Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006 Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

#75059
sorin
Member

Sportul Studentesc, la matineu
24 Iulie 2006
Dorin Focseneanu

Decizia Comisiei de Apel a Sistemului national de licentiere de la FRF de a retrograda Sportul Studentesc in liga secunda a starnit valuri in fotbalul romanesc.

In timp ce Vasile Siman, patronul „studentilor”, sustine ca echipa sa nu e retrogradata si ca va continua sa evolueze in Liga I, cei care l-au judecat spun ca sentinta e definitiva si nu mai e cale de intoarcere.

Datorii de 350.000 de euro

Pe de alta parte, jucatorii din Regie se gandesc deja la transfer, conducatorii echipei Pandurii Tg.- Jiu (care urmeaza sa ia locul Sportului) stramba ipocrit din nas, spunand ca n-ar prea vrea in prima liga, iar sefii marilor cluburi isi freaca deja palmele, sperand sa cumpere vedetele din Regie la subpret.

Ocupantei pozitiei a patra in campionat i-a fost retrasa vineri seara licenta de club profesionist si va evolua in liga a doua in noul sezon din cauza datoriilor la buget pe care clubul le-a acumulat in 2005.

Comisia de Apel a Sistemului national de licentiere si-a justificat decizia prin datoriile de aproximativ 350.000 de euro pe care Sportul le-a facut fata de buget anul trecut.

Compensatii si comploturi

Aceasta masura are baza legala, dar capata alte conotatii daca tinem cont de faptul ca toate cluburile au datorii catre bugetul de stat. In cazurile Steaua, Dinamo si Rapid, federatia a inchis ochii la capitolul restante fata de Fisc.

Surse bine informate sustin ca la mijloc au fost mai multe interese, Sportul picand victima unei conspiratii. Retrogradarea „studentilor” poate fi catalogata drept compensatie pentru echipa Pandurii Targu-Jiu, dupa ce Marin Condescu, presedintele oltenilor, a pus asta-toamna serios umarul la realegerea lui Mircea Sandu in fruntea FRF.

Mai mult, Sportul a fost unul dintre cluburile „rebele”. Ionut Mazilu, titular in nationala mare, crede si el ca Sportul a fost victima unui complot: „Am crezut initial ca n-aud bine! E nedrept!

Nu ne doreste lumea… I-am deranjat pe unii in ultimul sezon. Am o banuiala, dar nu spun mai multe”. Golgheterul editiei precedente a Diviziei A a marturisit ca „Sportul m-a ajutat enorm, dar sper acum sa ma transfer”.