Reply To: Dumitru Manea 07.12.1948

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Dumitru Manea 07.12.1948 Reply To: Dumitru Manea 07.12.1948

#77446
razvanR
Member

UN FOST MARE FOTBALIST S-A STINS
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/i-a-invatat-fotbal-pe-lazar-si-bucur-cel-care-a-construit-gasca-nebuna-din-regie-dumitru-manea-a-murit-la-63-de-ani-242376.html

I-a învăţat fotbal pe Lazăr şi Bucur » Cel care a construit “gaşca nebună” din Regie, Dumitru Manea, a murit la 63 de ani.

S-a nascut în anul 1948 în Cernica şi a făcut parte din echipa naţională a României, unde a fost coleg cu Boloni, Dudu Georgescu, Lucescu şi Iordănescu. Dumitru Manea, un nume important în pagina de istorie a fotbalului românesc, a decedat aseară, la vîrsta de 63 de ani, din pricina unui infarct.

Tatăl handbalistei Oana Manea (Oltchim), acesta era antrenor la Luceafărul în perioada în care Hagi începuse primii paşi în fotbalul mare, iar regretatul tehnician este cel care a descoperit o mare parte din componenţii “găştii nebune” a Sportului Studenţesc: Ionuţ Mazilu, Costin Lazăr, Edi Stăncioiu, George Galamaz, Cristi Irimia sau Gigel Bucur.

În ultima perioada a vieţii sale, Manea s-a dedicat activităţii de scouter al Sportului, fiindu-i imposibil să mai antrenze din cauza unor probleme medicale la picior, ce l-au făcut dependent de cîrje.

Familia fostului fotbalist nu avea cunoştinţă de eventuale probleme medicale ale lui Manea.