Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006 Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

#75062
ovidiu
Member

Siman: ”Prunea si toti de acolo sunt niste incompetenti”

Comitetul Executiv al FRF va trebui sa ia o hotarare luni dimineata, vizavi de situatia Sportului Studentesc, echipa careia, vineri, Comisia de Apel pentru acordarea licentei cluburilor i-a respins recursul inaintat. Ramasi fara licenta, “alb-negrii” au fost, practic, retrogradati. Siman a atacat duminica, foarte dur, clica de la FRF.
In ciuda declaratiilor lui Florin Prunea, directorul Departamentului international al FRF, care sustine ca Vasile Siman si-a facut-o cu mana lui, refuzand orice semn de bunavointa in a achita datoriile clubului pe anul 2005, boss-ul “alb-negrilor” se arata extrem de calm.

Dupa ce amenintase chiar cu UEFA, Siman a declarat ca este convins ca retragerea licentei nu-i va afecta deloc echipa (macar) in acest sezon?

“Lumea a inteles gresit. Noi am primit licenta. A fost o decizie definitiva si irevocabila. FRF a decis acum retragerea licentei. Asta este un lucru total diferit. Pentru ca retragerea licentei un inseamna retrogradarea. Asta ar insemna sa fim retrogradati la finalul campionatului urmator. Astept acum cu interes motivatiile comisiei. Habar nu au Prunea si toti de acolo sunt niste incompetenti”, a declarat, duminica, Siman.

PROMOVAREA PANDURILOR, IMPOSIBILA

Patronul “alb-negrilor” a facut referiri si la Pandurii Targu-Jiu, echipa care poate profita de situatie: “Sportul va juca in continuare in Liga 1, pentru ca nimic in lume nu-i poate interzice aceasta. Nu a fost vorba de bani, ca nu am vrut sa platim, ci de prevederile din regulament. UEFA nu doreste sa retrogradeze cluburile. Promovarea Pandurilor e imposibila in orice situatie din lume. Chiar daca au licenta, ei nu au merit sportiv”.
Ziarul

De ce Sportul? Treaba mare a lui Mircea Sandu

Decizia FRF de a retrograda Sportul Studentesc este partinitoare. Lasand la o parte drama unui club de top, asa cum a fost Sportul sezonul trecut, dar si cu jucatori de elita, decizia data de forul suprem al fotbalului nostru arata negru pe alb ca nu s-a aplicat aceeasi unitate de masura. Mai toate cluburile mari din Romania au datorii, aici intrand si cel mai puternic trident Steaua-Dinamo-Rapid. Dar pica in Liga II… Sportul. Pentru ca Mircea Sandu face treaba. Mare de tot. E inainte de weekend si pana luni se uita totul…
Steaua ocupa, anul precedent, primul loc in topul datornicilor, cu peste 11 milioane de euro, pentru care se afla in proces. Pierdut in prima instanta de ANAF, procesul era lunile trecute in faza de recurs si se tot amana.

Dupa ce au achitat sume infime, Dinamo figura cu aproximativ cinci milioane de euro, iar Rapid cu doua milioane, in timp ce Sportul avea de platit 1,5 milioane de euro.

A auzit cineva ca Steaua sau Dinamo sa plateasca datoriile de 11 si respectiv 5 milioane de euro? Dar de Rapid?

FRF trebuia sa prezinte, vineri seara, atunci cand a luat decizia sa retrogradeze Sportul, un tabel complet in care sa arate ca numai Sportul mai este datornic.FRF trebuia sa arate ca toate cluburile din Divizia A si-au achitat datoriile si, acum, Sportul a ramas codasa. Concluzia era logica in acest caz: retrogradarea.

Insa, nu s-a aratat nici un document, se merge pe burta, cluburile mari au in continuare datorii, dar dintre toate pica Sportul.

Se spune ca Mircea Sandu a retrogradat Sportul pentru a plati o polita presedintelui Marin Condescu de la Pandurii Targu Jiu. O echipa de tot rasul, retrogradata cu brio in campionatul 2005/2006, Pandurii revine in A pentru ca Marin Condescu l-a sprijinit la alegerile FRF in 2005, decisiv, cu varf si indesat, pe Mircea Sandu.

Pandurii, locul 15 in campionatul trecut, cu 25 de puncte, da afara o echipa care a fost la un pas de Cupa UEFA, Sportul, cu 56 de puncte si 17 victorii – aceasta ultima cifra fiind egala cu Dinamo si Rapid.

O nuca tare din Divizia A, Sportul, cu jucatori buni si o buna scoala de fotbal, este indepartata de Sandu inainte de weeend, presedintele FRF stiind ca nu se va face mult scandal. Cati fani sa aiba Sportul care sa protesteze? Cine sa sustina Sportul in lupta contra lui Sandu si a marilor echipe?

Dumitru Dragomir se plangea zilele trecute pe la televizor ca FC National are o datorie de 4 milioane de euro, adica peste 140 de miliarde de lei, dar ca e baiat bun si nu va spune la FIFA. Sportul este retrogradata pentru ca are datorii de 12 miliarde de lei, adica undeva in jurul a 350.00 de euro.

Decizia de trimitere in esalonul secund a Sportului este total injusta si care arata ca Mafia conduce fotbalul nostru in continuare, desi Mircea Sandu a dat de inteles dupa alegerile din 2005 ca si-a facut plinul si va incerca sa faca mai departe treaba. Iata treaba lui Sandu, se vede si pute: treaba mare.

Lumea e vineri, sambata si duminica la mare. Vine luni si nu o sa observe nimeni ca Sportul nu mai e in prima liga… Inteligent jucat.
Vadim Cusnarencu