Reply To: MLS – Major League Soccer

Home Forums General Football Fotbal Extern / World Football MLS – Major League Soccer Reply To: MLS – Major League Soccer

#75554
07Ex
Keymaster

@Giani wrote:

De ce nu este interesanta liga nord-americana? De ce era necesar transferul lui Beckham? Sa nu uitam ca USA este o selectionata care a castigat deja respectul lumii fotbalistice. Se califica la turneele finale (ceea ce Romania nu a mai reusit cam de multisor) si nu se ocupa cu postura de figurant. Pe plan intern, soccerul se confrunta cu concurenta mediatica a football-ului, base-ball-ului, baschetului si hocheiului. Ori aducerea englezului in MSL, cu atat mai mult cu cat este deja o vedeta si mai este si “Mr. Posh Spice”, este in primul rand o lovitura de imagine, la fel cum World Cup 1994 a fost de asemenea o lovitura de imagine. Si oricat ar fi ei de traditionalisti, americanii sunt si foarte curiosi, si daca le place un lucru nou, il asimileaza.”.

Parerea mea este ca soccer-ul in State si Canada nu este vizionat de prea multa lume deoarece lumea se duce in principal pe stadioane (sau arene sportive) ca sa vada jucatori cu nume. De exemplu, la baschet, oricat de prost ar juca Miami, sau LA, sau Cleveland, lumea se va duce la stadion sa-i vada pe Shaq, Coby, sau James. La hochei este la fel. Cand vine in oras o echipa cu jucatori cu nume, arena este plina. Cand insa vine prima clasata in liga, dar care nu are nici un jucator cu nume, arena nu se umple.
Problema cu fotbalul aici este urmatoarea. In primul rand americanii nu prea se pricep la fotbal si deci nu le place sa se duca la stadion. In al doilea rand chiar daca s-ar duce la stadion, ei vor sa vada jucatori cu nume, nu jucatori ca Zotinca, de exemplu, care joaca pentru Houston.

Nu in ultimul rand vreau sa va spun ca eu zic ca aici nu merge lumea la stadion sa vada meciuri de fotbal, dar daca chiar vreti sa stiti, la stadioane in State vin in medie 18-20 de mii de oameni pe meci. Asta cred ca este cu mult mai mult decat in Romania.