Reply To: Stiri din presa – Sezon 2008-2009

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2008-2009 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2008-2009

#80346
07Ex
Keymaster

“Vrem să ne implicăm în creşterea generaţiei următoare”

Astăzi, la stadionul “Sportul Studenţesc” a fost prezentată competiţia şcolară “Cupa ISMB – Alege-ţi Jucăria”, organizată de clubul din Regie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Directorul executiv al alb-negrilor, Cristian Gheorghe, a trecut în revistă coordonatele generale ale competiţiei, precum şi obiectivele acesteia, precizând că Sportul Studenţesc doreşte să se implice în creşterea generaţiei următoare, proiectul dezvoltat având o puternică componentă socială.

“De aproximativ trei ani de zile, Sportul Studenţesc şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au demarat o colaborare care acum chiar se încununează cu un succes notabil, o competiţie la nivelul Municipiului Bucureşti, în care s-au înscris peste 90 de echipe. Premiile sunt asigurate de parteneri, pornind de la mingi de fotbal, tricouri, şepcuţe şi, bineînţeles, cupe şi diplome. Valoarea totală a premiilor se ridică la 2.500 de euro. Sper ca după această ediţie să atragem atenţia mai multor companii comerciale care să contribuie anul viitor la mărirea cuantumului premiilor, astfel încât copiii să beneficieze de atenţia cuvenită şi competiţia, în general, să crească. Aşteptăm ca, alături de Sportul Studenţesc şi ISMB, o serie de companii să se implice în creşterea generaţiei următoare. Nu neapărat de fotbalişti. Este vorba şi de o parte socială a ceea ce începem să facem acum. Pe scurt, este simplu. Peste 1000 de copii, peste 90 de echipe, prima competiţie după Revoluţie de o asemenea anvergură”, a declarat Cristian Gheorghe.

La rândul său, reprezentantul ISMB, inspector Nicolae Milea, a ţinut să sublinieze câteva aspecte privind activitatea elevilor participanţi la competiţie, precizând că activitatea şcolară a acestora nu va fi afectată.

„Această acţiune se încadrează în preocuparea majorităţii cluburilor şi a celor care sunt implicaţi în lumea fotbalistică de a selecţiona şi de a dezvolta baza de selecţie. Legat de această ediţie a Cupei „ISMB – Alege-ţi Jucăria”, care noi am zis că este ediţia I, deşi ar fi al treilea an de desfăşurare a acestei competiţii în colaborare cu Sportul Studenţesc, în ideea ca aceasta să se deruleze şi în anii următori în această formă, să fie o continuare a ceea ce s-a început. Este adevărat, sincer să fiu, nu mă gândeam că o să avem atât de multe echipe înscrise. Am fost surprinşi, dar e un lucru foarte bun care dovedeşte dorinţa copiilor de participa şi de a practica fotbalul, în special, şi de a practica sportul, în general. Din planificările jocurilor s-a avut în vedere ca aceşti copii să îşi desfăşoare activitatea sportivă în afara orelor de curs. Acest aspect a fost luat în considerare la şedinţa tehnică în care s-a desfăşurat tragerea la sorţi a jocurilor, astfel că nu o să scoatem elevii de la ore în zilele de joi şi vineri”, a spus Milea.

Valentin Soare, antrenor la Centrul de Copii şi Juniori, organizator al competiţiei din partea Sportului Studenţesc, a expus detaliile tehnice ale competiţiei, precum şi programul de desfăşurare al jocurilor.

„Anul acesta, la Cupa „ISMB – Alege-ţi Jucăria”, s-au înscris un număr de 96 de echipe pe categorii de vârstă, de la clasa I până la clasa a VIII-a inclusiv, însumând un număr de aproximativ 1150 de copii. Competiţia începe joi la ora 12.00 cu meciuri ale claselor a VII-a şi a VIII-a, continuând vineri de la ora 8.00 la ora 18.00, deci jucăm toată ziua, sâmbătă 8.00-12.00, duminică 8.00-12.00. În prima parte a zilei vor fi semifinale, iar în intervalul 10.00-12.00 avem finalele. Competiţia se desfăşoară în sistem eliminatoriu. Pentru finale vom avea sprijinul unor foşti şi actuali jucători de valoare ai clubului Sportul Studenţesc care vor acorda premiile echipelor câştigătoare. De asemenea, la această acţiune participă toţi antrenorii Centrului de Copii şi Juniori ai clubului. Jocurile se vor desfăşura, în acelaşi timp, pe cele două terenuri sintetice din cadrul bazei”, a spus Valentin Soare.

Sportul Studenţesc nu se limitează doar la această manifestare. În perioada imediat următoare, clubul din Regie va demara o campanie socială în mass-media, iar pe 11 aprilie va avea loc o nouă preselecţie naţională prin care se doreşte atragerea copiilor talentaţi, cu perspective în fotbal, cărora nu li s-au oferit încă o şansă reală.