Reply To: UEFA Europa League

Home Forums General Football Fotbal Extern / World Football UEFA Europa League Reply To: UEFA Europa League

#83368
dragos
Member

http://www.tolo.ro/2012/05/11/fata-adevarata-a-fotbalului/

Așa arată pagina 1 de azi a Gazetei. Cu ce rămînem după finală? Priviți figurile suporterilor lui Bilbao!

Imaginea realizată miercuri, la finala Europa League de la București, de către fotoreporterul gsp Alex Nicodim oferă un posibil răspuns la o întrebare obsedantă. Am construit un stadion de 200 de milioane de euro, scump, doamnă, scump, în Germania era mai ieftin!

Am găzduit 23.000 de suporteri străini, ne-am supus serviciile publice aeriene, de siguranţă și urbane unui test de stres fără precedent, am organizat aproape impecabil o finală de clasă mondială și noi ce am cîștigat?

Să facem o socoteală. 23.000 de spanioli înmulţit cu 500 de euro cheltuiţi în medie de fiecare… ies cam 12 milioane de euro…

Doar atît? Mai bine priviţi pe îndelete, priviţi faţă cu faţă această tribună de la Naţional Arena! Încercaţi! Bătrîni și tineri, femei și bărbaţi, suporterii lui Athletic Bilbao sînt deziluzionaţi pentru că echipa lor va pierde finala.

Sînt triști, gînditori, demni și civilizaţi. Mulţi își ţin mîna la faţă, cîţiva aplaudă, unii se uită la cubul de sus măsurînd timpul pînă la final, dar toţi sînt demni, convinși de înţelesul simplu și bun al frazei pe care mai toţi aveau s-o rostească la final: “Ăsta-i fotbalul, ăsta-i sportul!”.

Sînt îndrăgostiţi de fotbal.

Cu asta am rămas după finală! Cu sentimentul că sportul poate fi iubit așa cum îl iubeam odată.

Reîmprospătarea iubirii noastre este cîștigul nostru și ea va continua să ne surîdă discret și după ce graniţele contabile ale acestui 9 mai 2012 vor rămîne în urmă.

Doi suporteri basci se despart de România pe “Otopeni” privind chiar această fotografie cu tribuna lor, pe care am publicat-o și în ediția de ieri a ziarului