Reply To: 26.07.2009 Bologna – Sportul Studentesc 2-1(1-0)

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II 26.07.2009 Bologna – Sportul Studentesc 2-1(1-0) Reply To: 26.07.2009 Bologna – Sportul Studentesc 2-1(1-0)

#83437
07Ex
Keymaster

Sportul a pierdut la limită amicalul cu Bologna

“Gaşca Nebună” din Regie a disputat astăzi, de la ora 18.00, cel mai important test al verii în compania Bologniei. Meciul s-a desfăşurat la baza sportivă din Sestola, locul de cantonament al italienilor. Chiar dacă au fost învinşi cu 2-1, alb-negrii au avut multe momente bune în care au jucat de la egal la egal cu un adeversar mult mai puternic. De altfel, studenţii nu s-au dezminţit nici de această dată, trecându-şi în cont cele mai mari ocazii ale meciului, mai mult contribuind decisiv la a doua reuşită a gazdelor.

Cea mai mare ocazie a primei reprize poartă semnătura lui Curelea (’34) care a trimis spectaculos din foarfecă, însă bara s-a opus deschiderii scorului. Replica italienilor nu s-a lăsat aşteptată şi trei minute mai târziu Di Vaio, cel mai în formă jucător al Bolognei, nu l-a iertat pe Popescu, reluând cu capul în plasă centrarea lui Zenoni.

Repriza secundă a fost una săracă în faze de poartă, doar finalul fiind mai animat. În minutul 83, Bologna se desprinde la două goluri, cu aportul lui Lung, care a deviat în propria poartă o centrare la firul ierbii trimisă de Bombardini. Sportul ar fi putut să egaleze în final, când şi-a creat alte două mari ocazii de gol. La prima Nae (85) a trimis cu capul în bară, iar la cea de-a doua, în urma unui corner, Patrichi a reuşit golul de onoare pentru echipa antrenată de Florin Motroc. De remarcat că şi la execuţia fundaşului mingea a lovit bara, însă de această dată a depăşit linia porţii.

Peste două zile, Sportul Studenţesc va disputa un nou meci de verificare în compania nou-promovatei în Serie B Cesena.

COMENTARIUL LIVE
► Min.90+1 Fluier final
► Min.90 2-1 Studenţii înscriu golul de onoare în ultimul minut al partidei. Patrichi trimite cu capul în plasa în urma unui corner.
► Min.85 Mare ocazie de gol pentru Sportul. Nae trimite cu capul în bara transversală
► Min.83 2-0 Bologna înscrie din nou şi pecetluieşte soarta partidei. Lung a deviat în propria poartă o minge centrată la firul ierbii de Bombardini
► Min.80 Meciul se apropie de final. Ambele formaţii şi-au creat situaţii bune de a marca, dar fără rezultat pe tabelă.
► Min.71 Ocazie de gol pentru Sportul. Portarul Colombo se remarcă salvând în extremis după un sut al lui Cruceru din afara suprafeţei de pedeapsă
► Min. 46 A început repriza secundă
► Min. 45 Pauza
►Min.37 1-0 Inevitabilul se produce. Bologna deschide scorul. Di Vaio a reluat imparabil cu capul, după o centrare de pe partea dreaptă trimisă de Zenoni
►Min.34 Cea mai mare ocazie a meciului aparţine Sportului. Forfecă spectaculoasă a lui Curelea, însă bara îl salvează pe Viviano
► Min.30 Gazdele au început să pună presiune pe careul studenţilor. Alb-negrii par să aştepte o oportunitate de a lovi pe contraatac.
► Min. 19 Di Vaio, cel mai periculos om al gazdelor, trimite cu capul peste poartă
►Min.15 Primul sfert de oră a trecut fără a se consemna prea multe situaţii clare de gol, cele două echipe adoptând o tactică de aşteptare.
► Min. 14 Ocazie imensă pentru Sportul. Viviano intervine salvator şi respinge în corner cu dificultate un şut din interiorul careului
► Min. 5 Prima ocazie aparţine italienilor. Adailton a şutat din lovitură liberă însă a ratat de puţin cadrul porţii.
► Min. 1 Amicalul de la Sestola a început cu o întârziere de 3 minute
► Florin Motroc a optat pentru o formulă de joc cu fotbalişti experimentaţi, preferând să înceapă meciul cu Ciupe şi Rusu pe cele două benzi, iar la închidere cu Cruceru. Acestea sunt singurele modificări faţă de echipa anticipată.

