Reply To: Stiri din presa – sezon 2006-2007

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa – sezon 2006-2007 Reply To: Stiri din presa – sezon 2006-2007

#76228
sorin
Member

Actualizat: Marti, 20 Martie 2007, 15:07:23

UEFA taie din banii FRF

Directorul Departamentului Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că UEFA a diminuat cu 20 la sută suma acordată anual forului de la Bucureşti în urma erorilor comise în procesul de licenţiere, în cazul grupărilor Sportul Studenţesc şi Jiul Petroşani.

Oficialul FRF spune că în urma suspendării certificatului de calitate a funcţionării sistemului de licenţiere, cluburile din prima ligă şi alte 10 din liga secundă vor primi anul acesta, în loc de 10.000 de lei, doar 8.000.

“Ni s-a suspendat certificatul privind calitatea funcţionării sistemului de licenţiere acordat de către o firmă autorizată de UEFA şi ni s-a diminuat contribuţia financiară anuală cu 20 la sută. Asta înseamnă aproximativ 60.000 de franci elveţieni, pentru că noi avem alocată o sumă de 300.000 de franci elveţieni din partea UEFA pentru implementarea sistemului de licenţiere. Din cauza faptului că nu mai avem certificat de calitate a funcţionării sistemului s-a diminuat cu 20 de procente suma care ni se revenea. O parte din această sumă noi o distribuiam cluburilor care sunt în procesul de licenţiere. Noi propusesem pentru acest an 10.000 de lei de club, aproximativ 150.000 de franci elveţieni în total. Acum, diminuându-se cu 20 la sută această sumă, am scăzut şi noi contribuţia care va fi de 8.000 de RON în loc de 10.000. Aceşti bani trebuiau împărţiţi celor 18 cluburi din Liga I şi altor 10 cluburi din liga secundă, clasate la jumatatea campionatului pe primele cinci poziţii ale celor două serii”, a declarat Duru.

Directorul departamentului de licenţiere a motivat şi decizia luată de forul continental: “Decizia a fost luată pentru că ambele comisii de licenţiere nu şi-au respectat mandatul. Au apreciat în primă instanţă că Sportul Studenţesc era înaintea unui meci important şi s-a considerat că ar fi intervenit în competiţie şi i-au acordat luicenţa. Iar cea de-a doua greşeală a fost acordarea licenţei clubului Jiul Petroşani. Membrii comisiei sunt independenţi, nu sunt angajaţii federaţiei, dar asta nu înseamnă că sunt independenţi şi de manualul de licenţiere. S-a luat măsura anul trecut în luna septembrie înlocuirea a 4 dintre cei 7 membrii de la Comisia de Apel, cei care au luat decizia de a acorda licenţa clubului Jiul Petroşani, dar care au luat hotărârea corectă în cazul Sportulu Studenţesc în cea de-a doua fază”.

Mediafax