Reply To: 31.03.2007 Sportul Studentesc – Gloria Buzau 2-3(1-0)

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B 31.03.2007 Sportul Studentesc – Gloria Buzau 2-3(1-0) Reply To: 31.03.2007 Sportul Studentesc – Gloria Buzau 2-3(1-0)

#78233
ultrasro
Member

http://www.gsp.ro/index.php?a=77176&shift=1

Merită!
Cătălin Popescu, Vlad Ciotoran

Buzoienii au arătat în meciul din Regie că nu sînt întîmplător pe locul 1, cîştigînd în ultima secundă trei puncte în faţa Sportului. Înaintea partidei de ieri, Gheorghe Mulţescu declara că este vital ca formaţia lui să învingă Gloria Buzău pentru a spera în continuare la promovare. Antrenorul Sportului a trimis pe teren o formaţie cu 5 jucători de profil ofensiv. Acest lucru s-a văzut încă de la început, cînd “studenţii” au asediat poarta oaspeţilor, dar Postolache (7), Curelea (11) şi Tibi Bălan (12) nu au reuşit să-l învingă pe portarul Mihai Barbu, aflat în mare formă. Inevitabil, “studenţii” au deschis scorul, cînd Patriche (17) a marcat în urma unei lovituri de cap, după un corner executat de Varga. Chiar şi la acest scor, cei care au atacat mai mult au fost tot elevii lui Mulţescu. Total nemulţumit, antrenorul-jucător Viorel Ion a intrat pe teren în minutul 30, dar, chiar şi aşa, pînă la pauză, echipa sa nu a avut nici o situaţie de gol.

La un sfert de oră de la reluare, după o eroare a arbitrului Sebastian Colţescu, Gloria a reuşit să egaleze, făcîndu-l pe Mulţescu să “explodeze” la marginea terenului. Sfîrşitul de meci a fost unul nebun. Mai întîi Buzăul a preluat conducerea (76) prin reuşita veteranului Viorel Ion, apoi Andrei Stîngă a egalat (84), pentru ca în minutele de prelungire, buzoienii să dea lovitura prin Claudiu Ionescu. Astfel, după o partidă peste nivelul Ligii a II-a, în care s-au înscris trei goluri pe contraatac, Gloria Buzău a reuşit să se menţină pe primul loc al seriei I.

Arbitraj slab
“Centralul” partidei de ieri, Sebastian Colţescu, purtător al ecusonului FIFA, a avut o prestaţie slabă, care l-a făcut pe Gigi Mulţescu să răbufnească la final: “A fost un jaf total, un arbitraj de Liga a III-a. Le-a permis celor din Buzău să fragmenteze jocul şi nu i-a acordat cartonaş roşu lui Vlaicu”. Ce s-a întîmplat? Primul gol al buzoienilor a plecat de la o fază în care Vlaicu l-a lovit în figură pe Varga, Colţescu lăsînd jocul să continue. “Studenţii” s-au oprit, crezînd că oaspeţii vor trimite mingea afară, însă Bunică a marcat. Arbitrul craiovean, după ce s-a sfătuit cu asistentul, le-a acordat ambilor jucători cartonaş galben, însă a validat golul. “A fost comportament nesportiv, Varga s-a pus în faţa fundaşului, iar acesta l-a împins. Ăsta este motivul pentru care am acordat doar “, a explicat Colţescu.

“Buzoienii sînt nişte nesimţiţi şi cu atitudinea asta nu au ce căuta pe prima scenă a fotbalului românesc”
Dacian Varga, Sportul Studenţesc

“Este anul Buzăului. După 20 de ani, Gloria are echipă de Liga I şi sînt sigur că vom promova”
Viorel Ion, antrenor Gloria Buzău

1 aprilie 2007