Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006 Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

#75061
sorin
Member

Nasu’ retrogradeaza Sportul ca sa ajute Pandurii

Autor: A CRISTIAN HUBALI (Postat la 24-07-2006)
cristian.hubali@atac-online.ro De cand Mircea Sandu pastores te Federatia Romana de Fotbal, lucrurile sunt foarte clare. Cine nu i se supune, n-are decat sa orbecaie prin esaloanele inferioare. Cel mai recent caz este cel al fostei sale echipe de suflet, Sportul Studen- tesc, care n-a primit licenta pentru a activa in Liga 1, in sezonul 2006- 2007. De ce? Simplu, chiar daca unii oficiali o tin lunga si lata ca nu sunt interese la mijloc, fiind vorba doar de neplata unor datorii catre stat, chestiunea in Regie e alta. Nasu’ n-are cum sa uite ca patronul studentilor, Vasile Siman, i-a intors spatele la alegerile generale pentru presedintie si ca l-a sustinut pe fostul international Gica Popescu. A venit vremea, si-a spus el, sa-si ia revansa fata de cei care l-au votat. Si-asa a pus Sportul pe butuci pentru a-i readuce din Divizia B pe cei de la Pandurii Targu Jiu. Sandu actioneaza calm, nu e nervos si iritat la culme ca Mitica Dragomir. Drept urmare, pe fata lui nu se putea citi nimic atunci cand a fost intrebat de acest caz, inaintea partidei Steaua – Rapid, din Supercupa. O sa analizam cazul si luni (n.r. – azi). Sa vedem ce putem face. Punct si de la capat. Sandu si-a pus, vineri seara, func- tionarii la treaba, ca sa finalizeze circul. Viorel Duru, director la Departamentul de Licente si Afilieri din cadrul FRF, a declarat ca Sportul are datorii la stat de 1,26 milioane RON, dar a omis sa spuna ca mai are in tolba sa si alte cluburi care nu stau deloc bine la acest capitol. Numai ca pe acelea ori nu le-a scos, ori a gasit varii siretlicuri pentru a le da unda verde in Liga 1. Finantatorul Vasile Siman n-a stiut cum sa-si exprime neputinta de a-si plati restantele si a tunat, motivat si nemotivat, pe FRF: Dom’le, ne vom intalni la meciul din prima etapa cu Rapidul. N-au cum sa ma retrogradeze ei pe mine. Ca Liga are datorii la noi de 600.000 de dolari din drepturile de televizare. E o magarie ce ni se intampla. El a fost extrem de nervos si pe ultimele declaratii facute de Florin Prunea, director la Departamentul de Relatii Internationale din FRF. Cine-i Florin Prunea? Ca m-ati omorat cu el. El trebuie sa respecte niste regulamente. E incompetenta lor, a celor de la Liga Profesionista si de la federatie. Prunea e un haiduc. N-are treaba cu regulile, s-a descatusat Siman in ATAC.

Piturca: E absurd
Chiar si selectionerul Victor Piturca a recunoscut ca decizia FRF de a trimite Sportul in Divizia B e absurda: E cea mai oribila decizie pe care am auzit-o. E absurd. Nu stiu ce sa mai zic. Sportul are trei jucatori de echipa nationala. Nu se poate asa ceva. Antrenorul studentilor, Grigore Sichitiu, s-a aratat revoltat de hotararea Comisiei de Apel: Avem nu mai putin de sapte jucatori care evolueaza in nationala de tineret. Alte comentarii sunt de prisos.