Reply To: MLS – Major League Soccer

Home Forums General Football Fotbal Extern / World Football MLS – Major League Soccer Reply To: MLS – Major League Soccer

#75553
Giani
Member

De ce nu este interesanta liga nord-americana? De ce era necesar transferul lui Beckham? Sa nu uitam ca USA este o selectionata care a castigat deja respectul lumii fotbalistice. Se califica la turneele finale (ceea ce Romania nu a mai reusit cam de multisor) si nu se ocupa cu postura de figurant. Pe plan intern, soccerul se confrunta cu concurenta mediatica a football-ului, base-ball-ului, baschetului si hocheiului. Ori aducerea englezului in MSL, cu atat mai mult cu cat este deja o vedeta si mai este si “Mr. Posh Spice”, este in primul rand o lovitura de imagine, la fel cum World Cup 1994 a fost de asemenea o lovitura de imagine. Si oricat ar fi ei de traditionalisti, americanii sunt si foarte curiosi, si daca le place un lucru nou, il asimileaza.

De exemplu, rugbyul a cunoscut in State un trend ascendent dupa o singura faza de meci de football (in NFL), jucata in ultimele secunde in stil rugbystic: pase inapoi, gramada defensiva s-a destramat, si kickerul echipei aflate in atac a pornit intro cursa de 30 de metri ca o veritabila extrema de rugby, oprindu-se in touch-down. Intamplarea a facut ca unul dintre comentatori sa fie de origine irlandeza si sa afirme ca un antrenor de rugby ar fi mandru de acest eseu. Suficient cat starneasca curiozitatea milioanelor de telespectatori pentru “sportul de huligani practicat de gentlemen-i”.