Reply To: Bani in sport

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Bani in sport Reply To: Bani in sport

#81894
adi
Member

fara cuvinte.

http://www.financiarul.com/articol_27684/a-inceput-samba-milioanelor-de-euro-in-fotbalul-european.html

A inceput samba milioanelor de euro in fotbalul european

Real Madrid doboara recordul pentru cel mai scump transfer din istorie

Florentino Perez, presedintele clubului spaniol Real Ma­drid, si-a inceput noul mand­at in mod spectaculos, reusind aducerea atacantului brazi­lian Kaka, de la clubul italian AC Milan, pentru 68 de milioane de euro. Clubul din capitala Spaniei ur­ma­­reste sa creeze o noua echipa „galactica“ pentru a iesi din umbra rivalei FC Barcelona, care a castigat in acest an campio­natul intern si Liga Campionilor.

Nici Real Madrid, nici AC Milan nu au dat detalii financiare despre contractul de sase ani al lui Kaka, desemnat cel mai bun jucator al anului in 2007.
De asemenea, Manchester United a anuntat ieri ca accepta oferta Realului pentru Cristiano Ronaldo, in valoare de 93 de milioane de euro. Acesta va reprezenta cel mai scump transfer din istoria fotbalului, depa­sind vechiul record de 75 de milioane de euro detinut tot de Real Madrid, pentru Zinedine Zidane. Ronaldo a fost desemnat cel mai bun din lume in 2008. Intre 2000 si 2006, Perez a inventat conceptul de „echipa ga­lactica“, adunand laolalta vedete ca Beckham, Zidane si Figo. Aceasta politica a adus venituri uriase si a transformat Real Madrid in cel mai bogat club din lume. Perez se ba­zeaza pe brazilianul de 27 de ani pentru performanta sportiva, dar si pentru a da un nou impuls van­za­ri­lor, care si-au redus ritmul de cre­stere, dupa ce Beckham s-a tran­sferat la Los Angeles Galaxy, in 2007.

Zidane, noul consilier

In ultimii cinci ani, Real Madrid s-a oprit inainte de atingerea sfer­turilor de finala ale Ligii Cam­pio­nilor, cea mai bogata competitie inter-cluburi din lume. Perez sustine ca Real trebuie sa investeasca in jucatori, pentru ca Real Madrid sa-si pastreze pozitia de cel mai bogat club din lume.

Pentru acest proiect, a fost angajat un nou antrenor – chi­lianul Manuel Pellegrini, iar Zidane a fost cooptat in calitate de consilier al clubului.

Urmatoarea tinta este David Villa, atacant al nationalei Spa­niei, pentru care Real Madrid este dispusa sa plateasca 38 de mili­oane de euro.

Despre Kaka se spunea ca era dorit de Chelsea Londra, echipa mi­liar­darului rus Roman Abramovici, insa brazilianul a spus ca nu a avut vreodata in vedere aceasta varianta. „Daca ar fi trebuit ca intr-o zi sa parasesc AC Milan, as fi facut-o doar pentru a juca la Real Madrid“, a spus Kaka. Acesta a adaugat ca nu a fost vorba despre o decizie cu motivatii economice.

AC Milan a transmis ca pierderea lui Kaka este una „serioasa, dar poate fi remediata“. „Va fi foarte dificil sa umplem golul lasat de Kaka, e un exemplu stralucitor de devotament si profesionalism“, a transmis clubul detinut de premierul italian Silvio Berlusconi. AC Milan are pierderi anuale de 70 de milioane de euro, a afirmat vicepresedintele Adriano Galliani pentru site-ul clubului. Kaka a declarat ca transferul sau este cea mai buna metoda de a-si ajuta clu­bul, in acest moment. „Criza finan­ciara mondiala i-a luat pe multi prin surprindere, iar cateva cluburi, pre­cum Milan, au avut de suferit“, a spus Kaka.
Mai cuminte decat Beckham
Kaka ar putea aduce aproximativ 100 de milioane de dolari inca din primul sezon, din vanzarea de bilete, tricouri si din sponsorizari supli­men­tare, potrivit unui raport dat publi­citatii de Weber Shandwick Sport, o companie de consultanta din Londra. Astfel, este posibil ca investitia in acest transfer sa fie amortizata inca din primul an. Venirea lui Ronaldo la Madrid va aduce alte 75 de milioane de euro, potrivit lui Simon Chadwick, autorul raportului.

