Reply To: Stiri din presa – Sezon 2008-2009

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2008-2009 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2008-2009

#80350
07Ex
Keymaster

Patru pe un loc

Retragerea din campionat a formaţiilor Forex Braşov şi Prefab Modelu, precum şi sancţionarea cu retrogradarea în cazul Progresului, ca urmare a două neprogramări, a condus la situaţia unică în istoria Ligii a II-a ca la finalul sezonului să nu mai retrogradeze decât o singură echipă din seria I. Aceasta în cazul “fericit” în care, până se va trage cortina, nicio altă echipă nu va renunţa la luptă.

Cele două mari “favorite” pentru ocuparea singurului loc retrogradabil sunt, fără îndoială, Ştiinţa Bacău (Luceafărul Lotus Băile Felix) şi Cetatea Suceava, însă în ecuaţie se pot implica şi alte candidate, cele mai expuse fiind Dinamo II şi Sportul Studenţesc. Următoarele patru etape pot limpezi situaţia, dar în funcţie de rezultate o pot şi complica.

Ştiinţa Bacău Această echipă lipsită de o identitate clară, plimbată prin ţară în funcţie de interese, pare că nu va avea suflu pentru a duce competiţia până la capăt. După dezintegrarea Progresului, conducerea clubului a reuşit să înregimenteze cinci foşti bancari pentru un ultim asalt spre îndeplinirea obiectivului. Programul nu o avantajează având de disputat două meciuri în deplasare, în etapa 29 va sta, iar singurul meci de acasă va fi în compania principalei contracandidate, Cetatea Suceava. Obţinerea a mai mult de trei puncte din aceste confruntări va putea fi considerată o performanţă.

Etapa 26: FC Snagov – Ştiinţa Bacău
Etapa 27: Ştiinţa Bacău – Cetatea Suceava
Etapa 28: Dunărea Giurgiu – Ştiinţa Bacău
Etapa 29: Ştiinţa Bacău – stă

Cetatea Suceava Pentru bucovineni rezultatele următoarelor două partide pot fi izbăvitoare. Două succese cu Dinamo II, pe Areni, şi cu Ştiinţa Bacău, la Roman, rerprezintă pasul necesar spre salvarea de la retrogradare.Orice ezitare poate fi fatală, în condiţiile în care vor juca apoi cu Dunărea Galaţi şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Etapa 26: Cetatea Suceava – Dinamo II
Etapa 27: Ştiinţa Bacău – Cetatea Suceava
Etapa 28: Cetatea Suceava – Dunărea Galaţi
Etapa 29: Ceahlăul Piatra Neamţ – Cetatea Suceava

Sportul Studenţesc “Gaşca Nebună” pare lipsită de griji, însă urmează patru meciuri grele, al căror deznodământ e dificil de anticipat, acestea putând aduna nori de furtună deasupra Regiei.Porniţi în competiţie ca favoriţi la promovare, studenţii şi-a autocreat probleme de-a lungul sezonului , uitând de multe ori să joace fotbal şi au ajuns în situaţia de a face calcule peste calcule în privinţa şanselor de evitare a zonei periculoase. Totuşi, se pot considera norocoşi, deoarece în acest an doar una “e cu ghinion”.Dacă nu vor reuşi să adune niciun punct în confruntările din cele patru partide, la finalul campionatului vor ocupa cu siguranţă cea mai ruşinoasă şi umilitoare poziţie din ultima jumătate de secol, chiar dacă nu vor ajunge în Liga a III-a.

Etapa 26: Sportul Studenţesc – Dunărea Galaţi
Etapa 27: Ceahlăul Piatra Neamţ – Sportul Studenţesc
Etapa 28: Sportul Studenţesc – Delta Tulcea
Etapa 29: Concordia Chiajna – Sportul Studenţesc

Dinamo II Ca şi Ştiinţa Bacău, roş-albii vor juca doar trei partide în cele patru etape care urmează, meciuri care par la prima vedere accesibile, mai ales că două dintre acestea se vor desfăşura pe teren propriu.Şase puncte sunt suficiente pentru alungarea grijilor, dar obţinerea lor nu va fi facilă.

Etapa 26: Cetatea Suceava – Dinamo II
Etapa 27: Dinamo II – Dunărea Giurgiu
Etapa 28: Dinamo II – stă
Etapa 29: Dinamo II – CS Buftea

În concluzie, chiar dacă a rămas numai un loc retrogradabil, lupta din subsolul clasamentului se anunţă interesantă, cel puţin pentru următoarele patru etape. Aceasta s-ar putea transforma într-un adevărat război dacă Dinamo II şi Sportul nu vor aduna niciun punct, iar Cetatea şi Ştiinţa îşi vor depăşi condiţia şi vor obţine mai mult de 5 puncte fiecare. (Florin Alboiu)