Reply To: 11.09.2010 Sportul Studentesc – Victoria Branesti 2-2(2-1)

Home Forums Archive Sezon 2010-2011 Season – Liga I 11.09.2010 Sportul Studentesc – Victoria Branesti 2-2(2-1) Reply To: 11.09.2010 Sportul Studentesc – Victoria Branesti 2-2(2-1)

#86454
07Ex
Keymaster

Scenariu de Hitchcock în Regie! Sportul – Victoria 2-2

Viorel Moldovan a debutat astăzi cu un egal în Regie, cu Victoria Brăneşti, o echipă care a încasat două goluri, dar apoi putea chiar învinge.

Încă supărată că în etapa anterioară a fost la numai un minut de a-i şifona debutul lui Piţurcă la Craiova, trupa din Regie a intrat pe teren decisă să se impună net în confruntarea cu Victoria Brăneşti. “Gaşca nebună” începea de data aceasta fără profesorul Tibor Selymeş, plecat de curând să-i pregătească pe cei de la Astra, locul său fiind ocupat de Viorel Moldovan, cândva, prin ’94, adversar al lui Ilie Stan. Partida se anunţa inedită şi prin faptul că se întâlneau una dintre veteranele fotbalului românesc, Sportul Studenţesc, şi Victoria Brăneşti, formaţie cu record naţional ca localitatea cu cel mai redus număr de locuitori din Liga I. Ambele în postura de nou promovate.

Studenţii au început în trombă. Instalată prompt în terenul oaspeţilor, formaţia lui Moldovan a lovit fulgerător în cea de-a 40-a secundă a meciului. Maxim a pasat impecabil, iar Tibi Bălan a scos maximul din centrarea de pe stânga, cu un şut în colţul scurt. Nouă minute mai târziu, acelaşi Tibi Bălan a semănat încă o dată panică în careul celor de la Brăneşti. Iacob i-a aplicat un procedeu de luptă atacantului şi…penalty indubitabil, transformat de Varga cu precizie.

Arbitrul şi-a intrat şi el în rol. La un atac poziţional, la circa 25 de metri de poarta gazdelor, Olariu este agăţat de Pătraşcu, iar centralul Avram dictează 11 metri pentru oaspeţi. A transformat acelaşi Olariu. Inventivitatea în joc a studenţilor a scăzut însă repede, mult timp înainte de pauză, iar oaspeţii, resuscitaţi de golul marcat, începeau să pună probleme apărării Sportului.

Debutul actului secund i-a găsit în ofensivă tot pe cei de la Victoria Brăneşti, care au încercat, mult mai calculaţi, să pună presiune pe gazde. Mijlocul studenţilor nu mai lega însă compartimentele, iar ocaziile apăreau doar prin reuşitele personale ale lui Varga, Bălan sau Curelea. Finalul i-a găsit pe cei de la Brăneşti năpustiţi peste careul gazdelor. Centralul Avram a acordat o lovitură indirectă la obstrucţia lui Ciupe. Execută de la 20 de metri Popa, mingea este deviată de zid şi…un nesperat 2-2!

Deşi a punctat la impresia artistică, Sportul s-a văzut nevoită să accepte o remiză care nu se prefigura deloc după începutul exploziv de partidă.

Sportul – Victoria 2-2. T. Bălan înscrie în secunda 24, Moldovan debutează cu o remiză

700 de spectatori au decis să îşi rupă 90 de minute din timpul liber ca să vină azi în “Regie” la partida Sportul – Victoria Brăneşti. Şi au avut cu adevărat ce vedea, cele două echipe oferind un spectacol de excepţie, într-un joc cu mult peste nivelul Ligii I.

Abia ce Marius Avram a fluierat începutul partidei, că Tibi Bălan (foto, stînga) a pus piciorul la o centrare a lui Maxim şi a deschis scorul. Era secunda 24. 11 minute mai tîrziu, se dictează penalty pentru Sportul. Înscrie calm Dacian Varga. În minutul 24, arbitrul acordă penalty şi pentru Victoria, după un fault asupra lui Olariu. Acelaşi jucător a transformat lovitura de pedeapsă şi a redus din diferenţă.

Prima repriză se încheie, nu înainte de a se consuma cîteva ocazii de ambele părţi, cea mai mare avînd-o Oprea, jucătorul Brăneştiului şutînd din marginea careului de 16 metri, de puţin pe lîngă poarta Sportului (min. 35).

Repriza a doua a fost săracă în goluri, dar extrem de bogată în ratări. Cele mai mari şanse de gol le-au avut “studenţii”: Varga (min. 49, şut violent din unghi închis), Curelea (min. 58, a reluat cu capul din 7 metri), Varga (min. 76, şut în diagonala, din afara careului mare).

Pe final, după suita de ratări a Sportului, Ciupe comite un fault nesăbuit la marginea careului mare, iar lovitura liberă este transformată de D. Popa. Era minutul 86.

Sportul pierde două puncte mari şi acumulează 7 puncte în clasament, în timp ce Brăneştiul lui Ilie Stan are acum 5 puncte şi urcă temporar pe locul 14, la egalitate cu FC Vaslui.

Meciurile celor două echipe din etapa viitoare:
Victoria Brăneşti – Pandurii
Poli Timişoara – Sportul Studenţesc