Reply To: 28.03.2009 Sportul Studentesc – CS Buftea 6-1(0-1)

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II 28.03.2009 Sportul Studentesc – CS Buftea 6-1(0-1) Reply To: 28.03.2009 Sportul Studentesc – CS Buftea 6-1(0-1)

#82616
cameliu
Member

http://www.liga2.ro

SPORTUL STUDENŢESC – BUFTEA 6-1 18:10 MĂCEL ÎN REGIE
“Gaşca Nebună” dă semne de viaţă

Întâlnirea din Regie, dintre Sportul Studenţesc şi CS Buftea, se anunţa una echilibrată, prin prisma rezultatelor similare obţinute de ambele formaţii în primele etape ale returului, acestea reuşind să agonisească doar un singur punct în trei meciuri. Studenţii, la prima apariţie oficială fără Adrian Falub pe bancă, au început jocul cu intenţia clară de a tranşa rezultatul încă din prima parte, însă indecizia atacanţilor a ţinut tabela nemodificată în primul sfert de oră.

Oaspeţii au replicat pentru prima oară pe contraatac, reuşind să deschidă scorul prin D. Păun (’18) rămas singur cu portarul Popescu, după o pasă inteligentă a masivului Afusi. Alb-negrii resimt şocul şi la o fază care nu anunţa nimic mai primesc o lovitură. Postolache îl faultează pe Chiacu la 30 de metri de poarta lui Oghinciuc, iar în cădere ilfoveanul se accidentează destul de serios, ieşind de pe teren cu un ochi tumefiat, iar arbitrul Deca îl trimite pe mijlocaşul gazdelor la cabine.

Paradoxal, fotbaliştii antrenaţi de Florin Motroc şi Cezar Zamfir sunt mai periculoşi în inferioritate numerică şi ameninţă din ce în ce mai des poarta oaspeţilor. În minutul 38, centralul restabileşte echilibrul de forţe, după ce i-a arătat cel de-al doilea cartonaş galben lui Alin Marcu, pentru un cot aplicat în figură lui Raul Ciupe. Ultimele cinci minute sunt un asediu continuu asupra careului ilfovean. Într-o singură fază, “studenţii” trec de trei ori pe lângă egalare, dar Goşman şi Oghinciuc, ultimul cu preţul unei accidentări la umăr după o ciocnire de stâlpul din dreapta al porţii, îşi menţin echipa în avantaj. La ultima fază a reprizei, centralul Deca şi, mai ales, asistentul Midişan, mai bine plasat, refuză gazdelor un penalty. Curelea a retrimis spre centrul careului de pe linia de fund, iar Afusi s-a folosit de mână pentru a schimba traiectoria mingii.

De la cabine studenţii ies hotărâţi să schimbe soarta partidei şi năvălesc în valuri spre poarta adversă. Şi eforturile lor dau repede roade. În minutul 50, reduta oaspeţilor cedează pentru prima dată. Oghinciuc salvează într-o primă fază din faţa lui Truţă, respingând mingea în lateral, însă Irimia venit lansat din spate nu-l mai iartă. Buftenii se prăbuşesc din toate punctele de vedere şi până la final doar studenţii au mai fost pe teren, prezentând celor 500 de spectatori un festival de goluri, dar şi de ratări. Extremele Ferfelea şi Costin Gheorghe, ultimul intrat pe teren după golul egalizator, au fost principali furnizori de panică în defensiva derutată a oaspeţilor. Toate cele cinci goluri, care au mai fost înscrise până la final, au avut la origine centrările lor venite de pe ambele benzi. Curelea (’62, ’70), Lung (’65), Patrichi (’80) şi Fărcăşanu (’90) au punctat pentru un nou rezultat dezastros pentru formaţia Anei Maria Prodan.

În final, trebuie remarcată pofta de joc arătată de alb-negrii, plăcerea de a juca fotbal, dar şi determinarea cu care au tratat fiecare fază, dorind parcă să-şi demonstreze adevărata valoare. Pe de altă parte, la Buftea se anunţă vremuri grele. Punctele acumulate în tur nu mai reprezintă un adăpost sigur, echipa putând intra cât de curând în zona fierbinte din subsolul clasamentului, doar 7 puncte despărţind-o de ultimul loc retrogradabil.

Articol scris de : Florin ALBOIU