Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006 Reply To: Stiri din presa, INTERSEZON, vara 2006

#75065
sorin
Member

Sportul Studenţesc a mai câştigat o zi de viaţă
de Sorin ION

Folosindu-se de regulament, Sportul Studenţesc a reuşit să amâne verdictul retrogradării în eşalonul secund pentru încă o zi. Patronul Vasile şiman aşteaptă cu optimism deciziile Comitetului Executiv al FRF şi rejudecarea cazului la cele două comisii federale de licenţiere, care se vor întruni astăzi.
Sportul s-a trezit fără licenţa ce-i dădea dreptul de a evolua în prima ligă din cauza neplăţii datoriilor la stat. Conform directorului de licenţiere, Viorel Duru, formaţia din Regie avea datorii la stat de 1,26 milioane de RON. Patronul “studenţilor” a găsit o cale de atac a deciziei definitive date de FRF şi a cerut o returnare a licenţei, lucru prevăzut de regulament. “Se va analiza această cerere într-un Comitet Executiv extraordinar, ce va avea loc mâine (n.r. – astăzi), precum şi în comisii. Miercuri vom şti sigur unde va evolua Sportul. Oricum, ei încă nu au făcut dovada plăţilor sau a unor eşalonări pe o perioadă anume”, a spus preşedintele federaţiei, Mircea Sandu. Vasile şiman s-a limitat, după discuţiile avute la LPF cu mai-marii fotbalului românesc, să mai atace pe cineva, dar a eschivat atent la fiecare întrebare legată de plata datoriilor. “O să încercăm să ne recuperăm licenţa. Noi respectăm deciziile forurilor fotbalistice. Sunt două chestii diferite. Ne-am câştigat sportiv dreptul de a evolua în prima ligă, dar l-am pierdut pe cel legat de licenţe”, a precizat bossul din Regie. Ceilalţi oficiali ai echipelor din Liga I s-au limitat să nu comenteze pe larg subiectul, dar au recunoscut că ar trebui ca datoriile să fie plătite. “Îmi pare rău de Sportul, însă trebuie să ne gândim că este corect ca toate echipele să-şi plătească datoriile”, a spus Gheorghe ştefan, patronul Ceahlăului. “Nu ştiu dacă ar trebui să se facă excepţie în cazul Sportul”, a menţionat Constantin Iacov, de la FC Naţional. “Nu mă interesează alte echipe”, a adăugat dinamovistul Cristi Borcea. O părere aparte a avut-o şeful ligii, Dumitru Dragomir: “Eu am propus Sportului ca datoriile la stat să le plătească din drepturile de televiziune. Dar Vasile şiman a refuzat. Avea la noi în cont vreo 600.000 de euro”.

Banii de la LPF se împart altfel
Toţi reprezentanţii primului eşalon din România s-au strâns, ieri, la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a discuta despre campionatul ce va debuta la sfârşitul acestei săptămâni. Toate punctele de pe ordinea de zi au trecut fără emoţii de votul oficialilor din Liga I. S-a stabilit o nouă grilă de împărţire a drepturilor de televiziune, deoarece numărul de echipe din primul eşalon s-a mărit cu două, ajungând de la 16 la 18. S-au validat noii membri ai LPF, Ceahlăul Piatra Neamţ, Universitatea Craiova, UTA şi Unirea Urziceni. S-au aprobat taxele şi penalităţile pe noul sezon, singura necunoscută rămânând cea de-a 18-a formaţie care va evolua în Liga I. “Trebuie să aşteptăm ziua de mâine sau poimâine să vedem ce hotărâre se va lua în comitetul executiv al FRF şi la cele două comisii de licenţiere, pentru că am înţeles că Sportul a depus o cerere de returnare”, a spus secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.