Reply To: 05.09.2009 Sportul Studentesc – FC Snagov 5-2(2-0)

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II 05.09.2009 Sportul Studentesc – FC Snagov 5-2(2-0) Reply To: 05.09.2009 Sportul Studentesc – FC Snagov 5-2(2-0)

#83682
cameliu
Member

http://www.liga2.ro:

SPORTUL STUDENŢESC – FC SNAGOV 5-2 16:24 RAFALELE REGIEI AU SPULBERAT VISELE ILFOVENILOR
Taifun asupra Snagovului!

Sportul Studenţesc şi FC Snagov au oferit, sâmbătă în Regie, cel mai spectaculos meci al startului de sezon din Liga 2. “Gaşca Nebună” a câştigat la scor, marcând cinci goluri la începutul şi finalul celor două reprize.

Gazdele nu îşi mai puteau permite să cedeze puncte, mai ales pe teren propriu, şi au luat iniţiativa încă de la primul fluier al arbitrului Marius Avram. Nae a accelerat pe banda stângă, şi-a întors adversarul direct şi a centrat perfect pentru Curelea. Atacantul nu a ezitat şi a şutat puternic lângă bară, Curileac neavând altceva de făcut decât să scoată mingea din aţe.

Nemulţumiţi, ilfovenii au dat imediat replica şi doar bara s-a opus restabilirii egalităţii pe tabelă. După câteva minute de foc la poarta lui Viciu, studenţii au luat sub control jocul şi, fără să se expună la prea multe riscuri, au ameninţat în câteva rânduri poarta adversă, însă Curileac a fost la post la şuturile lui Postolache şi Ferfelea.

Snagovenii au fost lipsiţi sâmbătă de noroc şi de inspiraţie. Mai întâi, David a scăpat pe contraatac şi numai el ştie cum a putut trage pe lângă poartă dintr-o situaţie unu la unu cu portarul Viciu. Apoi, a venit rândul lui Petrescu să se afle faţă în faţă cu Viciu. Între cei doi a avut loc un contact fizic, atacantul Snagovului a urmărit mingea şi şi-a adus aminte să se prăbuşească în careu, dar după ce Ghinga a degajat.

Alb-negrii depăşesc momentele dificile şi puteau majora diferenţa, însă şuturile lui Postolache şi Nicola nu sunt suficient de precise pentru a-l învinge pe Curileac. Totuşi, portarul oaspeţilor a trebuit să scoată din nou mingea din plasă pe finalul reprizei. La o fază care nu anunţa mare lucru, Nae a reluat din plonjon cu capul o minge, trimisă la semiînălţime, şi a trimis-o lângă bara din stânga goalkeeperului ilfovean.

Selymes a mutat mai inspirat la pauză decât Mihai Stoica. Tehnicianul oaspeţilor a trimis doi oameni proaspeţi în teren pentru a întări ofensiva. Selymes a înlocuit un atacant, Nae, autorul golului doi, cu un mijlocaş de bandă dreaptă. Costin Gheorghe a înscris, în debutul reprizei secunde, probabil cel mai important gol al meciului, cu un şut de la 23 de metri, uşor deviat, ducând scorul la 3-0, greu de anticipat înaintea startului partidei.

Din acest moment, registrul tactic s-a schimbat radical. Gazdele, dând semne vizibile de oboseală, au cedat iniţiativa, iar oamenii lui Mihai Stoica nu au stat mult pe gînduri şi au luat cu asalt poarta lui Viciu. Intervenţiile tânărului goalkeeper, juniorul Sportului în toate meciurile din acest sezon, asistat la una dintre cele mai încinse faze şi de Ferfelea, dar şi imprecizia atacanţilor lui FC Snagov, au menţinut rezultatul timp de zece minute, până când Petrea a reuşit o execuţie de excepţie. Mijlocaşul a teleportat, practic, mingea în vinclu pentru renaşterea speranţelor echipei sale.

Era minutul 60 şi oaspeţii deja se gândeau că dacă marcheză un gol la zece minute pot pleca cu toate cele trei puncte. Dinu II ratează singur cu poarta goală, dar Postolache le arată vizitatorilor că Sportul are încă destui colţi ascuţiţi.

FC Snagov reduce diferenţa la un singur gol, cu trei minute înainte de final, după un banal corner. Truţă a trecut pe sub minge şi Petrescu nu a mai ezitat şi a “lipit” balonul de pe plasa laterală. Perspectiva obţinerii unui punct a întunecat judecata oaspeţilor, care s-au aruncat în ofensivă fără să ţină cont de faptul că ofensiva adversarilor şi-a menajat forţele aproape pe tot parcursul reprizei secunde. Lovitura de graţie a fost dată de Ferfelea, care a întors pe toate părţile apărarea snagoveană şi a trimis pe plasa laterală la colţul lung.

Golul a fost contestat virulent de jucătorii ilfoveni, deoarece Truţă, aflat în afara jocului, a atacat mingea, dar spre nefericirea lor, atacantul a atins-o doar după ce aceasta depăşise linia porţii. Decizia asistentului, validată de central, merită toată laudă, fiind luată într-o situaţie în care rezultatul final se afla în balanţă.

În ultimul minut de prelungire, FC Snagov a mai primit o lovitură. Autorul primului gol, Curelea, a închis tabela, după ce s-a complicat inutil întorcând doi adversari.

Sportul a obţinut prima victorie din mandatul lui Tibor Selymes, deoarece a ştiut să gestioneze mai bine începutul şi finalul celor două reprize. Mihai Stoica are de ce să fie nemulţumit de rezultat, echipa sa având momente clare de slabiciune, care i-au fost fatale, chiar dacă nu a fost cu nimic mai prejos decât “Gaşca” din Regie.

articol şi foto de Florin ALBOIU