Reply To: EURO 2012

#84366
dragos
Member

Antrenorul Ton du Chatinier a făcut o paralelă între accidentul lui Neşu şi cel al ciclistului belgian Weylandt, decedat luni în Il Giro

Cătălin Tolontan scrie despre drama lui Neşu: ”Viaţa e totul”

La Utrecht, jucătorii, antrenorii, fiecare om din club, toţi se gîndesc doar la prietenul lor blond fixat pe un pat de spital. L-au văzut cînd s-a accidentat şi au rămas marcaţi.

“Cînd a plecat de acasă, Mihai nu şi-a imaginat nici o clipă că i se va întîmpla aşa ceva. La fel ca rutierul care a murit luni în Turul Italiei. Dar există şi asemenea drame în sport”, a spus antrenorul Ton du Chatinier.

Apărătorul Jan Wuytens şi-a amintit: “În primele secunde, credeam că se va ridica. Însă el nu se putea mişca. Era întins la pămînt. Urla. Ne-am simţit atît de neajutoraţi!”.

Dries Mertens, atacantul alb-roşiilor, a completat: “Sîntem îngroziţi, a fost teribil. Iar Alje Schut, cel care s-a prăbuşit peste Mihai, e devastat”.

Cristian Geambaşu: “Să încercăm să ne comportăm firesc. SĂ NU BOCIM. SĂ NU COBIM”

“Olanda, în stare de şoc!”
Cotidianul batav De Telegraaf, cel mai popular în Ţara Lalelelor, a dedicat aproape o pagină gravului accident de la FC Utrecht. “Olanda, în stare de şoc”, a apărut pe copertă, iar la interior s-a titrat: “Neşu, risc de paraplegie!”. “Natura şi severitatea leziunii sînt unice în fotbalul profesionist olandez”, s-a precizat, un doctor renumit din Amsterdam, specialist în recuperare medicală, oferind un verdict dur: “Dacă măduva e secţionată complet, nu se mai poate face nimic. Reabilitarea ajută doar pacientul să înveţe să se descurce fiind paralizat”.