Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II Stiri din presa – Sezon 2009-2010 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2009-2010

#83185
sorin
Member

Tibor Selymes: Trebuie sa iti placa acest sport, nu sa joci doar pentru bani

Fostul fundaş al lui Dinamo şi component al “Generaţiei de aur”, actualmente antrenor al Sportului Studenţesc, Tibor Selymes, vorbeşte despre meseria de tehnician.

“Îmi place fotbalul, să fiu în jurul sau. Îmi place această meserie şi de aceea am ales această cale după ce m-am retras ca jucător. Sper, totuşi, să îmi fac cât mai bine treaba. Nu mi-a plăcut niciodată munca de birou, este mai frumos aproape de gazon. M-am lăsat de fotbal în 2005, iar în 2007 m-am dus la Sopron. Este o echipă în prima ligă din Ungaria. Ca să antrenezi direct în prima ligă, este foarte greu. Eu zic că ne-am descurcat, cât de cât. Liga a doua este o competiţie foarte grea. Nu e uşor să joci acolo, dar jucătorii trebuie să înţeleagă că fără munca nu poţi să faci nimic. Nu contează numele, aşa că trebuie să fii foarte bine pregătit din toate punctele de vedere ca să fii peste adversar. În primul rand, încerc să le explic şi jucătorilor că trebuie să pui suflet în ceea ce faci, să îţi placă acest sport, nu să joci doar pentru bani. La Sportul obiectivul nostru este promovarea, este un ţel pe care l-am fixat în momentul în care am ajuns acolo, pentru că eu cred că avem o echipă care poate ajunge în Liga I”, a declarat Tibor Selymes pentru Sport Total FM.

“Nu cred că Steaua şi Dinamo vor ajunge în primăvara europeană”
Actualul antrenor al Sportului Studenţesc consideră benefic pentru fotbalul românesc faptul că nu mai puţin de cinci echipe sunt angrenate în cupele europene. Dintre acestea, Tibor Selymes vede calificate în “primăvara europeană” doar pe Unirea Urziceni şi Timişoara.

“Dacă avem patru echipe în Europa League şi una în Champions League, eu zic că este foarte bine şi trebuie să ne bucurăm. Dacă vom putea să mergem cu şase este şi mai bine. Acum, în România sunt 6-7 formaţii cu jucători foarte buni care pot face faţă în Europa. Unirea mai are un pas până în “primăvara europeană”, şi eu zic că vor ajunge acolo cu siguranţă. Steaua şi Dinamo nu cred că vor reuşi acest lucru, poate Poli Timişoara”, a declarat Tibor Selymes pentru Sport Total FM.

“Locul Unirii Urizceni nu este întâmplator”
Tibor Selymes are numai cuvinte de laudă la adresa Unirii Urziceni şi a lui Dan Petrescu, fostul său coleg de la echipa naţională.

Tehnicianul Sportului susţine că partida cu Rangers a fost câştigată de formaţia ialomiţeană, graţie inspiraţiei lui Dan Petrescu, a cărui schimbare de sistem a contat foarte mult: “Glasgow Rangers este o echipă foarte puternică, din Marea Britanie, deci Unirea Urziceni a făcut un meci foarte foarte bun. Au fost foarte organizaţi, au muncit cu toată echipa, iar toate aceste lucruri contează enorm în fotbalul european. Dan organizează foarte bine orice meci, şi aşa a fost şi în acest caz. Chiar dacă au luat gol în minutul 2, el a regândit meciul, a urmat acea înlocuire foarte inspirată prin care a schimbat sistemul şi aşa a fost câştigat meciul.”

Selymes crede că exigenţa lui Dan Petrescu la Urziceni constituie unul dintre componentele reţetei succesului de la formaţia ialomiţeană: “Unirea nu este întâmplator unde este. Dan Petrescu e un antrenor foarte dur în sensul bun al cuvântului, care cere foarte mult de la jucătorii săi, iar eu zic că altfel n-ai cum să reuşeşti.”

“Campania de calificare a naţionalei a fost total ratată”
Fostul fundaş stânga al echipei naţionale a României, consideră campania de calificare recent încheiată de prima reprezentativă a ţării pe penultimul loc în grupă, drept una total ratată, dar este optimist în vederea viitorului naţionalei, întrucat există mulţi jucători de valoare.

“Campania de calificare la Mondiale a fost una total ratată. În primul rand eu abia aşteptam să primesc faxul de la federaţie pentru convocare, iar acelaşi sentiment ar trebui să-l aibă şi jucatorii de-acum. Trebuie să se dăruiască întru totul ca naţionala să ajungă acolo unde ii este locul. Chiar dacă este o echipă a României în formare, eu cred că avem jucători de valoare, dar trebuie căutaţi”, a declarat Tibor Selymes pentru Sport Total FM.

Antrenorul Sportului a rememorat şi momentele de la Campionatul Mondial din 1994 din Statele Unite ale Americii, atunci când naţionala a fost foarte aproape de semifinale. Acesta consideră partida cu Argentina drept cea mai importantă a sa la prima reprezentativă, iar cel mai mare regret – minutul 118 al meciului cu Suedia: “Pentru mine, cel mai important meci la prima reprezentativă a fost cel cu Argentina. I-am vazut, îi studiasem şi eram convinşi că ii puteam bate. Noi ne cunoşteam, jucasem de mult timp împreuna şi aveam mare încredere în noi. Cred că puteam şi mai mult, trebuia să trecem de Suedia, dar a venit acel minut 118…”