Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

Home Forums Archive Sezon 2011-2012 Season – Liga I Stiri din presa – Sezon 2011-2012 Reply To: Stiri din presa – Sezon 2011-2012

#90361
razvanR
Member

Sportul rămîne în Liga 1?

“Studenţii” pot profita de situaţia Timişoarei să rămînă în primul eşalon
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/sportul-ramine-in-liga-1-studentii-pot-profita-de-situatia-timisoarei-sa-ramina-in-primul-esalon-242231.html

Decizia Federaţiei în cazul acordării licenţei pentru Poli Timişoara a dinamitat Liga 1. În cazul în care Comisia de Licenţiere schimbă decizia iniţială, iar bănăţenii nu vor avea drept să evolueze sezonul viitor în primul eşalon, lucrurile se schimbă şi în subsolul clasamentului.

După ce în urmă cu cinci ani a fost retrogradată pe acelaşi motiv, Sportul Studenţesc poate beneficia de o eventuală retrogradare a Timişoarei. Chiar dacă au fost clasaţi pe ultima poziţie în clasament, “studenţii” sînt singurii care au drept de joc în prima ligă sezonul viitor dintre echipele retrogradate.

Prima echipă care a fost sub linie, Craiova, nu a primit licenţa din cauza situaţiei financiare, iar Unirea Urziceni şi Victoria Brăneşti nu şi-au depus dosarul pentru sezonul viitor de Liga 1.

Gaz Metan în cupele europene
Cea mai cîştigată echipă din această situaţie, ar fi FC Vaslui, care ar avea drept să evolueze în turul al Ligii Campionilor, iar ultimul loc de Europa League ar fi ocupat de Gaz Metan Mediaş.

UPDATE 19:46 Sportul Studenţesc ar putea profita de eventuala retrogradare a celor de la Poli Timişoara. Click aici pentru a vedea cum pot rămîne ”studenţii” în Liga 1!

UPDATE 19:11 / Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a pus la dispoziţie pe site-ul oficial al clubului două pagini ale actului de licenţiere primit de la FRF pentru viitorul sezon din Liga 1. (Scroll pînă jos pentru a vedea paginile)
Hotarare_Timisoara_2011_pag1.jpg
Hotarare_Timisoara_2011_pag9.jpg

UPDATE 19:07 / Marian Iancu: ”Departamentul de licenţiere din partea FRF este corupt şi vom face dovada în mod public şi
oficial. Vom cere un audit la Comisia de Licenţiere a UEFA! Să trimită UEFA o comisie care să verifice toate dosarele avizate de departamentul lui Viorel Duru, ca să scoată la iveală cine merită şi cine nu să primească această licenţă”

UPDATE 18:45 / Medieşenii sînt convinşi că nu vor face România de rîs în Europa: ”Avem echipă de cupe europene” Click aici pentru detalii!

UPDATE 18:24 / Adrian Porumboiu nu se bucură de necazul Timişoarei: ”Încă sînt supărat că n-am luat titlul!” Click aici pentru detalii!

UPDATE 18:21 / Ioan Horoba, vicepreşedinte Gaz Metan Mediaş: “Nu mă surprinde turnura luată de situaţie. Mă aşteptam la aşa ceva, pentru că Poli a făcut o manevră interzisă de regulament. Nu voiam să ajungem în Europa aşa, ci pe baza regulamentului, dar acum asta e. Va trebui să refacem tot programul de vară şi să ne pregătim de Europa League”.

UPDATE 18:16 / Cum stă situaţia în acest moment: Poli Timişoara a luat licenţa pe plan intern, deşi a avut probleme legate de o divizare a societăţii care administrează clubul, procedură interzisă de UEFA.

Ulterior, pentru a fi siguri că au procedat corect, cei de la Comisia de Licenţiere au trimis toată documentaţia la UEFA. Răspunsul forului european a fost clar: “Poli nu va juca în Europa”.

Pentru a nu se face de rîs şi a păstra linia venită dinspre UEFA, FRF a decis să facă apel la decizia de acordare a licenţei! Recursul se va judeca mîine sau poimîine şi, dacă va fi admis, atunci Poli nu doar că nu va evolua în cupele europene, dar nu va mai avea drept de joc nici în Liga 1!

UPDATE 18:09 / Marian Iancu, patronul Timişoarei, spune că Viorel Duru este singurul vinovat pentru situaţia creată în cazul echipei: “Un dobitoc de la Federaţie, domnul Duru, a continuat să facă demersuri împotriva noastră. Noi avem licenţa la club, o s-o postez pe site-ul oficial al clubului. Duru minte şi dezinformează UEFA, încearcă să ne facă în continuare, după ce nu a reuşit prima dată. Este un om care lucrează împotriva fotbalului românesc, nu înţelege nimic şi nu respectă legea românească. Nici măcar nu are vreo competenţă profesională.

Banii sînt principalul motiv pentru care se întîmplă lucrurile acestea astea. Domnul Duru are un interes financiar enorm care îl împinge să ne pună asemenea piedici. O să cer 5-10 milioane de euro federaţiei la Laussane pentru că sînt în culpă de ce păţeşte Poli Timişoara”, a spus Iancu la televiziunea sportro.

UPDATE 18:04 / În acest moment, România va fi reprezentată în cupele europene de:
* Oţelul Galaţi – grupele Champions League
(debut: 13/14 septembrie)
* FC Vaslui – turul 3 preliminar Champions League
(debut: 26/27 iulie)
* Rapid, Steaua – play-off Europa League
(debut: 18 august)
* Dinamo – turul 3 preliminar Europa League
(debut: 28 iulie)
* Gaz Metan – turul 2 preliminar Europa League
(debut: 14 iulie)

UPDATE 17:58 / Poli Timişoara nu a primit licenţa din partea UEFA din cauza unei divizări, lucru interzis de forul european. Gigi Becali în urmă cu aproximativ două luni: “Noi am scăpat de o contracandidată, de Poli Timişoara, pentru că nu va lua licenţa. Sută la sută am scăpat de Poli. Puteţi să o consideraţi pe Poli Timişoara că nu va lua licenţa de la Federaţie şi că va retrograda”.

UPDATE 17:54 / Declaraţii incredibile » Marian Iancu: “FRF a făcut recurs că am luat licenţa! Vor Timişoara retrogradată în Liga a III-a!” Click aici pentru detalii!

Poli Timişoara a fost înştiinţată de UEFA că nu va primi licenţa necesară participării in competiţiile europene în sezonul viitor! Marian Iancu a confirmat informaţia cu cîteva momente în urmă, la GSP TV.

“Să-i ia dracu’ pe toţi! Un nenorocit de la Federaţie a făcut demersuri la UEFA ca să nu primim licenţa. Din cauza celor din FRF am pierdut un milion şi jumătate de euro!”, a zis patronul lui Poli.

În aceste condiţii, FC Vaslui va prelua locul Timişoarei în preliminariile Ligii Campionilor, iar Gaz Metan Mediaş va juca în Europa League.