Reply To: 06.05.2009 Sportul Studentesc – Delta Tulcea 2-1(1-0)

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II 06.05.2009 Sportul Studentesc – Delta Tulcea 2-1(1-0) Reply To: 06.05.2009 Sportul Studentesc – Delta Tulcea 2-1(1-0)

#82809
cameliu
Member

http://www.liga2.ro:

SPORTUL STUDENŢESC – DELTA TULCEA 2-1 13:19 “GAŞCA NEBUNĂ” A ÎNVINS CLAR O CANDIDATĂ LA PROMOVARE
Sportul Studenţesc a defilat cu Delta

“Studenţii” bucureşteni s-au impus ieri, mai clar decât o arată scorul, în faţa uneia dintre favoritele la promovarea în Liga I. Vremea capricioasă şi prestaţia arbitrului Lucian Dan nu au putut împiedica “Gaşca Nebună” să obţină victoria. Cei 300 de spectatori au urmărit un spectacol fotbalistic agreabil, în care echipa gazdă şi-a creat o sumedenie de ocazii, mai ales în prima parte, în timp ce Delta Tulcea a impresionat prin organizarea jocului, demonstrând că este una dintre echipele cele mai disciplinate tactic din serie.

Sportul a început meciul în forţă şi a reuşit să marcheze prin Curelea, însă golul a fost anulat eronat de central, pentru un fault imaginar la portar. Căpitanul alb-negrilor câştigase prin detentă duelul aerian cu Olteanu, lovind mingea înainte ca goalkeeperul să aibe controlul asupra ei. Aceasta nu este singura bilă neagră din contul arbitrului, pe parcursul meciului acesta nesancţionând mai multe faulturi dure, la cel puţin unul dintre acestea s-ar fi impus acordarea cartonaşului roşu.

Totuşi, în minutul 10, Curelea a repetat procedeul, de această dată în duel cu unul dintre fundaşi centrali, şi-a prelungit mingea în dreapta şi a şutat necruţător la colţul lung, pe plasa laterală. A urmat apoi o serie de ratări monumentale, Ferfelea, Curelea şi Postolache fiind lipsiţi de inspiraţie sau noroc în faţa lui Olteanu. Postolache a fost cel mai aproape de majorarea avantajului, însă mingea trimisă din semi-foarfecă a întâlnit transversala.

Începutul repriza secunde a fost dominat de o furtună ce s-a abătut asupra Bucureştilor, ploaia torenţială fiind însă de scurtă durată, neafectând suprafaţa de joc. Partida a continuat în aceeaşi notă, gazdele păstrând în permanenţă iniţiativa, însă ocaziile clare de gol au fost rare. Cu zece minute înainte de final, Ferfelea a şutat inteligent de la 20 de metri, plasat la colţul lung, mingea atingând iarba udă înainte de a intra în plasă. Oamenii lui Motroc s-au relaxat nepermis după marcarea celui de-al doilea gol şi peste numai două minute Lucan, fără marcaj, a trimis o “foglia secca” în vinclul porţii lui Samoilă, rămas fără replică.

Victoria cu Delta Tulcea a mai ridicat moralul fotbaliştilor din Regie, care au arătat multă determinare şi ambiţie în faţa ocupantei locului doi, după ce etapa precedentă au cedat greu pe terenul liderului. Gustul succesului începe să placă alb-negrilor, iar în acest final de campionat, în care nu mai au niciun obiectiv, vor încerca să mai repare câte ceva dintr-un sezon lamentabil.

articol scris de Florin Alboiu