Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2009-2010 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

#83183
07Ex
Keymaster

Bellu: “Suntem în pericol!”

Pe gazonul stadionului din Regie, a avut loc, joi, prima conferinţa de presă din cadrul campaniei sociale “Sportul îţi salvează viaţa“, adresată în primul rând tinerilor. Sportul Studenţesc a iniţiat acest proiect, unic pentru un club de fotbal, plecând de la o realitate tristă: din ce în ce mai puţini copii fac mişcare. Având la bază datele statistice ale Ministerului Sănătăţii, prin această campania se doreşte semnalarea pericolelor pe care le implică sedentarirmul.

În spijinul campaniei a venit antrenorul român cu cele mai mari performanţe, Octavian Bellu. Prezent la conferinţa de presă de astăzi, Bellu a subliniat importanţa mişcării pentru starea generală de sănătatea a populaţiei.

“Gândesc foarte pragmatic în momentul de faţă, n-am încotro. Odată cu scăderea capacităţii fizice a tinerilor, cu apariţia unor probleme grave de sănătate, la vârste din ce în ce mai mici, nu are cum ca grupul acela din care selecţionezi tineri pentru marea performanţă să nu se reducă şi el substanţial. Se pare că cei 3S, stresul, supraalimentarea şi sedentarismul ne agresează din ce în ce mai mult. Suntem mari consumatori de sport din fotoliu, cu o bere lângă noi, cu un pahar mare de popcorn şi ne bucurăm de performanţele sportului românesc. Dacă ne facem în fiecare zi un calcul, probabil, nu facem nici cinci minute de mişcare reală, fizică, iar organismul nostru aşa cum l-a lăsat Dumnezeu sau darwiniştii pot spune că aşa a evoluat şi a fost programat să facă mişcare. Altfel, funcţionează ca o maşină ruginită, neunsă la timp. Din ce în ce mai mult, tinerii încep să sufere de boli ale vârstei a treia, ceea ce este foarte grav”.

Alături de Bellu, şi-a unit vocea, în sprijinul campaniei “Sportul îţi salvează viaţa”, cantautorul Alex Velea, care şi-a exprimat dorinţa de a compune un imn pentru promovarea obiectivelor acesteia. Chiar dacă a recunoscut că nu are un regim de viaţă normal, din motive profesionale, Alex a precizat că pentru a se menţine în formă face zilnic exerciţii fizice şi a dezvăluit că în copilărie şi-ar fi dorit să urmeze o carieră de performanţă în gimnastică, însă nu a fost să fie. Pentru a fi mereu în formă şi pentru a se dezvolta armonios, el îi îndeamnă pe tineri să facă mişcare zilnic, fie prin intermediul sportului, fie al dansului, domeniul în care personal excelează. La finalul conferinţei, Alex şi-a demonstrat calităţile tehnice cu o minge de fotbal.

Cristian Gheorghe, directorul executiv al clubului Sportul Studenţesc, cel care a făcut acest posibil acest proiect, a precizat că iniţiativa nu s-ar fi materializat fără ajutorul partenerului principal, Intesa Sanpaolo Bank, împreună cu care a organizat în vară şi cel mai mare eveniment din România dedicat copiilor care doresc să urmeze o carieră în fotbal, Milan Junior Camp. “Aceasta este o campanie adresată oamenilor, celor care fotbalul a uitat să le mai ofere ceva în ultimul timp, în afară de multă vorbărie la televizor. Sportul Studenţesc a decis să se întoarcă spre celula de bază a fotbalului: omul. Cel care vine pe stadion, dar şi cel care nu vine pe stadion”, a spus Cristian Gheorghe.

Campania “Sportul îşi salvează viaţa” se desfăşoară prin intermediul mass-media, televiziune, radio şi presă scrisă. Videoclipul campaniei va fi proiectat şi în sălile de cinematograf. Valoarea totală a bugetului negociat este de peste 250.000 de euro.