Reply To: Calaii!

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II Calaii! Reply To: Calaii!

#75681
cameliu
Member

http://www.evz.ro

Prunea, pus pe liber şi de UEFA

Mihai Voinea
Daniel Conţescu
Vineri, 10 Iulie 2009
Fostul oficial FRF a fost exclus de forul european din toate structurile.

Retrogradarea în Liga a II-a a echipei FC Argeş – prima măsură radicală luată miercuri seară în urma scandalului de corupţie declanşat de Cornel Penescu, patronul piteştenilor – a scos la iveală o nouă hotărâre dură provocată de acest caz şi ţinută la secret de conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

UEFA a trimis recent, către FRF, o scrisoare oficială prin care a anunţat că Florin Prunea, trimis în judecată pentru trafic
de influenţă în formă continuată, este exclus din toate structurile internaţionale după scandalul de corupţie în care a fost implicat! Informaţia a fost confirmată de un membru al Comitetului Executiv al FRF.

Suspendat de FRF din funcţia de director al Departamentului de relaţii internaţionale, dar cu speranţe că se va putea întoarce la „Casa Fotbalului”, Florin Prunea ocupa funcţia de observator de meciuri la UEFA, dar şi pe cea de membru al Comisiei Hat- Trick – un program de asistenţă pentru dezvoltarea infrastructurii în fotbalul european.

Fostul portar se face că plouă

„Prunea a fost dat afară din toate organismele internaţionale, înainte să-l dăm noi
afară de la federaţie”, ne-a declarat ieri Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal şi vicepreşedinte al FRF. Aflat la înmormântarea fostului fotbalist Mihai Baicu, „eroul de la Cardiff” era foarte liniştit ieri: „Pe mine nu m-a înştiinţat nimeni că am fost exclus din funcţiile pe care le aveam la UEFA. Din câte ştiu, sunt în continuare observator UEFA şi membru al comisiei HatTrick”. Decizia UEFA este o lovitură şi pentru Mircea Sandu, preşedintele FRF, cel care i-a promovat pe Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea în forul fotbalistic european, şi o victorie a lui Dumitru Dragomir, un contestatar virulent al „lupilor tineri” de la FRF.

„Prunea şi arbitrii implicaţi sunt excluşi pe viaţă din fotbal”

Imediat după retrogradarea echipei în eşalonul inferior, conducerea FC Argeş a contestat decizia, spunând că Florin Prunea a fost suspendat din funcţie de FRF şi nu demis, considerându-se că este necesară aşteptarea unei decizii a instanţei civile. „De ce nu au aşteptat şi la noi hotărârea instanţei înainte, ca să se ia atunci o decizie în privinţa retrogradării?”, s-a intrigat Andrei Penescu, fiul patronului de la FC Argeş.

Mitică Dragomir susţine că suspendarea lui Florin Prunea este doar un termen folosit de comisii din prea multă blândeţe. „Este dat afară definitiv din federaţie, dar cei din comisie au folosit acest termen, «suspendat», ca să fie drăguţi. Şi arbitrii implicaţi în acest scandal de corupţie sunt scoşi din viaţa sportivă pentru totdeauna. Vă spun eu sigur că nu vor mai arbitra niciodată! După stenogramele pe care le avem în rechizitoriu, e deranj mare”, a răbufnit preşedintele LPF.

Un membru al comisiei care a judecat cazul „Argeş” a explicat în ce constau diferenţele dintre situaţia piteştenilor şi cea în care se găseşte Florin Prunea. „La cei de la Argeş s-a judecat pe baza unor înregistrări care dovedesc implicare explicită a lui Penescu în acte de corpuţie, pe când în dosarul
lui Prunea sunt doar comentarii despre sume şi situaţii”.

„Plec într-o vacanţă în Republica Dominicană”

Deşi a pierdut toate funcţiile pe care le avea în fotbal şi a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, Florin Prunea nu se arată deloc îngrijorat în privinţa viitorului său. „Nu-mi fac nicio problemă. Pentru mine, tot ceea ce contează este să fiu sănătos şi să am familia lângă mine. În câteva zile o să plec într-o vacanţă în Republica Dominicană, să mă relaxez. Îmi fac o vacanţă frumoasă”, ne-a mărturisit ieri fostul portar al naţionalei. Încolţit de anchetatori, Prunea a avut ieri o discuţie amicală cu jurnaliştii prezenţi la înmormântarea lui Mihai Baicu.

„Ştiu că m-aţi urmărit acasă. Nu ştiu ce făceam cu voi dacă vă prindeam pe gard!”, le-a atras atenţia, mai în glumă, mai în serios, fostul internaţional. De lângă el, un prieten a ţinut să intervină în discuţie. „Vedeţi că ăsta are pistol! Să nu faceţi vreo nefăcută!”. Florin Prunea n-a comentat afirmaţia amicului, ştiut fiind faptul că una dintre restricţiile pe care i le-au impus procurorii DNA Piteşti este aceea de a nu utiliza arme de foc.