Reply To: Adrian Viciu 14.01.1991

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Adrian Viciu 14.01.1991 Reply To: Adrian Viciu 14.01.1991

#83965
ultrasro
Member

Mureşeanul de la Real Madrid

Un puşti de 15 ani din Târgu Mureş este protagonistul unui transfer de senzaţie. Adrian Viciu, junior crescut la clubul ASA, a ajuns recent la Real Madrid, care îl deţine în co-proprietate cu formaţia Cadiz CF, componentă a Ligii a 2-a spaniole. El joacă acum la Cadiz, dar speră că în ediţia următoare de campionat va păşi pe Bernabeu.
Adrian Viciu s-a născut la Târgu Mureş la data de 14 ianuarie 1991. Povestea carierei lui de fotbalist a început într-o seară de decembrie, în 1998, când a primit cadou de la tatăl său un tricou cu jucătorul brazilian BEBETO. Astfel a primit porecla de “BEBE”.
La începutul anului 1999 a ajuns, îndrumat de părinţi, la clubul etalon al oraşului Târgu Mureş, ASA, sub comanda antrenorului Aurel Pâslaru. O vreme a evoluat ca jucător de câmp, dar apoi a preluat postul de portar. Meciurile jucate pe diferite posturi l-au ajutat să înveţe foarte bine jocul cu piciorul, extrem de necesar în fotbalul de astăzi oricărui portar.
La clubul mureşean a evoluat pâna în anul 2003 februarie, când a fost transferat la Dinamo Bucureşti, în schimbul a 10 mingi de fotbal şi un rând de tricouri. De la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, unde a fost antrenat de Cătălin Dănilescu, a trecut la Liberty Salonta.
Vara acestui an a adus o mare veste pentru familia Viciu. Adrian a fost cumpărat de Real Madrid şi Cadiz CF, care deţin fiecare câte 50 la sută din procente. Adrian este impresariat de firma spaniolă Sport 5 Qiartzur S.L, prin Joseba Roteta.
La 15 ani, Adrian nu putea avea pretenţia să joace la Real Madrid, însă a fost cooptat în lotul divizionarei B Cadiz CF. El are semnat un contract pe trei sezoane cu posibilitatea de prelungie pe 5 încă ani.
Târgumureşeanul a plecat în Spania la începutul toamnei şi de atunci nu a mai venit pe acasă. El locuieşte în cantonamentul formaţiei spaniole, la Cadiz, unde nu prea mai are timp de altceva decât de fotbal.
Adrian Viciu este component al echipei naţionale de fotbal U’15 a României, unde are deja trei meciuri internaţionale, şi aşteaptă preliminariile Campionatului European din 2007.
Idolii lui Adrian sunt Buffon şi Casillias iar echipa favorită Steaua Bucureşti. După fiecare meci al echipei bucureştene sună acasă pentru a afla rezultatul partidelor.
Acasă, familia lui Adrian urmăreşte cu sufletul la gură orice veste despre echipa din Cadiz. Părinţii şi sora lui nu l-au mai văzut din iulie şi mai au de aşteptat aproape două luni până la reîntâlnire, deoarece Adrian va veni acasă abia de Crăciun.

SIMON Zsolt
Florin Marcel ŞANDOR

Data aparitiei: 2006-10-28