Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006 Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

#75063
ovidiu
Member

Un articol antipatic de Catalin Tolontan (gsp)

75% dintre dumneavoastră nu sînteţi de acord că Sportul trebuie retrogradat. E un vot normal. Ca atunci cînd oamenii se pronunţă împotriva războaielor.

De fapt, aţi votat pentru ca echipa Sportul să rămînă în A. Clubul Sportul vă e probabil indiferent. E clubul care sfidează impozitele, legea şi pe celelalte grupări. Imaginaţi-vă că nu e corect ca unele cluburi să-şi plătească taxele, iar Sportul să folosească aceşti bani aşa cum vrea. Ce fel de competiţie echitabilă e aceasta? Cum mai putem vorbi de şanse egale, de vreme ce unii respectă regulamentele, iar ceilalţi, nu?!

Şiman se consideră victima unui abuz. Iar mai multe voci susţin că poate fi vorba de o răzbunare a lui Mircea Sandu. E alibiul comod. Oricît de mult l-am contesta pe Sandu, nu putem încuraja o versiune rocambolescă în locul realităţii, oricît v-am supăra. Iar realitatea sună dureros: Sportul e un club în afara regulilor.

Întotdeauna, publicul va ţine cu băieţii răi, nu cu poliţiştii. În loc de o comisie antipatică, parcă îi preferăm pe investitorii gureşi. Plus că între Mazilu şi Duru e clar pe cine simpatizăm. Dar, procedînd astfel, nu facem decît să capitalizăm atmosfera de dezorganizare şi de încălcare a legii, pe care, pe de altă parte, tot noi o incriminăm.

Atunci cînd ne afectează direct, adică în fiecare minut al vieţii noastre, sîntem dezgustaţi pentru că trăim într-o ţară şi într-un fotbal unde nu se aplică normele. Cînd acestea se pun în mişcare, ne pare rău pentru că apar victime. Pînă vom decide ce vrem, vom continua să trăim în economie şi în sport printre morţi neîngropaţi.
24 iulie 2006

NU M-AM PUTUT ABTINE SI AM DAT URMATOARELE comentarii CATRE GSP:
Stimate d-nule Tolontan,

D-voastra va considerati autorul acestul articol antipatic.

Eu sunt un suporter al CF SPORTUL STUDENTESC, de prin anii `80.

Dumneavoastra va considerati obiectiv. Eu pot fi considerat partinitor.

Sunt din provincie (distanta de vreo 400 km mi-a sporit direct proportional dragostea de acest club), nu am pseudonime si numele meu banuiesc l-ati fi aflat deja odata cu primirea acestui mesaj.

Dupa cum am citit in ultimele trei zile in toata presa din Romania Sportul Studentesc merita aceasta retrogradare.

Si d-voastra va dau dreptate. Este cel mai rau club din tara si, totodata, cel mai datornic.

Si pe langa toate acestea are spectatori putini (pentru ca suporteri oricum are multi), lupta pentru un fotbal curat, pentru placerea de a juca, nu are spate puternic (a se intelege pile, cunostinte s.a.), si bani mai deloc. A avut curajul sa ridice un pic nasul (a nu se intelege Naşul) in perioada reveniri in divizia blAt, totodata nu a acceptat cuvantul mai inainte mentionat si pentru aceasta trebuie sa fie foarte bine pusa la punct. Cu datoriile catre stat, catre frf, fifa, uefa, nato si ue pentru ca altfel uite ce pateste.

Sunt de acord ca odata cu retrogradarea Sportului Studentesc se va face curatenie in fotbalul romanesc.

In Divizia, Liga sau cum i-o zice vor ramane numai echipe frumoase, curate si foarte uscate.

Si sunt de acord ca este singura echipa ce face ce vrea cu banii ei in timp ce restul sunt sfinte, nimeni nu se poate atinge de ele, si asta pentru ca nu au nici o datorie?!?! NU??? Fata de nimeni si de nimic.

In timp ce unii (sa ma iertati dar nu pot da nume – pentru ca sunt arhicunoscute) se injura ca la usa cortului, se jura ca nu fura si nu au nici cele mai mici datorii, aceasta mica echipa vine sa le dezbine, sa le “sfideze” (cum spuneti d-voastra).

Rugamintea mea este sa scrieti cat mai mult despre echipele care respecta regulamentele. Si sa incercati sa lasati SPORTUL STUDENTESC in pace.

Daca se poate.

Oricum au ei destule probleme. A fost unicul club din Romania retrogradat pentru neachitarea sumei unui transfer (ma intreb cate alte cluburi ce respecta regulamentele, din Romania, mai sunt in aceasta cauza?) si, probabil, va fi unicul club retrogradat pentru neplata datoriilor la stat. Adica, pardon, unicul club din Romania, din divizia sau liga, ce are datorii la stat si refuza cu nonsalanta sa le plateasca. Cel putin asa inteleg din articolul d-voastra.

Nu este un articol antipatic. Eu il consider un atac asupra unei grupari.

Oricum d-voastra, presa, aveti un statut bine pus la punct. Acela de a ridica sau a tara in noroi pe oricine, oriunde si oricand.

Nu cred ca SPORTUL STUDENTESC merita acest atac.

Inchei si va urez toate cele bune.

Ovgidiu Iordan