BOLOGNA (prima repriză)
Viviano – Raggi, Terzi, Britos – Zenoni, Mutarelli, Guana, Tedesco, Valiani – Adailton, Di Vaio.
BOLOGNA (repriza secundă)
Colombo – Zenoni, Terzi (50’ Bassoli), Lanna – Valiani (63’ Lavecchia), Vigiani, Mingazzini, Tedesco (63’ Casarini), Bombardini – Di Vaio (63’ Mudingayi), Pasi.
Antrenor: Giuseppe Papadopulo

SPORTUL STUDENŢESC
Popescu – Ciupe (74’ Cazan), Patrichi, Secăreanu (39’ Lung), Rusu (74’ Farmache) – Varga, Irimia, Cruceru (63 Ghinga), Ferfelea (74’ Costin Gheorghe) – Bălan (70’ Postolache), Curelea (84’ Nae).
Rezerve: Samoilă, Nicola, Cioranu.
Antrenor: Florin Motroc

Arbitru: D’Alesio di Forlì

Au marcat:Di Vaio (38), Lung (83 – aut), Patriche (90)
Cartonaşe galbene: Valiani (43’), Varga (43’), Patriche (71’), Ghinga (73’)

Înfiinţat la 3 octombrie 1909, clubul rossoblu îşi aniversează în acest an centenarul, un moment unic în viaţa oricărui club de tradiţie. Pentru a marca cum se cuvine această bornă din istoria lor, responsabilii grupării, dar şi fanii, organizează în 2009 diverse manifestări închinate unui secol de fotbal. Toate amănunte despre evenimentele dedicate trecutului Bologniei se găsesc pe site-ul http://www.centenariobologna.it.

Intrarea în următoarea sută de ani se produce cu o schimbare importantă în viaţa clubului. Familia Menarini, actuala proprietară, a ajuns de curând la un acord cu omul de afaceri albanez Rezart Taci, căruia îi vor fi cedate 80% dintre acţiuni în schimbul sumei de 20 de milioane de euro. Finalizarea tranzacţiei se va produce în prima săptămână a lunii august. (Florin Alboiu)

Papadopulo: “A fost un meci adevărat”

Giuseppe Papadopulo, antrenorul formaţiei italiene Bologna, s-a declarat satisfăcut la finalul meciul amical disputat duminică în compania Sportului Studenţesc. Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, tehnicianul a ţinut să sublinieze meritele adversarului, considerând că partida a fost un test dificil.

“Ştiam că adeversarii noştri vor aborda astfel partida: am înfruntat o echipă de A, nu de B, deoarece a fost retrogradata doar pentru neplata impozitelor. Meciul de azi a fost un test bun, un meci adevărat, în care am vrut confirmări: pe unele le-am avut, pe altele le vom avea. […] Ei au jucat 4-4-2, dar nu am vrut să ne schimbăm aşezarea (n.r. Bologna a jucat 3-5-2), ceea ce pentru noi se va dovedi util”

Amicalul dintre Bologna şi Sportul Studenţesc s-a încheiat cu victoria italienilor. Di Vaio a deschis scorul în prima repriză, iar Lung l-a majorat printr-o deviere nefericită în finalul celei de-a doua. Patriche a înscris golul de onoare al bucureştenilor în ultimul minut. Scorul putea fi favorabil studenţilor, dar formaţia pregătită de Florin Motroc nu a reuşit să îşi valorifice ocaziile create. “Gaşca Nebună” poate invoca şi lipsa unui dram de noroc, la finalizările lui Curelea şi Nae mingea întâlnind bara.