Reply To: 26.09.2009 Sportul Studentesc – FC Botosani 4-0(0-0)

Home Forums Archive Sezon 2009-2010 Season – Liga II 26.09.2009 Sportul Studentesc – FC Botosani 4-0(0-0) Reply To: 26.09.2009 Sportul Studentesc – FC Botosani 4-0(0-0)

#83838
07Ex
Keymaster

“Joga Bonito”, doar o repriză

“Gaşca Nebună” s-a temut de confruntarea cu FC Botoşani şi a început cu trac partida din Regie, însă a încheiat jocul en-fanfare, marcând patru goluri în ultima jumătate de oră. În repriza secundă, Sportul Studenţesc a făcut o demostraţie de fotbal spectaculos, dar în acelaşi timp eficient.

Meciul a început într-o notă de uşoară dominare a gazdelor. Studenţii au evitat în primele minute să se arunce asupra apărării dense a botoşănenilor, astfel că ocaziile de gol au fost rare. Astfel, a rezultat un joc lipsit de spectaculozitate şi cea mai slabă primă repriză a alb-negrilor din acest sezon, singurele tentative de a pune în pericol poarta lui Prisacă fiind câteva şuturi de la distanţă expediate de Costin Gheorghe, Ferfelea, Nicola şi Curelea.

Oaspeţii nu au avut prea multe acţiuni spre careul advers, dar au ratat cea mai mare ocazie a primului mitan. La o nesincronizare în defensiva Sportului, Caragea l-a depăşit pe Popescu, a trimis spre poarta goală, dar Irimia a intervenit în ultimul moment şi a degajat înainte ca mingea să între în plasă.

Tibor Selymes a venit, la pauză, cu o primă modificare câştigătoare a aşezării echipei sale. Costin Gheorghe a rămas la cabine, Ferfelea a trecut în extrema dreaptă, fiind înlocuit pe cea stângă de nou-intratul Cheţan. Acţiunile studenţilor purtate pe cele două benzi devin din ce în ce mai periculoase şi ocaziile de gol se înmulţesc la poarta lui Prisacă.

Deschiderea scorului se produce în minutul 63. În urma unei acţiuni prelungite de atac, Curelea este faultat în interiorul careului şi Ferfelea transformă lovitura de pedeapsă. Selymes face, forţat de împrejurări, mutarea decisivă. Căpitanul Curelea nu mai poate continua jocul şi este înlocuit cu Nae, care trece în banda dreaptă, în timp ce Ferfelea preia banderola şi este împins al doilea vârf de atac. Coerenţa acţiunilor de atac creşte simţitor şi studenţii au două ocazii mari de a-şi majora avantajul prin Nicola şi Ferfelea.

Desprinderea vine în minutul 70. Nae este angajat pe dreapta, avansează în interiorul careului şi şutează năpraznic, mingea loveşte transversala în interior şi intră în plasă. Peste numai două minute, acelaşi Nae şutează cam din aceeaşi poziţie, mingea este respinsă, ajunge la Truţă şi juniorul Sportului, din cădere, o trimite în poartă şi duce scorul la 3-0. Oaspeţii nu mai contează aproape deloc în joc, sperând numai să păstreze rezultatul în limite rezonabile.

Studenţii nu au milă şi continuă să asedieze poarta botoşăneană. Cruceru şutează violent de la 25 de metri, mingea zgâlţâie transversala şi cade aproape de linia porţii, iar apoi revine în teren. Rezultatul final este stabilit cu zece minute înainte de sfârşitul partidei. Nicola execută pe lângă zid. la semiînălţime, o lovitură liberă de la 25 de metri şi aşează balonul pe plasa laterală, făcând inutilă parada spectaculoasă a lui Prisacă.

Conducerea lui FC Botoşani aşteaptă minuni de la Cristian Popovici, dar acestea sunt rare în fotbal. Tehnicianul mai are mult de muncă până va reuşi să redreseze situaţia precară a echipei, mai ales că la dispoziţia sa se află un lot mult mai subţire decât cel din returul ediţiei precedente de campionat.

De cealaltă parte, Tibor Selymes se poate declara mulţumit doar de jocul formaţiei sale din a doua repriză. Chiar dacă se află pe drumul cel bun, “Gaşca Nebună” suferă încă la capitolele încredere şi atitudine. Dacă în partida de Cupă cu Unirea Urziceni alb-negrii au arătat că nu pot evolua la un nivel ridicat decât 20 de minute, sâmbătă au dovedit că au resurse nebănuite şi pot depune un efort prelungit, până în ultimul minut, cu condiţia să le iasă jocul, ceea ce denotă mai degrabă o problemă de moral.

Sportul Studenţesc: Popescu – Irimia, Patrichi, Ghinga, Farmache – Costin Gheorghe (’46 Cheţan), Cruceru, Nicola Vasile, Ferfelea – Curelea (’67 Nae), Truţă (’76 Dobre)
Rezerve: Viciu, Ciupe, Lungu, Cazan
Antrenor: Tibor Selymes

FC Botoşani: Prisacă – Patache, Such (’67 Ghiviziu), Tincu, Atudorei – N. Ştefan, Vrabie, Ştefan Apostol (’67 Ursu), Renţea – Caragea (’56 Boroştean), Ghiceanu
Rezerve: Cherecheş, Tabără, Bordeianu, Porfireanu
Antrenor: Cristian Popovici