Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2009-2010 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

#83174
cameliu
Member

http://www.liga2.ro

INTERVIU
VREA SĂ PRODUCĂ O SCHIMBARE RAPIDĂ DE MENTALITATE LA SPORTUL
Selymes atacă promovarea

Negocierile dintre fostul internaţional şi patronul Vasile Şiman nu au durat mult. Marţi seară, Selymes a venit la Bucureşti pentru demararea discuţiilor, iar miercuri era deja pe banca tehnică a „studenţilor“ în amicalul cu Unirea Urziceni.

Ce v-a determinat să alegeţi Sportul Studenţesc?
În primul rând, faptul că Sportul e o echipă bună, cu care poţi să promovezi şi la care poţi lucra în linişte.

Domnul Şiman v-a convins repede să acceptaţi această provocare?
Nu i-a luat mult să mă convingă. Vreau să muncesc, sunt dornic să fac performanţă şi cred că Sportul este un club unde se pot obţine rezultate bune.

La primul meci aţi înfruntat un fost coleg la naţională. Cum a fost revederea cu Dan Petrescu?
Păi cum să fie? Întotdeauna e o plăcere să revezi un coleg, un prieten. Ar trebui să ne întâlnim mai des.

Cum vi s-au părut, la primul contact, noii dumneavoastră elevi?
A fost primul meci, pierdut cu 4-0. Avem mult de muncit, e o provocare. Trebuie să promovăm, avem un lot bunicel, dar cu mentalitatea stăm foarte, foarte prost. Toţi jucătorii trebuie să înţeleagă că aşa nu se poate continua. Pot să spun că voi încerca foarte repede să produc o schimbare de mentalitate. Pentru că aici suferă Sportul. Aţi văzut şi campionatul trecut, din această cauză a ajuns pe locul 10. Ceva nu e în regulă. Deci, cât mai repede vreau să schimbăm mentalitatea, iar cu muncă multă, cu dăruire, cu concentrare şi respect pentru toată lumea putem să ne îndeplinim obiectivul. Fără muncă nu se poate. Fotbalistul e mai șmecheraş, ca să faci treabă cu el trebuie să îl ţii mai din scurt.

Credeţi că veţi promova la finalul acestui sezon?
Eu sper că da, dar pentru aceasta, repet, jucătorii trebuie să îşi schimbe mentalitatea. Au văzut şi ei, doi ani la rând, nu contează că sunt la Sportul şi sunt nu ştiu ce jucători veniți din Liga I. Dacă nu munceşti, nu joci, n-ai cum să ajungi unde ţi-ai propus.

Varga şi Bălan, foarte probabil, vor părăsi echipa. Are Sportul resurse să promoveze fără ei?
Nu ştiu cât timp o să am cu cei doi, dacă o să am. Sunt fotbalişti foarte buni, dar mai am în echipă câţiva jucători foarte talentaţi. Nu ştiu să vă spun mai multe acum, încă nu am discutat cu domnul Şiman despre lot, dar în zilele următoare vom clarifica situaţia, cine rămâne şi cine pleacă, pentru a şti cu cine vom aborda noul sezon.

“Ceva nu e în regulă. Cât mai repede vreau să schimbăm mentalitatea, iar cu muncă multă, cu dăruire, cu concentrare putem să ne îndeplinim obiectivul”
Tibor Selymes, antrenor Sportul Studențesc

articol scris de Florin Alboiu