Reply To: Bani in sport

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Bani in sport Reply To: Bani in sport

#81911
adi
Member

http://www.money.ro/sport/fotbalul-mondial-a-avut-o-cifra-de-afaceri-de-15-miliarde-de-euro-in-2008.html

Fotbalul mondial a avut o cifră de afaceri de 15 miliarde de euro în 2008

În plină criză financiară, fotbalul a reuşit să administreze sume de 15 miliarde de euro. Un studiu al firmei de audit Deloitte a dat recent publicităţii faptul că cea mai mare parte a acestor bani provin de la UEFA. Puterea financiară a cluburilor de pe bătrânul continent a crescut cu 175 la sută în ultimii trei ani, ajungând la venituri de aproximativ 2 miliarde euro.

Celebra firmă de audit Deloitte a publicat recent un studiu conform căruia, pe piaţa europeană de fotbal profesionist au fost rulate 14,6 miliarde de euro în sezonul 2007-2008. Cifrele acestui raport arată o creştere aproximativ un miliard pe an pe intervalul ultimilor trei ani fiscali. Această excelentă rată de evoluţie este văzută de specialişti drept rezultatul direct al puterii economice în plină expansiune a fotbalului, în special al celui european.

În 2008, UEFA a fost entitatea cu cele mai mari venituri din fotbal, înregistrând în total o cifră de afaceri de 5,9 miliarde de euro. Suma reprezintă o îmbunătăţire cu 175% a veniturilor sale din ultimii trei ani. Această performanţă financiară contribuie cu 41% la suma totală a veniturilor fotbalului mondial