Reply To: Eduard Stanciou 03.03.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Eduard Stanciou 03.03.1981 Reply To: Eduard Stanciou 03.03.1981

#75226
adso
Member

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/afacerea-stancioiu-119878.html

PLÂNGERE PENALĂ
Afacerea Stăncioiu
de Radu Bichiş
24.01.2009
2 comentarii

Portarul a depus plîngere penală împotriva lui Şiman, iar, iritat, patronul Sportului a scos la iveală o decizie de suspendare, dictată în 2007 împotriva jucătorului

Articole pe aceeasi tema
‘Dacă vroiam să-i fac rău lui Edi, îi făceam …
Eduard Stăncioiu suspendat
Croşeu de Stîngă
Juan Culio: ‘Îi batem la Cluj’
Cod roşu în Gruia

CFR Cluj l-a pierdut pe portarul Eduard Stăncioiu pentru returul sezonului dacă fotbalistul nu va achita 200.000 de euro fostului său patron, Vasile Şiman. Decizia dată de FRF la începutul săptămînii a surprins mediul Ligii 1, nu şi pe protagoniştii săi. Cum s-a ajuns să-l suspende Şiman pe Stăncioiu?

Episodul 1. În octombrie 2006, CFR a intrat în panică. Titularul buturilor feroviare, Martin Tudor, s-a accidentat grav, iar Dorinel a oferit imediat soluţia: Eduard Stăncioiu de la Sportul Studenţesc. Cu două luni înainte, după îndelungi tra ta ti v e, antrenorul Sportului, Grigore Sichitiu, a răsuflat uşurat, Stăncioiu acceptînd să-şi prelungeas că angajamentul pe încă trei sezoane cu gruparea studenţească.

Episodul 2. Cum perioada de trans feruri pentru prima ligă se încheiase, singura soluţie pentru legitimarea lui Stăncioiu la Cluj era să fie declarat liber de contract! Dar cum? Cu “ajutorul” patronului Vasile Şiman, portarul a depus un memoriu la FRF, solicitînd neplata sa lariilor şi cazul său s-a derulat cu viteza unui TGV la comisiile federale. Alături de Dorinel, Stăncioiu a pozat la prezentarea oficială de la CFR, după 8 ani petrecuţi în tricoul studenţesc.

Episodul 3. Pentru a nu pier de nimic din afacerea Stăncioiu la CFR, Şiman a acceptat să-l lase liber de contract în schimbul a 200.000 de euro! Cum nu putea primi banii de la echipa clujeană, fiind considerat astfel un transfer, patronul Sportului a găsit soluţia salvatoare. Stăncioiu a semnat un act prin care se obliga să achite 200.000 de euro din prima de instalare luată de la Cluj!

Episodul 4. Şiman l-a sunat insistent pe goalkeeper pentru a-şi onora “cuvîntul” pe finele anului 2006, dar Stăncioiu a parat prin SMS-uri: oficialii Clujului să achite banii. Enervat că a fost tras pe sfoară, Şiman s-a adresat FRF şi de aici a început scenariul termenelor de judecată, 20 la număr. Într-un final, Sportul a cîştigat cauza, dar banii nu au sosit de la Stăncioiu. Punerea în aplicare a deciziei a fost amînată, după intervenţiile oficialilor clujeni, care i-au cerut lui Şiman o păsuire a jucătorului.

Episodul 5. Stăncioiu a contestat autenticitatea semnăturii sale pe act şi, “sfătuit”, a depus o plîngere penală împotriva lui Şiman. “A fost picătura care a umplut paharul. Şiman s-a trezit cupoliţiştii pe la club, care l-au anunţat că există un denunţ penal”, a mărturisit un apropiat al patronului Sportului. Enervat de tupeul lui Edi, Şiman a ripostat şi a cerut să pună în aplicare decizia de suspendare.

“Nu ştiu nimic despre o eventuală suspendare. Eu nu am nici o datorie faţă de Sportul”
EDUARD STĂNCIOIU, portar CFR Cluj

“Ştiu doar că FRF mi-a dat dreptate într-un proces care a avut peste 20 de termene. Aştept banii de la Stăncioiu”
VASILE ŞIMAN, patron Sportul

“Datoria se va plăti, îl vom ajuta pe Edi, pentru că nu ştiu dacă el va avea posibilitatea să achite suma din banii lui”
IULIU MUREŞAN, preşedinte CFR Cluj