart si cu o hemoragie care i-a umplut tricoul de singe aproape instantaneu. Nereusind sa-i stopeze singerarea, doctorii au fost nevoiti sa il transporte de urgenta la spital pe fotbalist. (Marian Stancu)