Reply To: Bani in sport

Home Forums Miscelaneous Diverse / Miscelaneous Bani in sport Reply To: Bani in sport

#81916
adi
Member

cateva extrase din:
http://www.liga2.ro/liga-4/progresul-echipa-care-nu-vrea-sa-moara-5067269

-Domnule Tohăneanu, de unde şi până unde aţi ajuns patron la Progresul?
-Ei, patron! Deocamdată nu este decât o formaţie de Divizia D. Ce-o fi mai încolo, vom vedea… Cert este că a fost o ambiţie personală să nu las echipa asta să dispară, să moară. Eu sunt prieten cu Costi Iacov (n.r. – fost patron al “bancarilor”) şi, mergând la meciurile lor, m-am ataşat de băieţi, de echipă. Dar şi după ce a cedat Iacov echipa am mers la stadion. Anul trecut, la ultimul meci din tur, cu Sportul Studenţesc, fostul patron, Dodu, mi-a zis că el pune lacătul pe club, că nu mai are bani. Am adus eu bani de acasă, vreo 10.000 de euro, şi le-am achitat băieţilor restanţele financiare.

-Care sunt planurile de viitor?
-Eu vreau să urcăm iar unde am fost. La anul, dacă treaba merge bine, poate cumpărăm un loc în “C”. Nu ştiu… Să vedem şi în funcţie de bani, de cine mai vine lângă mine să investească, pentru că singur n-am cum să merg foarte departe.
-Cât vă costă acum ca să ţineţi echipa?
-Acum, 3.000-4.000 de euro lunar, bani în care intră salariile antrenorilor, baremurile arbitrilor, închirierea terenurilor.

Antrenorii de la copii, neplătiţi un an!

Pe lângă grupele de jucători născuți în 1991 şi 1992, care evoluează atât în campionatul de seniori al Municipiului Bucureşti, cât şi în cel de juniori republicani, AS FC Progresul mai are în componență și grupe de puști cu vârste până în 7 ani!

Până la 14 ani, micuţii trebuie să apeleze la părinţi pentru a-şi cumpăra echipament şi mingi. În plus, li se percepe o taxă lunară de 50 de lei. La cei mai mici, antrenor este fostul internaţional Bruno Grigore, de la Sportul Studenţesc. El a dezvăluit – confirmat şi de ceilalţi – că “până în vara asta, un an nu am văzut niciun ban, noi, antrenorii de la copii şi juniori! Când mergeam la vechiul patron, ne spunea că n-are de unde să ne dea, ce să facă? După ce-a venit Tohăneanu şi am luat primii bani, când m-am dus acasă cu 13 milioane şi i-am pus soţiei în mână, să moară de inimă! Credea că i-am furat de undeva, săraca, dacă eu de un an nu mai adusesem un leu acasă!”.