Reply To: 06.06.2009 FCM Bacau – Sportul Studentesc 4-3(3-2)

Home Forums Archive Sezon 2008-2009 Season – Liga II 06.06.2009 FCM Bacau – Sportul Studentesc 4-3(3-2) Reply To: 06.06.2009 FCM Bacau – Sportul Studentesc 4-3(3-2)

#82882
ultrasro
Member

Se pare ca a fost un meci frumos

http://bacausport.gsp.ro/stiri/1650/fiesta-galben-albastr-fcm-bacu-%E2%80%93-sportul-studentesc-4-3-(3-2).htm

Cele douã echipe au oferit un adevãrat recital fotbalistic, un meci calitativ, cu mult peste nivelul eşalonului al doilea, ce ar putea intra într-un top al partidelor din actualul sezon. Dupã mult timp, spectatorii bãcãuani şi-au dezmorţit palmele şi i-au purtat pe jucãtorii lui Ghiţã Poenaru spre o nouã victorie în aplauze. Formaţia bacãuanã a început mai timoratã partidã, însã ce s-a întâmplat dupã a fost scos dintr-un manual de fotbal.
Elevii lui Florin Motroc au profitat de începutul slab al galben-albaştrilor, astfel cã în minutul 14 îl pun la lucru serios pe Haisan, care are o interveniţie de zile mari la o fazã lucratã ca la carte de cãtre cuplul Postolache – Curelea.
Câteva minute mai târziu balul este deschis de cãtre jucãtorul cu numãrul 19, Florentin Cruceru, care rupe plasa porţii cu un şut de la 25m.
Bucuria oaspeţilor n-a durat decât douã minute. Acelaşi Cruceru comite o imprudenţã în careu asupra lui Boboc, iar centralul Daniel Decã indicã punctual cu var. Remus Cojocaru executã, portaru Popescu reuşeşte sã apere în prima fazã, dar mingea ajunge la Taban, care nu iartã şi restabileşte egalitatea.
Cinci minute mai târziu Adrian Câmpeanu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, dupã o poziţie suspectã de ofsaid.
Se joacã pe contre, mingea fiind purtatã cu repeziciune de la o poartã la alta.
“Studenţii” bucureşteni reuşesc sã-şi creeze douã mari ocazii de a înscrie prin Curelea şi Postolache, dar Haisan îşi aratã clasa.
În minutul 30 spectatorii prezenţi pe Municipal au vãzut o execuţie cum rar se vede pe stadioanele din Romania, la capãtul acesteia stând jucãtorul Sportului, Costin Curelea. Acesta restabileşte egalitatea, 2-2, cu un şut din întoarcere, care îl lasã spectator pe Hãisan.
Moldovenii au replicat prin Vraciu, dra acesta a trimis pe langã poartã, dupã o ocazie singur cu portarul.
Pe contraatac, Curelea are golul în picior, dar Haisan intervine providenţial.
Cu cinci minute înainte de finalul primei pãrţi, Doboş se dovedeşte acelaşi servant de clasã, de acestã data pentru Boboc, care duce scorul la 3-2, stabilind totodatã şi scorul pauzei.

Partea a doua nu a mai fost la fel de bogatã în goluri, însã spectacolul a fost la el acasã.
În minutul 47, galben-albaştrii fac 4-2 dupã o execuţie de mare rafinament a lui Vraciu.
Parada ocaziilor!
Fiecare fazã scursã poate fi trecutã la capitolul mari ocazii.
Câmpeanu îl pune în mare dificultate pe omul dintre buturile oaspeţilor, acesta respingând, în ultima, fracţiune mingea în corner.
Taban, unul dintre jucãtorii de excepţie de astãzi, nimereşte bara transversalã dupã un şut de la 30m.
Pe contraatac. Andrei Lungu se infiltreazã printre fundaşii bãcãuani, dar mingea expediatã de acesta trece milimetric pe lângã poartã.
În minutul 61, Dobârceanu şuteaza şi el de la 20 m, însã mingea loveşte aceeaşi barã transversalã.
În replica, oaspeţii puncteazã pentru 4-3.
Ferfelea executã perfect o loviturã liberã directã de la 25m.
Ambele echipe puteau sã mai marcheze de cel puţin douã însã ambii portari au intervenit salvator de fiecare datã.

Finalul meciului a adus o imensã bucurie spectatorilor, nu foarte numeroşi, care au gustat din plin acest meci care a avut de toate şi au aplaudat în picioare cele douã formaţii pentru dãruirea şi devotamentul de care au dat dovadã.

FCM Bacãu: Hãisan- Mihãlãchioaie, Vajou, Spiridon, Dobârceanu, Doboş(’84 Botezatu), Taban, Cojocaru(’46 Carnariu), Boboc, Vraciu, Câmpeanu (’73 Dediu)

Sportul Studenţesc: Popescu – Beţa (’43 Gîscã), Secãreanu, Stere, Rusu (’46 Nae), Postolache, Cruceru (’70 Gheorghe), Lungu, Cazan, Ferfelea, Curelea.

Ghiţã Poenaru: “Replica Sportului, demnã de o echipã care se respectã!”

“A fost o victorie furmoasã, un meci frumos pentru suporteri şi pentru spectatori în mod deosebit.
Am meritat cele trei puncte pentru cã am dominat, am avut ocazii mai multe, iar replica Sportului a fost demnã de o echipã care se respectã, care joacã fotbal, ceea ce mã aşteptam. De aici a ieşit un meci foarte spectaculos, cu multe ratãri de ambele pãrţi, barele nici mãcar nu le-am mai contabilizat. Dupã acest meci şi acest treur pot spune cã Bacãul a demonstrat cã este o echipã care a meritat sã rãmânã în divizia B!”
(Diana Pãduraru/ Ionut Brânzei)