Reply To: Vreti sa vedeti pe steaua pedepsita?

Home Forums General Football Fotbal Intern / Romanian Football Vreti sa vedeti pe steaua pedepsita? Reply To: Vreti sa vedeti pe steaua pedepsita?

#74973
Giani
Member

Vezi ca esti foarte subiectiv. Cand spui “Avem boala pe tigani” inseamna o antipatie evidenta fata de o anumita etnie. Ori asta inseamna discriminare. In plus, aceasta atitudine a dus si la situatii extreme, in care concetateni de etnie rroma au fost batuti in locuri publice de suporteri stelisti din motiv de apartenenta etnica, ceea ce deja este foarte grav. Mai mult, in 1993, un grup de suporteri stelisti au incalcat proprietatile imobiliare ale unor romi (doua familii), batand cu simt de raspundere toti locatarii, inclusiv copiii.

In ce priveste istoria termenului de “tigan” aceasta are o conotatie cu totul diferita. Provine de la bizantinul “atziganos”, grecii atribuind tiganilor o origine egipteana, pe care o respectau (grecii antici au avut un respect extraordinar pentru egipteni, datorita nivelului ridicat de civilizatie pe care il atinsesera).

A-mi spune acum ca exista o corelatie intre “tigan” si “rapidist” este deja o aberatie; suporterii rapidisti au prins Steaua in culpa si o taxeaza. Si eu, daca as fi rapidist, as face-o.

Si mai lasati-ma cu behaiturile si injuraturile rapidistilor: alea nu se incadreaza la articolul 55, atitudine discriminatorie, ci la 54, atitudine ofensatoare.