Reply To: Bani in sport

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Bani in sport Reply To: Bani in sport

#81823
adi
Member

http://www.antena3.ro/sport/fotbal_intern/s-a-descoperit-cine-este-rusul-care-vroia-sa-cumpere-steaua-dimitri-pumpianski_61768.html

S-a descoperit cine este rusul care dorea sa cumpere Steaua Dimitri Pumpianski

Finalul anului 2008 a adus, printre altele, şi acceptuarea crizei economice, pe care latifundiarul Gigi Becali a resimţit-o din plin. Confruntat cu grave probleme financiare, Becali a încercat să vândă, chiar, clubul din Ghencea, iar ofertele nu au întârziat să apară. Misterioasa ofertă de 40 de milioane de euro, din partea unui miliardar rus, nu a fost, însă, acceptată de patronul Stelei. La destul de mult timp de la dispariţia acestei piste de vânzare a clubului, a apărut şi numele ofertantului, acesta fiind Dimitri Pumpianski, preşedintele consiliului de administraţie al grupului producător de oţel TMK şi prieten cu premierul rus, Vladimir Putin.

Motivul pentru care Becali s-a afundat în mrejele crizei financiare a fost prăbuşirea pieţei imobiliare în 2008, fapt ce i-a risipit mare parte din avere. Pentru ca anul trecut să fie unul “perfect” pentru omul de afaceri, anunţă ziarulring.ro, nici echipa Steaua nu a avut performanţe extraordinare şi, mai mult, alegerile parlamentare au decurs dezastruos pentru Becali şi partidul său, PNG-CD.

Condiţiile foarte grele de la echipa din Ghencea, nevoia de bani pentru transferuri, pe care patronul nu îi avea, l-au împins pe acesta să scoată la vânzare clubul, ajungând chiar să declare: “Am o ofertă de 40 milioane de euro de la un rus”. Se pare că prima ofertă a fost, în realitate, de doar 20 de milioane de euro, dar pretenţiile lui Becali (care vroia 80 de milioane) l-au făcut pe rus să-şi dubleze oferta. În cele din urmă, patronul Stelei a refuzat oferta şi a continuat să conducă echipa. Dar problemele financiare sunt departe de a fi soluţionate.

Cel care a făcut oferta, Dimitri Pumpianski, este un om de afaceri rus cu o avere de multe miliarde de euro şi este şeful grupului TMK. El deţine şi combinatele de la Reşiţa şi de la Slatina, care sunt doar o parte dintr-un imperiu producător de ţevi, al treilea ca importanţă din lume. TMK are clienţi foarte importanţi, printre care se numără Gazprom, Lukoil, Shell şi Repsol, şi are cifra de afaceri de miliarde de dolari pe an (în 2006 firma a rulat 3 miliarde).

Criza prin care trece patronul Stelei în atinge şi pe antrenorul Lăcătuş, acesta declarând, cu resemnare: “Din păcate, poate şi din cauza problemelor financiare şi a faptului că nu putem aduce la echipă jucători aşa cum ne dorim noi sau conducerea, mă refer la fotbalişti de valoare care să vină pe salarii nu foarte mari, care să joace până-n vară cu drept de prelungire, ne vom baza pe ce avem în curtea noastră. Decât să luăm jucători aşa, de dragul de a lua, mai bine mergem la treabă cu ce avem.”