Reply To: Adrian Falub 08.07.1971

Home Forums Archive Mazete / Hall of Shame Adrian Falub 08.07.1971 Reply To: Adrian Falub 08.07.1971

#81030
07Ex
Keymaster

Pe bancă din întâmplare

Adrian Falub a devenit un tehnician cu un CV atrăgător după numai trei ani de carieră. După ce în 2007 a reuşit să o ducă pe “U” Cluj în Liga I, în acest sezon dejeanul a bifat a doua promovare în Liga I, cu Unirea Alba Iulia.

Adi Falub are numai 37 de ani dar şi-a trecut deja în palmares două promovări din al doilea în primul eşalon, fapt cu care nu multă lume se poate lăuda. Puţini ştiu însă că Falub nici nu se gândea acum câţiva ani să îmbrăţişeze meseria de acum. O recunoaşte chiar el.

„Sincer, dacă mă întreba cineva acum patru ani care sunt planurile mele pe termen scurt, îi spuneam că toate sunt legate de activitatea de fotbalist. În 2002, am plecat în Cipru, la Digenis Morfou. Mă simţeam foarte bine acolo şi aveam de gând să mai joc mulţi ani. Însă în primăvara anului 2006 domnul Danciu, cel care ere preşedinte la Universitatea, mă tot suna să mă convingă să vin într-un post de conducere la Cluj, fie director tehnic, fie director sportiv. Şase luni a tot insistat şi în cele din urmă am acceptat”, dezvăluie Falub.

Lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată în momentul în care a ajuns la Cluj.

„Înainte să înceapă sezonul 2006-2007, am acceptat să revin pe Someş, deoarece Universitatea a fost echipa mea de suflet. Mă gândeam deja la noua slujbă, de director sportiv, dar, când să semnez actele, domnul Danciu mi-a propus să antrenez eu echipa, măcar un an. Erau dezamăgiţi că rataseră promovarea cu Leo Grozavu şi căutau alte soluţii pentru banca tehnică, dar n-au ajuns la acorduri financiare cu niciul dintre antrenorii cu care discutaseră. Aşa am ajuns eu antrenor, iar peste un an mă felicitam pentru alegere, fiindcă am reuşit să promovez echipa în prima ligă”, povesteşte actualul antrenor al Unirii Alba Iulia.

Nu ştiu dacă peste cinci ani voi mai fi antrenor. Mă văd făcând şi altceva în fotbal (Adrian Falub, antrenor Unirea)
În Cipru urmăream atent antrenamentele, dar nu aveam de gând să devin tehnician (Adrian Falub, antrenor Unirea)

21 de victorii, 9 rezultate de egalitate şi 4 înfrângeri a avut Falub pe banca lui „U” în Liga a II-a

7 victorii, 2 rezultate de egalitate şi o înfrângere are Falub pe banca formaţiei albaiuliene

312 partide are Falub jucate în Liga I, în care a marcat 16 goluri (Daniel Lup)