Reply To: Bani in sport

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Bani in sport Reply To: Bani in sport

#81822
adi
Member

http://www.financiarul.com/articol_19656/oficialii-din-fotbalul-romanesc-dau-lectii-de-driblare-a-fiscului.html

Oficialii din fotbalul romanesc dau lectii de driblare a Fiscului

Dosarul DNA arata ca sportul este integrat in economia globala

Rechizitoriul pe baza caruia procurorii DNA au trimis in judecata opt oficiali din fotbalul romanesc releva o doza mare de imaginatie si dexteritate in tranzactiile financiare internationale din partea celor acuzati. Specialistii in fiscalitate denumesc aceste scheme drept planificare fiscala rudimentara.

Firme-paravan inregistrate off-shore, retele de tip suveica sau folosirea unor persoane interpuse au reprezentat elementele de baza pentru evaziunile fiscale si deturnarile de fonduri.

Procurorii DNA au constatat ca mare parte a sumelor din cele 12 transferuri anchetate ajungeau nu doar la cluburile care au cedat jucatorii, ci la impresarii Ioan si Victor Becali. Transferurile anchetate au avut loc in perioada 1999-2005.

In noua dintre aceste transferuri, s-a folosit metoda interpunerii unor firme-paravan. Astfel, cluburile cedau total sau partial drepturile federative ale jucatorilor (formula de contract aplicata in fotbal) catre firme din Olanda. Acestea opreau un comision de 2% si trimiteau o parte din sume catre clubul de provenienta. Cea mai consistenta parte a sumei era trimisa insa unor firme off-shore din Insulele Virgine Britanice – Tierney International, devenita ulterior STAR Advisors SA sau Sport Ventures SA. Procurorii sustin ca, din aceste firme, banii ajungeau in conturile impresarilor Ioan si Victor Becali.

…..