Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2009 – 2010

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II Discutii referitoare la sezonul 2009 – 2010 Reply To: Discutii referitoare la sezonul 2009 – 2010

#82946
Dragos Chiva
Member

In alta ordine de idei, uitandu-ma un pic mai atent la echipele cu care vom juca la anul, cred ca cel mai probabil Dunarea Giurgiu va fi repartizata in seria a II-a. Este judetul cel mai vestic din seria noastra, si avand in vedere ca Dunarea este singura echipa din acest judet, cred ca pe ei ii vor repartiza in seria de vest. Nu cred sa puna o echipa din judetul PH in seria noastra si alta in seria de vest.

Argumentul pe care il aduci este puternic si rational.Dar as dori sa aduc si eu un contraargument: sunt de acord ca judetul Giurgiu este cel mai “vestic” dintre cele reprezentate in noua configuratie.Daca judecam pe judete s-ar putea ca aceasta sa fie alegerea federatiei pentru seria a II-a. Dar orasul Giurgiu este si cel mai sudic dintre toate cele reprezentate in seria noastra.Probabil ca echipele din nordul si nord-vestul tarii vor avea de obiectat impotriva unor deplasari obositor de lungi la Giurgiu(vor avea de traversat tara dintr-o extremitate in alta).Daca luam in calcul acest punct de vedere, atunci cea mai plauzibila varianta mi se pare ca echipa cea mai apropiata de Transilvania sa joace acolo si in acest caz favorita este Tricolorul Breaza.In acest fel, fiecare echipa va avea de parcurs un traseu cu aproximativ 160 km mai scurt.Oricum trebuie sa recunosc ca misiunea de a ajusta componenta seriei a I-a este extrem de dificila in acest an.
Astazi la radio s-a spus ca la federatie s-a luat decizia de a retrograda echipa FC Arges in divizia B in locul lui Gaz Metan Medias.In acest caz, echipa pitesteana devine si ea favorita de a participa in seria a II-a, alaturi de Tricolorul Breaza si spun asta fiindca si Dacia Mioveni a jucat tot in seria a II-a.Ar fi culmea ca toate cele patru divizionare A, sa joace in seria noastra in sezonul urmator.