Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2009-2010 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

#83184
cameliu
Member

http://www.liga2.ro:

VASILE ŞIMAN SPUNE CĂ NU VA VINDE NICIODATĂ ECHIPA
“Cred că am făcut o alegere bună cu Selymes”

Invitat la videochat-ul SportLaMinut.ro. moderat de Ştefan Beldie, finanţatorul Sportului Studenţesc a declarat că principala sursă de finanţare a grupării din Regie este vânzarea jucătorilor.

“Sportul realizează venituri doar din vânzarea jucătorilor. În România există un interes foarte mare pentru Liga 1. De aceea, se pierde interesul jucătorilor şi antrenorilor când echipa retrogradează. De când am venit la Sportul, în 1999, nu am vândut bilete decât la două meciuri, unul Steaua, când ne luptam la titlu în 2006, scor 2-1, şi unul cu Dinamo, în Cupa României. Eu am încercat să atrag spectatori la stadion, noi nu avem galerie. Vom avea fotbal adevărat, când echipele se vor autofinanţa, spre deosebire de situaţia actuală, când foarte multe echipe beneficiază de ajutorul consiliului local”.

Referitor la numărul spectatorilor prezenţi la meciurile din fotbalul românesc, Şiman a spus că “Sportul Studenţesc este un nume în fotbalul românesc, chiar dacă jucăm în Liga II. Sportul este o echipă simpatizată în rândul iubitorilor de fotbal. Sunt foarte mulţi oameni care ţin cu echipele de succes din România, dar care simpatizează şi cu Sportul. Vom vedem dacă în aceasta seara vor fi spectatori în Ghencea, Unirea este totuşi campioana României şi joacă un altfel de fotbal. Nici CFR nu umple stadioanele. Lumea e împarţită în dinamovişti şi stelişti, mai sunt pasiuni locale la Craiova şi Timişoara. Sunt cazuri când echipele care joacă “acasă” nu sunt susţinute de specatori, care susţin echipa adversă”.

Vasile Şiman a vorbit şi despre antrenorii care s-au succedat pe banca Sportului: “În 1999, când am venit eu la echipă, Mihail Marian a plecat de la Sportul. Mi-am spus că într-o zi o să îi dau o nouă şansa. Falub a fost recomandat de Andone, dar lipsa rezultatelor l-a costat. Este un baiat care munceşte foarte mult. Fiecare antrenor a lăsat ceva la echipă. Pe noi ne-a costat continuitatea: Balint a plecat la naţionala, lângă Hagi. Andone a plecat prima oară atras de banii oferiţi de Marius Vizer la Oradea, iar a doua oară l-am lăsat să plece la Dinamo. Dan Petrescu a plecat de la echipă după ce a pierdut Gică Popescu alegerile la FRF. A spus că pleacă din ţară, dar Sportul a fost cel sacrificat. Cred ca am făcut o alegere bună cu Selymes. Cred că va rămâne la echipa mai mult timp”.

Vasile Şiman nu crede că Victoria Brăneşti îşi va menţine parcursul bun din acest debut de campionat.

“Nu sunt surprins de evoluţia Victoriei Brăneşti, voi fi însă doar dacă se păstrează această evoluţie pe parcursul întregului campionat. Acolo, totul e construit în jurul antrenorului Ilie Stan. La Brăneşti sunt jucători cu mari ambiţii, există un entuziasm din partea conducerii, dar e greu să promoveze în Liga 1 şi, chiar dacă ar promova, le-ar fi greu să se menţină acolo”.

Vasile Şiman a recunoscut, la videochat-ul SportLaMinut.ro, ca a fost ofertat de Gigi Becali pentru a prelua funcţia de preşedinte al Stelei.

“Au fost mai multe oferte de-a lungul timpului. Am avut o ofertă de la Steaua de a lua toată echipa Sportului şi de a merge în Ghencea. Eu am însă o obligaţie de onoare faţă de Sportul Studenţesc. I-am promis preşedintelui onorific, de la care am preluat echipa, domnul Mac Popescu, că nu voi înstrăina echipa”.