Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2006-2007

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Discutii referitoare la sezonul 2006-2007 Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2006-2007

#75349
sorin
Member

Sportul nu stie inca in ce divizie va juca!

Telenovela retrogradarii echipei Sportul Studentesc a continuat si ieri, la Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal. Cu toate ca oficialii Federatiei au anuntat, vineri, ca echipa din Regie este retrogradata in al doilea esalon valoric al tarii, fara cale de recurs, acum seful FRF, Mircea Sandu, care a participat la sedinta de la Liga, a anuntat ca o decizie finala va fi luata abia miercuri!

Zicala conform careia, in Romania, o minune nu tine decat trei zile, se potriveste de minune si in cazul retrogradarii Sportului Studentesc. Trimisa in Liga a II-a cu titlu executoriu din cauza datoriilor de 1,26 miliarde RON inregistrate catre bugetul statului, echipa bucuresteana a gasit, ieri, o portita de iesire. Patronul clubului studentesc, Vasile Siman, a depus o cerere la Federatia Romana de Fotbal in care solicita returnarea licentei, pe motiv ca acest demers e mentionat in Manualul de Licentiere.

Vasile Siman a facut cerere de returnare a licentei

“Sportul a facut cerere de returnare a licentei si acum asteapta verdictul. Sunt trei forme ale procesului de licentiere: de acordare – care a fost acordata Sportului, de retragere – care a fost retrasa si de returnare – care este prevazuta in Manualul de Licentiere. Noi suntem in faza in care se va discuta la FRF returnarea licentei catre Sportul Studentesc”, a precizat Siman, care a adaugat: “Poate ca datoriile s-au platit. Eu vad aceste lucruri separat. Am fost la Federatie, am discutat cu toti cei implicati in procesul de licentiere, am facut o adresa prin care am sustinut si cerut sa se reia procedurile de returnare a licentei si asteptam un raspuns in acest sens, pentru ca s-a facut o eroare. O comisie de licentiere, fie si sub forma de apel, nu poate sa ia aceasta decizie. Decizia abia a fost motivata. În momentul actual, inca nu ne-a fost comunicata si, in functie de continutul deciziei, vom putea sa ne aparam la procesul initiat de noi”.

Ca o ultima “solutie”, Siman a mentionat totusi ca va accepta ca formatia sa sa joace in Liga a II-a, daca va fi obligata. Prezent la sedinta de la Liga, presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, in legatura cu acest caz: “Vasile Siman a fost la FRF si am discutat in prezenta vicepresedintelui Comisiei de Apel. S-a constatat ca aceasta solicitare a Sportului este acoperita juridic prin ceea ce este prevazut in Manualul de Licentiere. Vom vedea ce vor decide, miercuri, cele doua comisii de licentiere care au fost convocate de urgenta”. Cu toate ca aceasta tergiversare pare a ajuta Sportul sa se salveze in ultimul moment de la o retrogradare istorica pentru fotbalul nostru, Sandu a precizat, evaziv: “Nu stiu daca Sportul mai are sanse sa evolueze in Liga I. Chiar la asta nu ma pricep”.

Se pare ca aceasta schimbare de ton a federalilor in cazul “clasat” al Sportului are la baza mai multe motive, printre care cel mai important ar fi acela ca Pandurii, echipa care ar beneficia de pe urma retrogradarii Sportului, nu este capabila la ora actuala sa faca fata rigorilor primei ligi, astfel ca nu ar mai exista, practic, variante de inlocuire a echipei din Regie. Timpul limitat pana la debutul noii editii de campionat lucreaza acum, culmea, in favoarea Sportului.
Sportul ar putea plati datoriile din drepturile tv

Totusi, presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, care i-a facut lui Siman propunerea de a stinge litigiul financiar cu ajutorul banilor proveniti din drepturile de televizare, si-a mentinut parerea ca Sportul va fi retrogradata. “Banii din drepturile tv sunt de doua saptamani la noi, iar Siman trebuie sa ia 600.000 de euro. Eu puteam oricand sa platesc, dar numai cu acordul lui. Acum, daca Sportul va fi retrogradata, Siman nu va mai primi banii din drepturile tv”, a spus Dumitru Dragomir.

La randul sau, secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta, a mentionat ca va avea unele probleme organizatorice pentru meciul din prima etapa, pentru ca nu se stie cu cine va juca trupa giulesteana. “Vor fi unele probleme organizatorice, pentru ca noi venim din Malta atunci si trebuie sa pregatim deplasarea din campionat. Oricum, cu orice echipa am juca, mergem sa castigam”, a conchis Zotta.

Dan Petrescu: “Studentii vor juca in prima liga”

Prezent la simpozionul organizat la Casa Fotbalului de Scoala Federala de Antrenori, Dan Petrescu s-a aratat sigur de faptul ca Sportul Studentesc va ramane in prima liga. “Din cate am vorbit cu Vasile Siman, Sportul va ramane in Divizia A si mi se pare normal. Ar fi fost o mare eroare sa retrogradeze Sportul, cu o saptamana inainte de inceperea campionatului. Cred ca echipa a deranjat prea multa lume si a fost penalizata. Nu este o masura corecta si cred, sunt sigur, ca Sportul va juca sambata primul meci in Liga I”, a spus tehnicianul echipei poloneze Wisla Cracovia.