Reply To: Stiri din presa – sezon 2006-2007

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Stiri din presa – sezon 2006-2007 Reply To: Stiri din presa – sezon 2006-2007

#76231
Ultras
Member

Azi:

Campanie de marketing pentru “Sportul”

Cea mai simpatizată echipă din Liga a II-a, Sportul Studenţesc, a revenit puternic în atenţia opiniei publice. Oficialii clubului din Regie au gânduri mari, şi în afara de promovarea în primul eşalon, au lansat o campanie de marketing, denumită “Iubeşte Sportul!”. Acest proiect s-a născut din ideea directorului executiv Gheorghe Cristian.
În colaborare cu Bogdan Naumovici, director al Leo Burnett, a pus la cale un proiect care, în ansamblu, vizează popularizarea numelui de “Sportul Studenţesc”, primul pas fiind noul site oficial al clubului. Acolo vor fi găsite date despre fiecare junior al grupării, cum ar fi accidentările suferite, aptitudinile, avansul sau regresul caliăţilor.
O parte a proiectului este intitulată “Vino cu noi!”, cu ajutorul căreia oricine poate face recomandări clubului prin intermediu site-ului privind “un copil talentat pe care îl cunoaşte. În vederea recrutării de juniori, pe 1 iunie va avea loc o preselecţie pentru copii între 6 şi 9 ani”.
Naumovici era foarte optimist în privinţa proiectului “Iubeşte Sportul!”, declarând că a acceptat imediat propunerea lui Cristi Gheorghe de a se implica în realizarea spoturilor publicitare, şi, în general, în campanie, deoarece “este prima echipă din România despre care am auzit că vrea să îşi facă o campanie de marketing.
Sportul are tradiţie, în primul rând fiind recunoscută pentru numărul mare de juniori pe care i-a promovat în primul eşalon. În acest moment se află pe locul al doilea în Europa la acest capitol, după Ajax Amsterdam, iar noi vrem să facem un <>. Brandul Sportului trebuie să fie vândut mult mai bine, pentru că mă uit la Chelsea, la Manchester, care nu vând numai fulare şi steguleţe, aşa cum se întâmplă peste tot în România”.
Scopul principal al campaniei este atragerea părinţilor şi a antrenorilor de la şcolile de fotbal, astfel încât să îşi trimită copiii la juniorii “studenţilor”, clubul fiind renumit pentru numărul mare de tineri din propria pepinieră pe care îi promovează în prima echipă.
În acest sens, Cristian Gheorghe a comparat juniorii Sportului cu cei ai Stelei şi ai lui Dinamo: “Juniorii lor ne bat aproape de fiecare dată, diferenţa este, însă, că ai noştri au şanse foarte mari să joace în Liga 1. Ai lor se pierd undeva pe la 18 ani”.

Robert Jugravu