Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006 Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

#75057
07Ex
Keymaster

Sportul în Liga a doua!

Echipa din Regie, clasată pe poziţia a patra în campionatul trecut, nu a primit licenţa pentru noul sezon, locul său din primul eşalon urmând a fi luat de Pandurii Târgu Jiu.

Gabi ZAMFIRESCU
Comisia de Apel a licenţierilor, întrunită ieri la Casa Fotbalului pentru a analiza cazurile Jiului Petroşani şi Sportului Studenţesc, a decis să acorde licenţa pentru noul sezon doar formaţiei lui Simota, în timp ce bucureştenii vor fi nevoiţi să evolueze în Liga a II-a.
Florin Prunea, directorul pe probleme internaţionale de la FRF, a fost cel care a făcut anunţul şoc: “Cei de la Sportul au fost cu rea-credinţă. Nu au făcut niciun pas ca să nu se ajungă la această decizie. Vom informa conducerile LPF şi FRF că nu le-am acordat licenţa, iar ei vor decide să îi retrogradeze. Această hotărâre este definitivă şi obligatorie”.
Sportul primise licenţa pe 31 mai, cu condiţia să depună dovezi că se află în litigiu cu statul pentru achitarea sumei de 12,6 miliarde de lei vechi, atât cât reprezenta datoria clubului. Pe 9 iulie, Comisia de Licenţiere a retras licenţa “studenţilor”, pentru că “înscrisurile prezentate de Sportul nu erau valide. Am încercat să îl conving pe Şiman să îşi plătească datoriile, iar el a spus că nu ne interesează pe noi ce datorii au ei la stat. Jiul a primit licenţa pentru că a plătit parţial datoriile la stat şi a făcut dovada că pe 31 august îşi vor achita în întregime datoriile”, aşa cum a spus Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Apel. Vasile Şiman, finanţatorul “studenţilor”, a părăsit în trombă Casa Fotbalului înainte ca decizia să fie anunţată, spunând: “Duru ne-a spus că noi suntem o victimă colaterală”. Decizia luată ieri nu mai poate fi atacată decât în instanţa civilă, dar acest lucru este puţin probabil să se întâmple, ţinând cont de recomandările UEFA.

Fuziune între Sportul şi Pandurii?

Una dintre ultimele posibilităţi ca “studenţii” să evolueze şi în sezonul viitor în primul eşalon ar fi o fuziune între echipa din Regie şi Pandurii Târgu Jiu, formaţia care a terminat în campionatul precedent pe locul 14, primul loc retrogradabil. Noua grupare ar urma să evolueze la Târgu Jiu, acolo unde stadionul se umple aproape de fiecare dată. “Deocamdată nu pot să mă gândesc la o fuziune cu Sportul. Poate că noi avem mai mulţi bani, dar din punct de vedere al valorii jucătorilor suntem mult sub «studenţi». Mâine (n.r. – azi) dimineaţă o să vorbesc cu Vasile Şiman şi am să vă comunic apoi ce decizie am luat”, a spus Marin Condescu, preşedintele gorjenilor.

“Este şocant pentru mine, poate că am deranjat pe cineva. Este munca noastră, păcat că se întâmplă aşa ceva după ce anul trecut am făcut o figură frumoasă. Acum speram să fie la fel.”
Ionuţ Mazilu, jucător Sportul

“Sunt nişte oameni care n-au ce face şi ba iau licenţa, ba o acordă. Noi ne rupem picioarele pe teren, iar ei se joacă cu viitorul nostru. Am muncit o viaţă întreagă ca să joc acum din nou în Liga a doua?”
Costin Lazăr, jucător Sportul

“Dacă se va întâmpla să jucăm în Liga I, vom face toate eforturile pentru a fi la parametri optimi până începe campionatul. Ne va fi însă foarte greu la început pentru că nu am avut timpul necesar pentru a ne pregăti.”
Eugen Neagoe, antrenor principal Pandurii

“Liga Profesionistă de Fotbal este subordonată din punct de vedere sportiv federaţiei şi vom ţine cont cu stricteţe de ceea ce spun regulamentele în vigoare.”
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

“E neregulamentar. Numai în România se putea întâmpla aşa ceva. Dacă se gândeşte cineva că asta are legătură cu ce s-a întâmplat în Italia, se înşală. Poate doar că unii se uită prea mult la televizor, văd filme şi se cred eroi
Am dreptul să mă gândesc că Sportul îi deranja pe mulţi pentru faptul că juca toate meciurile pe teren. Datoriile pe care ei le invocă le au toate echipele. Ori se aplică regulamentul pentru toţi, ori… Să le fie ruşine.”
Vasile Şiman , patron Sportul