Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2006-2007

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Discutii referitoare la sezonul 2006-2007 Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2006-2007

#75326
sorin
Member

Siman n-are paltoane pentru FiscViorel Dobran(101 vizualizari)


Print Trimite articolul prin e-mail Scrie opinia ta
Mircea Sandu regreta, Mitica Dragomir vrea tidula de la FRF, Condescu se codeste sa promoveze, iar Siman ameninta cu jalbe la UEFA.

„Traim in Romania si toate deciziile pot fi contestate“, declara un jucator de la Sportul Studentesc, formatie retrogradata definitiv si irevocabil in esalonul secund din cauza datoriilor neplatite la bugetul de stat. Este cea mai drastica sanctiune dictata de Federatia Romana de Fotbal, iar o astfel de premiera naste polemici. Tinind cont de numele echipei, oamenii din fotbal cauta sa gaseasca solutii balcanice, aducind in locul argumentelor juridice argumente de ordin sentimental pentru ca „gasca nebuna“ din Regie, care era recompensata cu paltoane pentru performantele sportive, sa nu fie retrogradata din birou.

Sa moara si capra vecinului

„Daca sint singurul club cu datorii, accept fara nici un fel de problema sa retrogradez, dar cind echipe care ne reprezinta in Cupa UEFA au datorii de milioane, nu mi se pare corect. Noi ne pregatim in continuare de meciul cu Rapid si vom merge pina la UEFA pentru a ni se face dreptate. Decizia este aberanta si ilegala, iar cei care au luat-o dau dovada de incompetenta crasa. Se judeca dupa cum viseaza unul noaptea, comisia este realizata pe prietenii, nici vorba de independenta. Copiaza niste regulamente si le interpreteaza dupa bunul plac“, a declarat Vasile Siman, considerat de Mircea Sandu principalul vinovat de toata aceasta situatie. „Ma doare sufletul pentru aceasta echipa, unde am jucat 15 ani, pentru jucatori si pentru suporteri, asa putini cit sint ei, dar inconstienta unor oameni poate duce la astfel de situatii. Imi pare rau, dar regulamentele sint regulamente“, a precizat seful FRF. Demersul lui Siman la forul continental are sanse minime de reusita, deoarece manualul de licentiere a fost intocmit de juristii UEFA, Romania riscind amenzi de 3,5 milioane de franci elvetieni si chiar excluderea din competitiile internationale in cazul in care se dovedeste ca acordarea licentelor nu a respectat prevederile din regulament.

Corleone arunca pisica

Si Mitica Dragomir spune ca legea e lege, dar se spala pe miini si arunca totul pe umerii lui Mircea Sandu, declarind ca asteapta o hirtie scrisa de la FRF cu luarea deciziei si nominalizarea retrogradatelor si promovatelor.

George Copos, el insusi patronul unei echipe cu datorii de peste un milion de euro, il consoleaza pe Siman dupa ce, in urma cu o saptamina, il dadea afara in injuraturi: „Finul Siman ramine in prima divizie, il ajutam noi, dar trebuie sa-si plateasca si el datoriile“. Omologul sau de la Dinamo, Nicolae Badea, a fost mai ponderat, avertizind ca noul manual de licentiere, valabil pentru sezonul 2008-2009, are prevederi mult mai dure, pe care nici o grupare din prima liga nu le indeplineste la ora actuala.

Datorii mai mari la celelalte cluburi
Majoritatea echipelor din primul esalon si aproape toate din diviziile inferioare au datorii neachitate la bugetul de stat, fata de propriii angajati sau catre terte firme. Steaua detine recordul, cu peste 13 milioane de euro, Dinamo a pierdut procesul cu ANAF si va fi obligata sa achite aproape cinci milioane de euro, Rapid a platit o parte din restante, dar tot mai are de virat la buget circa doua milioane de euro. Jiul Petrosani, formatie care a obtinut licenta in aceeasi zi in care Sportul pierdea recursul, se afla aproape de faliment. Restante mari exista, de asemenea, la FC National, FC Arges sau Universitatea Craiova. Diferenta fata de Sportul Studentesc este ca aceste cluburi, cu largul concurs al FRF, au transferat administrarea clubului pe alte societati, curate din punct de vedere fiscal. O parte dintre grupari au apelat la instanta, astfel ca FRF nu putea lua in calcul datoriile pina la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile.

Retrogradari in toata Europa
Dupa ce bulgarii au retrogradat saptamina trecuta, trei echipe, din motive financiare, si irlandezii se dovedesc nemilosi cu rau-platnicii. Echipa Dublin City a fost nevoita sa paraseasca prima divizie, Eircom League, din cauza unor probleme financiare, dupa ce Little Roc Inc., firma care ii asigura sponsorizarea, a renuntat la sprijinul acordat pina acum. In aceasta situatie, rezultatele formatiei respective au fost scoase din clasamentul Eircom League, care acum este compusa din 11 formatii, primele locuri fiind ocupate acum de Drogheda United, Derry City, Shelbourne si Cork City. De-a lungul timpului, formatii ca Olympique Marseille, Fiorentina sau Servette Geneva au fost retrogradate in esaloane inferioare din cauza problemelor financiare.