Reply To: Stiri din presa – Sezon 2008-2009

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2008-2009 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2008-2009

#80359
07Ex
Keymaster

SPORTUL STUDENŢESC II – COMPREST 1-2 – FINALA CUPEI ROMÂNIEI – BUCUREŞTI

Istorie repetată

Finala Cupei României, fază rezervată echipelor bucureştene din Liga a IV, a opus pe stadionul Romprim formaţiile Sportul Studenţesc II şi Comprest, două dintre cele mai bune echipe ale seriei I. Meciul a fost o reeditare a confruntării din campionat, disputată nu cu mult timp în urmă, având o evoluţie identică, doar numărul golurilor marcate fiind mai mic.

Comprest a început mai bine jocul şi, în minutul 3, Răduca a trimis în bară din 8 metri. Gazdele au dat replica repede, Cheţan centrând perfect de pe partea stângă pentru Nae, care din poziţie centrală, fără marcaj, nu l-a iertat pe Stegărescu. Acelaşi Nae ar fi putut majora avantajul alb-negrilor, însă de această dată a trimis slab spre poartă. Egalarea a venit cu zece minute înainte de pauză, după o fază identică cu cea de la golul studenţilor. Centrare de pe partea dreaptă şi Răduca a reluat în plasă nestingerit din centrul careului. În ultimele minute ale reprizei au mai fost consemnate încă două mari ocazii de gol. Mai întâi Nae, din 3 metri, nu a putut relua spre poarta goală, pentru ca mai apoi Alexandru Albert să trimită o torpilă de la 20 de metri puţin peste transversală.

După timpul de odihnă, antrenorul Florin Motroc a făcut o dublă schimbare, înlocuindu-i pe experimentaţii Cruceru şi Secăreanu cu juniorii Petroianu şi Mihai Adrian, cu intenţia de a întări axul central al apărării şi de a aduce puţină prospeţime la constructie. Planul tehnicianului din Regie însă nu a funcţionat, prima fază periculoasă, o lovitură de la colţul terenului executată pe colţul scurt, fiind transformată în gol de Alexandru Albert cu o lovitură de cap. Cu avantajul creat pe tabelă, oaspeţii au renunţat în mare măsură la faza ofensivă, preocupaţi fiind mai mult de trecerea timpului, dar au rămas periculoşi în continuare pe contraatac. Studenţii au avut două mari ocazii pentru a duce meciul în prelungiri. Mai întâi, Florea presat de Fărcăşanu a trimis puţin pe lângă propria poartă, pentru ca în ultimul minut Nica s-a trezit singur cu portarul după o centrare ideală a lui Dedu, însă nu a găsit cea mai bună soluţie şi mingea a trecut milimetric pe lângă bară.

Finalul meciului a avut şi câteva momente tensionate, rezolvate cu calm de centralul Florin Negru, care a condus bine întreaga partidă, cu câteva mici excepţii.

Astfel, Sportul Studenţesc II pierde din nou la limită în faţa Comprestului, după ce a condus. Alb-negrii ar putea avea şansa revanşei dacă sorţii vor decide ca cele două echipe să facă parte din aceeaşi grupă a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a sau dacă ambele vor ajunge în finala acestuia.

Sportul Studenţesc II: Vreme – Cioranu, Stere, Secăreanu (Petroianu), Cheţan – Bănuţă (Nica), Târnăcop, Cruceru (Mihai Adrian), P. Dedu – Nae, Truţă (Fărcăşanu)

Comprest: Stegărescu – Florea, Grigore, Ionică, Albert Alexandru – Zaharia, Nemţescu (Ungureanu), Dică (Bărbulescu), Cioalca – Răduca, Enache (Dragnea).