Reply To: Bani in sport

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Bani in sport Reply To: Bani in sport

#81880
adi
Member

Diverse articole:

http://www.zf.ro/zf-24/statul-britanic-forteaza-echipele-din-premier-league-sa-majoreze-salariile-jucatorilor-4446254/

Cluburile de fotbal din Premier League se pregatesc sa majoreze salariile jucatorilor pentru a retine si atrage jucatori de valoare in cel mai profitabil campionat de fotbal. Aceasta masura vine ca raspuns la decizia guvernului britanic de a majora impozitul pe venit la 50% in cazul celor care castiga peste 150.000 de lire sterline pe an, scrie Financial Times.

Cristiano Ronaldo, starul lui Manchester United, castiga 125.000 de lire sterline pe saptamana. Ca urmare a majorarii impozitului, suma pe care Ronaldo o va plati statului britanic va urca cu 19% sau 670.000 de lire sterline pe an.

Majoritatea jucatorilor din Premier League, au salarii care variaza intre 50.000 de lire sterline si 70.000 de lire sterline. “Toata lumea ia in calcul acest lucru”, a spus un reprezentant al unei echipe din Premier League. “(Majorarea impozitului n. red) va fi luata in calcul la semnarea de noi contracte.”

http://www.zf.ro/zf-24/finala-cupei-uefa-a-crescut-cu-15-vanzarile-filialei-carlsberg-din-turcia-in-zona-stadionului-fenerbahce-4446258/

Turk Tuborg , filiala din Turcia a grupului danez Carlsberg a inregistrat in ziua finalei Cupei UEFA, in zona stadionului Fenerbahce, pe care aceasta s-a desfasurat, o cresetere de intre 10 si 15% a vanzarilor fata de o zi obisnuita. Majoritatea vanzarilor au fost realizate de brandul Carlsberg, dar si de Tuborg, brand care acopera aproximativ 82% din vanzarile companiei turcesti.

“Am organizat si in cadrul stadionului, inainte de inceperea meciului, locatii pentru vanzarea berii in zonele in care s-au aflat fanii celor doua echipe de fotbal. Din cauza preturilor mari cerute insa de compania de catering, 5 euro pentru un pahar de bere, vanzarile nu au avut foarte mult succes”, a declarat Ece Duyar, sponsorship & communication director al Turk Tuborg.

Brandul Carlsberg are in Turcia vanzari anuale de 35.000 de hectolitri, Tuborg fiind cel care asigura 82% din vanzarile de peste 2 milioane de hectolitri ale filialei locale Carlsberg. Desi Turcia este o tara cu peste 70 milioane de locuitori, consumul anual de bere a fost anul trecut de 9,3 milioane de hectolitri, aproape jumatate din cel al Romaniei, de 19,4 mil. hl, pe fondul motivelor religioase si culturale. Cele mai mari vanzari de bere sunt realizate insa in partea de vest a tarii si in Istanbul, unde a avut loc finala Cupei UEFA, castigata de Sahtior, echipa antrenata de Mircea Lucescu.

http://www.businessmagazin.ro/cover-story/exclusiv-ion-tiriac-despre-criza-internationala.html?7266;4423327

La 70 de ani abia impliniti si la 40 de ani de cand a castigat turneul Roland Garros, cea mai mare ambitie de business a lui Ion Tiriac este tot in tenis. Vrea sa faca din Madrid Open cel mai elitist turneu de tenis din lume. Si-a dat un termen de cinci ani pentru atingerea unui profit net de 30 de milioane de euro. Pana atunci, asteapta trecerea crizei, care il intristeaza “foarte tare”, dar are mult de consolidat la afacerile din Romania. Impreuna cu Ion Ion.

http://www.sport.ro/liga-1/de-ce-se-lasa-porumboiu-de-fotbal-a-castigat-cupa-uefa-la-cannes-cu-3-salarii-de-rapandule.html

Ce-au facut valizele din fotbal: Copos pleaca, Gigi nu mai baga niciun ban, Porumboiu se retrage.

Porumboiu a castigat Cupa UEFA a festivalul de la Cannes, Premiul Juriului la sectiunea “Un Certain Regard” si trofeul FIPRESCI de catre critici, ceea ce in fotbal este practic imposibil. Cu un buget de 1.7 milioane de euro.

“Bugetul filmului inseamna 3 salarii la niste panarame d-ale mele”, a spus aseara Porumboiu la Sport.ro

Seful de la Vaslui s-a saturat de fotbal, iar echipa pierde cu 4-1 la Buzau. Filmele sunt noua lui pasiune, unde fiul sau, Corneliu Porumboiu, face minuni cu un buget record.

“Cand ma uit ce lume buna e pe aici, nu-mi mai vine sa ma gandesc nicio secunda la fotbal”, mai spune Adrian Porumboiu.