Reply To: 25.04.2009 Sportul Studentesc – Dunarea Galati 3-1(1-1)

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II 25.04.2009 Sportul Studentesc – Dunarea Galati 3-1(1-1) Reply To: 25.04.2009 Sportul Studentesc – Dunarea Galati 3-1(1-1)

#82774
07Ex
Keymaster

Gata cu grijile studenţilor

Un egal şi două înfrângeri în ultimele trei runde şi etapa cu numărul 26 o găsea pe Sportul la doar şase puncte de singurul loc retrogradabil din serie. Încă un pas greşit i-ar fi băgat serios pe stundenţi în bătălia pentru salvarea de la retrogradare. Stadionul din Regie primea vizita „dunărenilor” din Galaţi, o echipă care a cam încheiat conturile cu acest sezon, aflându-se pe un loc „călduţ” undeva la mijlocul clasamentului. La prima vedere, Sportul nu trebuia să aibă mari probleme în confruntarea cu Dunărea Galaţi, date fiind ambiţiile celor două echipe.

Cu toate acestea meciul a început practic de la scorul de 0-1. Ionuţ Enache a profitat de bâlbâiala lui Samoilă şi i-a adus în avantaj pe gălăţeni în chiar minutul trei. De aici jocul a curs într-o singură direcţie, spre poarta lui Mindileac, oaspeţii mulţumindu-se să se aşeze foarte bine în apărare şi aştepte să scape pe contraatac. Atacurile alb-negrilor au rămas fără rezultat până în minutul 40, când Curelea a readus egalitatea după ce a reluat foarte bine cu capul o centrare venită dintr-un corner de pe partea dreaptă.

Repriza a doua a fost una fără istoric. Sportul a atacat încontinuu, iar Dunărea nu a reuşit să aibă o replică pe măsură. Pe fondul unui joc spectaculos, care le-a amintit pătimaşilor suporteri de „Gaşca Nebună” ce făcea furori în primul eşalon, tabela de marcaj s-a modificat din nou în dreptul gazdelor în minutul 67. Ferfelea a executat foarte bine o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri şi Sportul prelua conducerea, dar nu stabilea şi rezultatul final. Asta pentru că în minutul 87 Curelea a „lovit” din nou. Aflat capătul unei superbe serii de pase, atacantul Sportului a înscris din mijlocul careului.

O victorie meritată pentru Sportul Stundeţesc care împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură: îşi îndeplineşte baremul de 25 de puncte şi, mai ales, scapă de zona „minată” a clasamentului. (Alexandru Amironoaiei)

„Ăsta este Sportul!”

Imediat după finalul partidei dintre Sportul Studenţesc şi Dunărea Galaţi, încheiate cu scorul de 3-1 pentru „studenţi”, antrenorul gazdelor, Florin Motroc, a declarat: „Am obţinut o victorie meritată. Băieţii s-au mobilizat exemplar şi asta s-a văzut şi în jocul lor. Ăsta este Sportul şi nu cel pe care l-am văzut la meciurile cu Ploieştiul sau cu Dinamo. Sportul nu are ce căuta în partea de jos a clasamentului. Dacă evoluam aşa tot campionatul ne băteam la promovare.”

Program greu

Motroc a vorbit apoi şi de programul dificil pe care îl are echipa studenţilor: „Urmează două meciuri foarte dificile. Etapa viitoare ne deplasăm la Piatra Neamţ şi apoi vom juca acasă cu Delta Tulcea. Acum se va vedea cu adevărat daca avem valoare. Oricum nu mă îndoiesc de acest lucru. Băieţii trebuie felicitaţi pentru că au ştiut să se motiveze.”