Kaka reprezinta imaginea produ­catorului de haine Giorgio Armani SpA, fiind cunoscut pentru stilul elegant de joc si pentru imaginea sa impecabila. Chadwick spune ca „brandul“ Kaka nu este la fel de pregnant ca brandurile Beckham si Ronaldo. „Nu este la fel de sexy sau agresiv ca Ronaldo si nici la fel de stralucitor ca Beckham. Este cumpa­tat“, a declarat Chadwick, citat de Bloomberg.

Raportul celor de la Weber Shand­wick Sport a concluzionat ca profilul international al jucatorului brazilian va aduce o crestere in­sem­nata a vanzarilor de tricouri, a veni­turilor din sponsorizari, din bilete la meciuri si a numarului de suporteri la nivel mondial. De asemenea, Real Madrid va avea mai multe oportu­nitati pentru turnee amicale si va putea cere mai multi bani din astfel de actiuni.

„Kaka si Cristiano Ronaldo pot fi considerati de aceeasi categorie cu Beckham, in privinta impactului co­mer­cial la nivel global, daca ima­ginea lor este controlata corect, iar Real Madrid isi imbunatateste rezul­tatele in Champions League, ca ur­mare a venirii lor“, spune Simon Chadwick. Acesta a amintit de faptul ca Real a vandut un milion de tri­couri cu nu­me­le lui Beckham, in primele sase luni de la transferul acestuia. „Chiar daca Real ar aduce alte doua-trei sta­ruri despre care se vorbeste, atentia ar fi indreptata inspre performantele lui Kaka si Ronaldo din teren, dar si in­spre imaginea lor din afara tere­nului. Sumele de transfer vor fi acoperite de cateva ori, chiar si in conditiile unui pachet salarial foarte mare“, a mai spus Chadwick.
Perez se imprumuta

Pariul lui Perez intervine intr-un moment in care recesiunea afec­teaza vanzarile, spune Eugenio Martinez Bravo, un fost bancher care a tintit pozitia de presedinte la Real Madrid, dar nu a putut strange garantia 57 de milioane de euro pentru a candida. „Este un risc financiar mare.

Puterea de cheltuire a consumatorilor a ca­zut“, a spus Martinez Bravo. Spania este confrun­tata cu cea mai grava recesiune din ultimii 60 de ani, avand cea mai mare rata a somajului din UE.

Perez, in varsta de 62 de ani, este presedintele celei mai mari com­panii de constructii din Spania – Actividades de Construccion y Ser­vi­cios SA. El a preluat al doilea mandat de presedinte al Realului, dupa ce toti ceilalti contracandidati au esuat in tentativa de a prezenta garantia financiara. In primul sau mandat, Perez si-a asigurat resursele finan­ciare prin vanzarea terenurilor de an­trenament catre clientii din in­dustria imobiliara, pentru 500 de mi­lioane de euro.

Luna trecuta, Perez a spus ca Real Madrid va trebui sa imprumute bani pentru a-si finanta achizitiile, de aceasta data. In iunie 2008, cand s-a publicat ultimul bilant, Real Madrid avea o datorie de 563 de milioane de euro. Vanzarile totale pentru anul fiscal 2008 s-au ridicat la 365,8 mi­lioane de euro. „Este foarte probabil sa aiba toate liniile de credit sem­nate. Problema este cum va restruc­tura da­toria“, a afirmat Martinez Bravo.

Chiar si in vremuride criza, Real Madrid refuza sa gandeasca marunt. Clubul spaniol cheltuieste sumeenorme pentru a regasi performanta sportiva.
Laporta: Realul distorsioneaza piata

Joan Laporta, presedintele Barcelonei, l-a acuzat pe Florentino Perez ca face rau fotbalului prin sumele imense pe care le plateste pentru transferurile de jucatori. Laporta considera ca cele 65 de milioane de euro platite pentru Kaka si ofertele pentru Cristiano Ronaldo si David Villa nu vor face decat sa ridice si mai mult preturile jucatorilor in fotbalul european. „Este o ocazie sa arate ca piata se afla la diferite nivele.

A plati astfel de sume este exorbitant. Nu se potriveste cu realitatea pietei si este riscant. O distorsioneaza“, a declarat Laporta.